Categories
Saló del Manga Barcelona

Gran festa pel XIX Saló del Manga de Barcelona

OFita històrica per la GRAN festa del manga i la cultura japonesa. El segon any a fira de Barcelona torna a batre rècords, 115.000 visitants segons l’organització en la cita del XIX Saló del Manga destacant els eixos temàtics de l’esport, la gastronomia i els videojocs.

Ficomic ara prepara el 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona -8 a l’11 de maig 2014- i pensa en el 20è Saló del Manga -30 d’octubre al 2 de novembre de 2014.

 .

Amb informació de la nota de premsa:

El XIX Saló del Manga de Barcelona, organitzat per FICOMIC, ha tancat les portes havent rebut 115.000 visitants, el certamen duplicava aquest any espai amb els pavellons 1 i 2 de Fira Barcelona, passant de 17.000 metres quadrats a 35.000. La multitudinària resposta del públic consolida el Saló com la gran cita anual del manga i de la cultura japonesa al nostre país i un referent internacional.

La xifra final suposa un petit increment respecte a l’any passat, quan van assistir 112.000 persones al Saló. En paraules de Carles Santamaria, director del Saló del Manga i de FICOMIC, “s’ha produït una gran concentració de públic el divendres i dissabte, mentre que dijous, dia laborable, l’assistència ha estat fluïda. Diumenge, a partir del migdia, el flux de visitants ha estat constant i ininterromput i per donar cabuda a tot el públic s’ha ampliat l’horari una hora més, fins a les 21 hores”.
El director del certamen explica que els aforaments per divendres i dissabte “han estat insuficients, obligant a tancar taquilles anticipadament aquests dies, i a cancel·lar la venda anticipada des de dissabte al matí”. Aquest fet ha produït una distorsió en l’afluència de públic. “No podem seguir en un espai que per aforament obliga a visitants a fer cues de més de tres hores i crec imprescindible buscar alternatives per al 2014”.

Una solució pel pròxim Saló del Manga 2014:
L’organització ha dit al seu facebook “que en el segon any a Fira Barcelona Montjuïc i vista l’experiència , la direcció de FICOMIC traslladarà al seu comité executiu la necessitat d’anar a Fira 2 Gran Via.“; un dels recintes firals més grans i moderns d’Europa, disseny del japonès Toyo Ito, premi Pritzker d’ Arquitectura 2013.

O

Entre els convidats ha destacat la presència de Yoichi Takahashi, autor de Campeones / Oliver y Benji; Daisuke Nishio, director d’animació de la sèrie i els animes de Bola de Drac; l’autor xinès Li Kunwu; l’avantguardista Shintaro Kago o Junichi Masuda, director i un dels creadors del videojoc de Pokémon.
Tots ells van protagonitzar multitudinaris tallers, taules rodones,exposicions i sessions de signatures.
També Hideo Baba, Hiroshi Matsuyama, Kunio Hashimoto i Ryo Mito per part de Namco Bandai.

O
Mural de Yoishi Takahashi, autor de la sèrie “Campeones”

En una edició centrada en la presència de l’esport en manga i anime, el Pavelló 1 ha estat l’escenari d’exhibicions de gran per part dels lluitadors de sumo Kotaro Mieda i Shinya Miyashata, a més de demostracions d’arts marcials com aikido, karate, tai-jitsu, kung-fu, judo, jiu-jitsu o kendo, a càrrec de les diferents federacions oficials.
També s’han realitzat exhibicions de beisbol, l’esport nacional del Japó.

Interessant video-article de La Vanguardia, sobre el sumo

Un any més, les trobades amb els fans, les activitats esportives i els concursos de karaoke i cosplay han estat seguits amb entusiasme per un gran nombre d’otakus. L’escenari, epicentre del programa musical i els concursos, ha acollit l’actuació de l’última revelació del pop japonès, la banda Loverin Tamburin, així com el concert de la idol Aiko Nakano o el cantant Miguel Morant.
El Saló del Manga ha celebrat una nova edició de la selecció de la parella finalista espanyola que participarà al World Cosplay Summit que tindrà lloc el proper estiu al Japó.

Un any més, el públic ha mostrat un gran interès per les activitats i ha participat en els diferents actes, tallers i trobades. Per exemple els tallers de quimono.

O
“Tallers de Vestir Quimono” amb Kimono Club

La zona gastronòmica ha repetit l’ èxit de l’any passat, amb demostracions en viu dels millors xefs i s’han incrementat les activitats relacionades amb la cuina japonesa. La xef Carme Ruscalleda ha ofert una xerrada en què ha parlat de les relacions entre la cuina japonesa i catalana, així com la seva experiència a Tòquio amb la segona seu del restaurant Sant Pau. El que és bo s’acaba?

Han realitzat multitudinaris tallers mestres de la cuina com Albert Raurich, Kenya Nakamura, Takashi Komura, Jordi Esteve, Hideki Matsuhisa, Yoko Yakushji, Abel Alberto, Jordi Bordas, Ryu Katano i Takenori Mito.

O
Xerrada” La cuina de Carme Ruscalleda a Tòquio” (Restaurant Sant Pau)

També s’han donat a conéixer els  guanyadors dels premis XIX Saló Manga de Barcelona de votació oberta a tothom a través de la web de Ficomic. El millor manga shonen Ataque a los Titanes (Norma Editorial), shojo Fushigi Yugi (EDT), seinen Berserk (EDT), kodomo El Profesor Layton y sus divertidos misterios (Norma Editorial), d’autor espanyol Bakemono (EDT), sèrie emesa a televisió Bleach (Pierrot), DVD o Blu-ray d’anime Mi Vecino Totoro (Eone Entertainment), autor manga en actiu: Takehiko Inoue (Ivrea), fanzine Malditos templarios de Fandogamia.  A més Yoichi Takahashi, Shintaro Kago i Daisuke Nishio han rebut premis honorífics com convidats del XIX Saló del Manga.

berserk_edt

L’espai de videojocs també ha sigut un dels més freqüentats, gràcies a la presentació en primícia de la nova Xbox One de Microsoft i les consoles Wii U de Nintendo. El director dels videojocs de Pokémon, Junichi Masuda, ha presentat Pokémon X i Pokémon Y, donant el tret de sortida a un campionat de Pokémon X/Y.

El XIX Saló del Manga de Barcelona compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, de la Fundació Japó i del Consolat General del Japó a Barcelona. Cal destacar que el XIX Saló del Manga de Barcelona forma part del programa oficial d’activitats de l’ Any Dual Espanya-Japó, que commemora el 400 aniversari de relacions entre tots dos països.

Salo_Comic_Barcelona_32

FICOMIC ja està treballant en el XX Saló del Manga que tindrà lloc del dijous 30 d’octubre al diumenge 2 de novembre de 2014.
Però abans, tindrem el 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que se celebrarà del dijous 8 al diumenge 11 de maig de 2014 al Pavelló 8 de Fira de Barcelona.

El Saló del Manga de Barcelona i tot l’equip de FICOMIC, agraeix el suport i afecte que ha tingut per part del públic assistent, convidats i mitjans de comunicació que han col·laborat a que el certamen es converteixi en el referent mundial que és actualment.

Més informació: FICOMIC

Articles relacionats:

Novetats manganime Saló del Manga 2013

Activitats Saló: tallers, exposicions i exhibicions

Activitats Saló del Manga: Escenaris i Projeccions

cartell_salomanga2013Fenòmen Bola de Drac o Invasió Pokemon: junts al Saló

Premis, Concurs Manga i entrades del XIX Saló del Manga

Yoichi Takahashi, el pare de “Oliver y Benji” al Saló del Manga

Projeccions del Saló del Manga a l’Arenas

Exhibicions de Sumo al Saló del Manga de Barcelona

19è Saló del Manga de Barcelona 2013

ETIQUETA:

Saló del Manga Barcelona

 

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *