Categories
Cultura japonesa Històric

Hiroshima, 68 anys

hiroshima, pau, bomba atomicaUn any més recordem que fa 68 anys a les 8:15 del matí del 6 d’agost de 1945, la bomba Little Boy, va explotar sobre Hiroshima. La primera bomba atòmica de la història llançada sobre la  ciutat causant-ne la destrucció completa i 80.000 morts. Tres dies més tard la tragèdia es repetia a Nagasaki.

Per aquells que en vulgueu saber més us recomanem els reportatges que des de Japanzone vam dedicar a aquest fet, sobre la història i les imatges d’Hiroshima.

 

.

.

A la televisió de La 2 emet aquest dilluns a la nit ‘Lluvia negra’ (1989), una reflexió sobre les conseqüències dels bombardejos atòmics.

 

D’altres pel·lícules en proposta per l’estiu  destacar:

LA TUMBA DE LAS LUCIÉRNAGAS
La-Tumba-de-las-LuciernagasHotaru no Haka
Director: Isao Takahata
Basad en la novel·la d’ Akiyuki Nosaka
Any: 1988
Durada: 90 minuts
Gènere: Aventures, Drama

Distribuïdora: Selecta Visión
Àudio en espanyol, japonès i subtítols en espanyol.
Ed. DVD 14,99€;
Ed. combo Blu-ray + DVD 19,99€

Ambientada l’any 1945 quan les tropes americanes estan a punt d’ocupar el Japó durant la segona guerra mundial, el film narra les vivències d’en Seita i la seva germana petita Setsuko, orfes i sense casa. Després de la tragèdia d’un atac aeri, es veuen obligats a sobreviure sense recursos, en una societat on gairebé no hi arriben racions de menjar i l’esperança es converteix, molt sovint, en desesperació.

Basat en un relat del llibre “La tomba de les llumenetes i les algues americanes“, d’ Akiyuki Nosaka, publicat en català per edicions Quaderns de crema.

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *