Categories
Cultura japonesa Notícies

Hiroshima, 69 anys

hiroshima, pau, bomba atomica Un any més recordem la trista efemèride del bombardeig atòmic sobre la ciutat d’Hiroshima. Us recomanem el reportatge de la història per contextualitzar l’esdeveniment i la declaració de pau que l’alcalde de la ciutat ha llegit en motiu de l’aniversari. Tres dies més tard es repetia la tragèdia a la ciutat de Nagasaki.

Els fets

A les 8:15 del 6 d’agost de 1945, la bomba Little Boy, llançada des de la nau Enola Gay, va explotar sobre Hiroshima. Fou la primera bomba atòmica de la història llançada contra una ciutat en combat. El 9 d’agost del mateix any A les 11:01 de 1945, la bomba Fat Man, llançada des de la nau Bockscar explota sobre la ciutat de Nagasaki.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *