Categories
Agenda Notícies

7è El Meu Primer festival, del 15 al 30 de novembre

7elmeuprimerfestivalTorna el MEU PRIMER FESTIVAL, un festival internacional de cinema infantil on els nens i les nenes són els autèntics protagonistes. Una oportunitat per veure un cinema divers, plural i creatiu, films d’arreu del món que ens visitaran els Cinemes Girona, Verdi, Verdi Park, Filmoteca i CCCB de Barcelona. Del 15 al 30 de novembre, preestrenes, curtmetratges d’animació, pel·lícules inèdites o per redescobrir grans clàssics del cinema. Un munt de propostes com Jan de la lluna (amb la directora de convidada), Pippi vs. Heidi, El viaje de Chihiro i també en Gira per Catalunya (Vic, l’Hospitalet, Figueres, La Garriga, Andorra…)  

El Meu Primer Festival són més de 90 curtmetratges de 17 països diferents. Directors convidats, votacions, premis, jurat infantil, tallers i cinefòrums.

Per a públic escolar i per a públic familiar

La proposta escolar es planteja com una experiència global en la que les escoles, a banda d’assistir al festival, treballen tota una sèrie de continguts i activitats abans i després del visionat de pel·lícules al cinema. L’ oferta familiar complementa les sessions cinematogràfiques pròpiament amb tallers diversos relacionats amb l’animació i el cinema en general.

Taller sobre música/cinema i creació cinematogràfica “Filming Barcelona” L’Alternativa i El Meu Primer Festival tornen a unir forces per proposar conjuntament una part de la programació d’ambdós festivals, formada per dues sessions molt especials de cinema per als més petits, un taller sobre música i cinema, i el projecte col·lectiu de creació cinematogràfica “Filming Barcelona” que tindrà lloc per segon any consecutiu durant les dates dels festivals. Programació del 15 al 30 de Novembre,

7elmeuprimerfestival-> El festival dia a dia -> per edats -> per seccions -> Tallers de cinema

Per destacar tres propostes… díficil, entre moltes!

Jan de la lluna amb la presència de Sarah Weber, directora de la pel·lícula Sessió inaugural dissabte 15 de novembre a les 11:00h, Cinemes Verdi Durada 95 minuts. Sessió recomanada a partir de 5 anys. Versió en anglès amb “voice over” en català.

jan de la llunaViatge fins la lluna per portar una preestrena de luxe, un dels films d’animació més tendres i imaginatius dels últims temps: “Jan de la lluna” (Der Mondmann) Stephan Schesch, Sarah Weber, Alemanya i França, 2012. Aquesta pel·lícula s’ha estrenat en més de 15 països i ha recollit premis en nombrosos festivals.

Basada en el llibre Der Mondmann, una de les grans creacions de Tomi Ungerer, el celebrat autor del conte Els tres bandits. La sessió comptarà amb la presència de Sarah Weber, la directora de la pel·lícula, que ens parlarà dels secrets del film i ens explicarà com van fer el salt del conte de paper a la pantalla de cinema. Ideal per a…: qui vulgui gaudir d’un film poètic, entranyable i visualment esplèndid

 

El viaje de Chihiro (Sen to Chihiro no kamikakushi), Hayao Miyazaki, Japó, 2001, doblada al castellà Diumenge 23 de novembre, 11.30 h, CCCB Teatre Durada: 124 minuts. Sessió recomanada a partir de 7 anys

chihiroAquesta joia de l’animació japonesa és un dels films més reconeguts del director Hayao Miyazaki (també autor d’El meu veí Totoro i La princesa Mononoke). Ha donat la volta al món i ha estat premiat entre d’altres amb un Óscar a millor pel·lícula d’animació i un Ós d’or a Berlín (l’única pel·lícula d’animació que ho ha aconseguit): El viaje de Chihiro (Sen to Chihiro no kamikakushi), Hayao Miyazaki, Japó, 2001, 124’, color, doblada al castellà

Ideal per a…: qui vulgui volar amb la desbordant imaginació de Hayao Miyazaki

Pippi vs. Heidi Diumenge 23 de novembre, 16.30 h, Filmoteca Durada: 60 minuts. Sessió recomanada de 5 a 10 anys

heidiSessió d’homenatge a dues sèries de televisió dels anys 70 que han donat la volta al món: la producció sueca Pippi Langstrum o Pippi Calzaslargas i la mítica sèrie japonesa Heidi, un adaptació d’un conte popular suís feta pels creadors de l’estudi Ghibli. Dues sèries que representen dos model d’heroïnes ben diferents però alhora amb molts punts en comú. En aquesta sessió especial es projectaran els primers capítols: Heidi- Capítol 1: Hacia la montaña, Isao Takahata, Japó 1974, 24’, doblades al castellà Pippi Calzaslargas – Capítol 1: Pippi se instala en Kunterbunt, Olle Hellbom, Suècia, 1969, 26’, doblat al castellà

SESSIÓ ANIMADA PEL “SR.CLAQUETA”, DIRECTOR DEL FESTIVAL. AMB CONCURS DE DISFRESSES! Anima’t a venir disfressat/da de Heidi o de Pippi i participaràs en el sorteig de lots de DVD amb les sèries completes! Ideal per a…: adults nostàlgics i infants que vulguin gaudir de dues de les sèries infantils més mítiques de la història de la televisió

  Sales

CINEMES GIRONA C/ Girona, 175 CINES VERDI C/ Verdi, 32 CINES VERDI PARK C/ de Torrijos 49 FILMOTECA DE CATALUNYA C/ Salvador Seguí 1 CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA (CCCB) C/ Montalegre, 5 INSTITUT FRANCÈS C/ Moià, 8

Entrades

Cines Verdi, Cinemes Girona, CCCB, Institu Francès: Adults i nens: 6 / Taller “sentint el cinema”: 6€ Venda d’entrades a les taquilles de les sales o comprar anticipades

Filmoteca: Entrada normal: 4€ / infantil: 2€ / adults que acompanyen nens: 3€ Venda d’entrades a les taquilles 30 minuts abans de cada sessió.   El Meu Primer Festival En Gira 7elmeuprimerfestivalDesprés de la bona acollida que el festival va tenir a Catalunya, enguany presenta per segon any consecutiu les sessions “El Meu Primer Festival En Gira”, una proposta per aquells municipis interessats en participar en el festival i programar les seccions de Competició Internacional, per tal de contribuir amb les votacions dels seus espectadors als Premis del Públic del 2014. Per aquesta edició 2014 participaran:

  • Matadepera Diumenge 23/11 a les 12h, Petita animació sueca; a les 17h, Match d’Animació + 4;-a les 19h, Match d’Animacio + 7 Casal de Cultura (C/Pere Aldavert, 4) Més informació al telèfon: 93 730 01 32
  • Figueres Diumenge 30/11 a les 12h, Match d’Animació+4; a les 18h, Match d’Animació+7 La Cate – Sala Teatre. Més informació a: http://www.cineclubdioptria.org
  • L’Hospitalet de Llobregat Diumenge 30 de novembre a les 12h, Match d’Animació +4; a les 18h, Match d’Animacio +7 Auditori Barradas (Rambla de Just Oliveras Arús, 56) + info: http://www.auditoribarradas.cat
  • Vic Diumenge 7 de desembre a les 17h, Match d’Animació + 4 Espai de teatre i cinema ETC. (Passeig de la Generalitat, 46) + info: http://www.cineclubvic.com
  • La Garriga Dissabte 29 de novembre a les 17h, Match d’Animació + 4 Diumenge 30 de novembre a les 17 h, Match d’Animació + 7 Cine Alhambra (C/Calàbria nº 13) Més informació a: www.cinealhambra.com
  • Castellar del Vallès 5, 6, 10, 11 i 12 de febrer de 2015. Sessions escolars amb Educació Infantil
  • Cassà de la Selva Dissabte 7 de Febrer 2015 (a concretar sessions i horaris) Festival MACCA Més informació a: http://www.vuitimig.com/
  • I per primer any també a Andorra a Sant Julià de Lòria Dissabte 15 i Diumenge 16 de novembre a les 12h – Match d’Animació + 4, a les 16h i 17.15h, Match d’Animació + 7 Sala Rocafort, Sant Julià de Lòria

  Per més informació i inscripcions: programació web i facebook Impulsa i coordina: Associació Cultural MODIband amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICIC), de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *