Categories
Agenda Saló del Manga Barcelona

19è Saló del Manga de Barcelona 2013

cartell_salomanga2013Fa unes setmanes es va presentar en roda de premsa el XIX Saló del Manga, que en aquesta edició serà del dijous 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre, ocuparà els Palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona.

Carles Santamaria, director del Saló del Manga,  va anunciar que l’ esport en el manga serà un dels eixos centrals del Saló d’enguany i l’exposició principal es titularà Manga en joc. A més el Saló comptarà amb una gran àrea comercial d’estands, i i de nou un espai dedicat a la gastronomia japonesa per mostrar la varietat i qualitat d’aquesta cuina.

 .

.

Informació de les notícies i nota de premsa de Ficomic:

L’esport, un dels eixos temàtics

campeonesL’esport en el manga i l’anime comptarà amb una gran exposició i diversos actes.
L’ exposició Manga en joc, comisariada per l’especialista Marc Bernabé, realitzarà un interessant recorregut per les obres més importants del gènere.
Una segona exposició porta per títol Els nostres mangakas, un homenatge als autors espanyols que s’han deixat atrapar per l’apassionant món del manga i han creat un nou gènere dins del còmic espanyol.

 

Convidats asiàtics i nacionals

fraction_shintarokagoTambé s’ha donat a conèixer el nom dels primers convidats internacionals al XIX Saló del Manga de Barcelona: la presència del mangaka Shintaro Kago, un autor transgressor que EDT edita les seves obres, i Li Kunwu, un dels artistes xinesos que reflecteix la història de les últimes dècades de la Xina i que publica les obres Astiberri Ediciones.

Es va comentar que s’està en negociacions amb importants autors i personalitats de la cultura japonesa perquè siguin al Saló.

Dins del programa destaca la participació de cinc cuiners amb estrella Michelin que realitzaran tallers i conferències sobre la gastronomia japonesa: Carme Ruscalleda, Ricardo Sanz, Hideki Matsuhisa, Albert Raurich i Jordi Esteve.

Multiplicar per dos l’espai

L’ampliació de l’espai per ocupar els palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona suposa passar de 17.000 metres quadrats de l’edició passada a 35.000 m2, a més d’integrar dins del recinte la Plaça Univers.
Assumeix un important augment de les despeses al doblar l’espai, alhora que també creix i es diversifica la seva oferta d’activitats.

El Palau 1 hi haurà l’escenari amb els concursos de cosplay i karaoke, actuacions musicals i exhibicions de populars balls asiàtics. El Palau 2 acollirà els stands, tallers de manga i cuina japonesa, exposicions, videojocs, sala d’actes i altres activitats. Enguany també amb un espai infantil i per a famílies.

SaloManga 2013. Planol

Activitats per a petits

També es va anunciar la incorporació d’un espai per al públic infantil del Saló del Manga, com en el Saló del Còmic amb un espai de Shin-chan i Doraemon – amb activitats específiques per a nens i nenes.
L’ espai infantil inclourà manualitats, concursos i cosplay familiar.

cartell_salomanga2013El cartell

Antonio Vizcaino ha presentat la il·lustració que ha estat escollida com a cartell del XIX Saló del Manga de Barcelona. L’autor va dir que “li semblava divertit jugar amb elements gràfics per realitzar un homenatge a diferents manga. La ciutat també havia d’estar present i per això vaig optar per un estil trencadís en homenatge a Gaudí. D’aquesta manera la il·lustració te dos nivells de lectura i permet un joc visual”.

Concurs Manga (dibuix) del XIX Saló del Manga

Hi poden participar totes les persones que ho desitgin d’ edats entre 14 i 25 anys al 2013, que presentin treballs de creació pròpia i inèdita. L’extensió del manga serà de 4 pàgines en blanc i negre, format DIN A4. El termini de recepció d’obres finalitza el dijous 12 de setembre de 2013.

Premi de 500€ en metàl·lic, a més d’un lot de manga i DVDs d’anime. El veredicte es donarà a conèixer a partir del dia 20 de setembre a través de la pàgina web de FICOMIC i personalment al guanyador.

Organitzat per Ficomic amb la col·laboració del diari El Periódico de Catalunya,
Per saber més de les bases del Concurs Manga 2013.

Fira internacional

cues-saloUn dels grans esdeveniments que projecten la imatge de la ciutat a l’exterior. Tal com va remarcar Llucià Homs en representació de l’Ajuntament de Barcelona “en tres anys el certamen ha triplicat el seu espai, convertint-se en una fira que posiciona Barcelona internacionalment. Sent la que més públic jove atreu de totes les que es realitzen”.

Xavier Mallafré, president de FICOMIC, va dir que el Saló era capaç d’autofinançar-se en uns temps complexos mentre “no para de créixer gràcies a la seva capacitat de seduir un públic incondicional i entusiasta, però també exigent i cada vegada més divers“.

 Acte de l’ Any dual Espanya – Japó

Aquest any que es commemoren els 400 anys de les relacions diplomàtiques entre Japó i Espanya, on es realitzen un programa d’activitats d’ara i fins al juliol de l’any que ve.

logo_400JpSpTakashi Fuchigami, cònsol general del Japó a Barcelona, va destacar la presència de Saló del Manga de Barcelona dins de l’any dual Espanya Japó al considerar-lo “una de les activitats més importants d’aquest Any Dual, oferint un gran impuls a la projecció d’aquests dos països”.

El XIX Saló del Manga de Barcelona compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, Fundació Japó a Espanya, el Consolat General del Japó de Barcelona i Casa Àsia.

 .

.

.

ofertaRenfeFicomicDades tècniques

XIX SALÓ DEL MANGA – Barcelona
Dissabte 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2013.
Palau 1 i 2 de Fira de Barcelona

HORARIS:

Dies 31, 1 i 2 de novembre de 10 a 21h
Diumenge 3 de novembre: de 1o a 20h

ENTRADES *:

7€; General i venda anticipada a El Corte Inglés i Ticketmaster ( a partir del 16 de setembre) o a partir de les 9 del matí a les taquilles del Saló.

5€; amb Carnet Jove

2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló.

20€; abonament dels quatre dies, de venda anticipada i a les taquilles, serveix com una entrada per cada dia.

Gratis; el divendres 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, aquells visitants que vinguin disfressats de personatges manga, anime, videojocs o j-pop entraran gratis. La caracterització cal que sigui integral.

* Validesa únicament per a una persona i un dia. No acumulable a altres promocions del Saló.

.

Més informació: FICOMIC- XIX Saló del Manga

O la categoria web: Saló del Manga Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *