Categories
Notícies Sitges Festival de Cinema

Selecció animada a Sitges 2013

harlock_captainThe Wind Rises de Hayao Miyazaki i Space Pirate Captain Harlock lideren una interessant selecció animada a Sitges 2013.

Juntament al festival hi haurà la coreana The Fake i les japoneses 009 Re:Cyborg 3D, Anime Mirai o Evangelion 3.0.

 .

El cinema d’animació serà un dels protagonistes de la propera edició del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, que es celebrarà de l’11 al 20 d’octubre.

(Totes les notícies a la categoria web Sitges Festival de Cinema)

KazeTachinu_poster1Una selecta llista de pel·lícules d’animació formaran part de la graella de les seccions Oficial Fantàstic, Anima’t i Sitges Family.

The Wind Rises (Kaze Tachinu, Quan s’alça el vent) la pel·lícula de Hayao Miyazaki, de 72 anys, -i que fa uns dies van anunciar a Venècia que es retira del cinema-. La última pel·lícula que dirigirà el mestre Miyazaki, de 72 anys, i que ha preparat en els últims cinc anys després del darrer film, Ponyo.

Notícia Miyazaki estrena nova pel·lícula a Japó

Estrenada a l’estiu al Japó és un film que narra la història d’un enginyer que va dissenyar l’avió de combat A6M Zero usat pels ‘kamikaze’ japonesos durant la segona guerra mundial. Adapta un manga de Miyazaki que va editar en 9 episodis durant el 2009. També basat en una novel·la original de Tatsuo Hori.

Tràiler de The Wind Rises:

 

.

Space Pirate Captain Harlock 3D, de Shinji Aramaki, una espectacular versió del famós manga de Leiji Matsumoto, produïda per Toei Animation i que constitueix la més gran producció del mític estudi –amb més de 30 milions de dòlars de pressupost–, serà una de les pel·lícules d’animació que competiran a la Secció Oficial Fantàstic. La cinta és el resultat de les més modernes tècniques d’animació, capturades en un dels millors usos del 3D dels darrers temps.

Tràiler d’ Space Pirate Captain Harlock:

També a la Secció Oficial del Festival es podrà veure 009 RE-Cyborg 3D de Kenji Kamiyama, director responsable de la famosa sèrie anime Ghost in the Shell:Stand Alone Complex i que adapta aquí el clàssic manga de ciència ficció de Shotaro Isshinomori amb un increïble 3D i amb l’habitual qualitat de Production I.G.

re009_movie
009 Re:Cyborg (Japó)

La pel·lícula encarregada d’inaugurar la secció Anima’t serà la producció coreana The Fake, de Yeon Sang-ho, que l’any passat ja va presentar a Sitge, King of the Pigs. Es tracta d’un gran exemple de la nova onada de cinema d’animació produït a Corea del Sud, caracteritzat pel seu realisme i personalitat autòctona, i que fuig de la imitació a l’anime japonès.

thefake_kr
The Fake (Korea)

Altres llargmetratges que destaquen a la secció Anima’t són:

L’esperada Evangelion 3.0 You Can (Not) Redo, nova entrega de la mítica saga nipona. Selecta Visión editarà en DVD i Blu-ray, a partir del 22 d’octubre de 2013, dates properes al Saló del Manga de Barcelona.

Decidit a renovar totalment l’univers Evangelion, Hideaki Anno, el seu creador i l’estudi Khara, van encetar el 2008 una tetralogia que aprofita les últimes tecnologies de l’animació i representa un nou començament de la sèrie. Evangelion 1.0 actualitza els sis primers capítols de la sèrie, i Evangelion 2.0 continua embolicant la troca.

evangelionQ
Evangelion 3.0 (llicenciada per Selecta Visión)

El film d’episodis Anime Mirai 2012, una posada de llarg dels nous talents de Production I.G. que combina en quatre curtmetratges diferents estils i formes;

Anime Mirai 2012
Anime Mirai 2012 (Japó)

Cheatin’, el nou llargmetratge de Bill Plympton tot un veterà de Sitges;

La producció brasilera Río 2096: Uma História de Amor e Fúria, de Luiz Bolognesi, la brillant triomfadora del Festival d’Animació d’Annecy;

umahistoria
Uma História de Amor e Fúria (Brasil)

La programació es completarà amb produccions dedicades a tota la família (sota el segell Sitges Family); l’habitual competició de curtmetratges i algun altre llargmetratge que s’anunciarà en les properes setmanes.

.

Anima’T, la primera cimera professional del món de l’animació

animat_cimeraprofEl 10 i 11 d’octubre a Sitges i Barcelona (centre Arts Santa Mònica, seu oficial). Coincidint amb el Festival i que neix amb l’objectiu de convertir-se en un punt de trobada dels professionals del sector, tant nacionals com internacionals. El programa inclourà sessions de pitchings de projectes i masterclasss.

La primera edició es focalitzarà en Irlanda, gràcies al suport de les oficines MEDIA Antenna Catalunya, Galway i MEDIA Desk Irlanda. L’esdeveniment, impulsat per l’associació catalana d’animació ANIMATS; el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya; Televisió de Catalunya; Catalan Films & TV – PROA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Web oficial Animatsitgesbcn.cat

 

cartelSitges13OKOKSITGES 2013 – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
| 46a edició
| 11-20 octubre 2013
Abonaments ja la venda a través de Telentrada.
| Web oficial Sitges Film Festival
| Facebook Sitges Film Festival
.

Japanzone a Sitges Festival de Cinema

Sitges 2013 avanç d’estiu

De moment, pel·lícules en proposta per l’estiu camí al Sitges 2013

7 respostes a “Selecció animada a Sitges 2013”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *