Categories
Cultura japonesa Notícies

Miyazaki estrena nova pel·lícula a Japó

KazeTachinu_poster1 El 20 de juliol s’ha estrenat als cinemes japoneses la pel·lícula “Kaze Tachino” (Quan s’alça el vent) de Hayao Miyazaki, que dirigeix una pel·lícula després de 5 anys quan va presentar “Ponyo”. La història d’un enginyer que va dissenyar l’avió de combat A6M Zero usat pels ‘kamikaze’ japonesos durant la segona guerra mundial.

L’animació de Studio Ghibli torna a ser d’actualitat arreu del món també amb la pel·lícula Kaguya-hime no Monogatari (La llegenda de la Princesa Kaguya) de Isao Takahata, prevista per la tardor.

Tota la informació recopilada en una notícia que fa venir ganes de veure-les… i a vosaltres?

.

Pel·lícula que el mestre Miyazaki (de 72 anys) ha estat preparant els últims cinc anys després del darrer film, Ponyo al penya-segat, el 2008. Adapta un manga de Miyazaki que va editar en 9 episodis durant el 2009 a la revista Model Graphix. També basat en un relat de 1936 de la novel·la original de Tatsuo Hori.

Una pel·lícula definida com un “relat de guerra sobre la destrucció, l’ amor i l’ esperança” i que segons va reconèixer Miyazaki, al veure el seu últim film, es va posar a plorar al veure que ha aconseguit acabar-la “gràcies a l’amistat i esforç realitzat durant molt temps”.

kaze-tachinu-manga

El tema principal “Hikoki Gumo” (Airplane Cloud), està cantat per Yumi Matsutoya que la va compondre amb 16 anys. L’interprèt també va cantar els temes d’inici i final de la pel·lícula Kiki, l’aprenent de Bruixa.

>> video de la cantant al museu Ghibli

Com a curiositat,  Hideaki Anno posa veu al protagonista Jirō Horikoshi, és la seva primera vegada com a actor de doblatge. El director de la saga Evangelion ha col·laborat en diverses pel·lícules Ghibli com per exemple Nausicaä o La tomba de les lluernes.

Tràilers i videos promocionals de 30 segons (per a la televisió)

i de 4 minuts (conté Spoilers)

KazeTachinu_poster2Kaze Tachinu
(The Wind Rises / Quan s’alça el vent)

Director: Hayao Miyazaki

Guió: Hayao Miyazaki basat en novel·la de Tatsuo Hori

Música: Joe Hisaishi

Producció: Ghibli i TOHO

Distribuïdora: TOHO

Durada: 126 minuts

Any: 2013

Data d’estrena a Japó: 20 de juliol

Pàgina oficial

Durant l‘estiu al Japó i esperem que es passi a alguns dels festivals de tardor (Sitges?) i així poguem disfrutar-la aviat a Catalunya.

.

Takahata presenta nova pel·lícula a Japó ( tardor)

La pel·lícula de Isao Takahata està prevista d’estrenar als cinemes japonesos la propera tardor i es basa en una llegenda popular japonesa, el relat de “El tallador de bambú” amb el naixement de la princesa Kaguya a l’interiror d’un bambú. El director presenta film 15 anys després de “Els meus veïns els Yamada” (1999).

Kaguya_takahataLa llegenda de la princesa Kaguya
(Kaguya Hime no Monogatari)

Director: Isao Takahata

Guió: Isao Takahata i Riko Sakaguchi

Música:  Joe Hisaishi, compositor per primera vegada en una pel·lícula de Takahata.

Producció: Ghibli i TOHO

Distribuïdora: TOHO

Any: 2013

Data d’estrena a Japó: tardor

Pàgina oficial

Primer video de 40 segons:

 

 

 

Campanya promocional als cinemes

Cinemes de Japó tenen uns murals amb imatges de les 21 pel·lícules de l’ Studio Ghibli (de 1984 a 2013). Campanya per promocionar les pel·lícules Kaze Tachinu (Quan s’alça el vent) de Hayao Miyazaki i Kaguya-hime no Monogatari (La llegenda de la Princesa Kaguya) de Isao Takahata .

MuralGhibli_21pelis

 Les heu vist totes?

Les pel·lícules en el reportatge amb la filmografia Ghibli edita al nostre país:

Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

4 respostes a “Miyazaki estrena nova pel·lícula a Japó”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *