Categories
Agenda Cultura japonesa

Pel·lícules japoneses a Cineclub Vic

cineclub logoAquest dimarts 14 de gener  les 10 de la nit comença la nova programació de Cineclub Vic amb  ‘De tal padre, tal hijo’ de Hirokazu Kore-eda. I en les sessions familiars de tarda amb l’animació de ‘Un estiu amb en Coo’ de Keiichi Hara (diumenge 26 gener) i ‘El viatge a Agharta’ de Makoto Shinkai (diumenge 9 de març).

Vols saber tots els detalls? més sinopsis i tràilers a continuació.

 

Dimarts 14 de gener
A les 22:00h
Espai ETC, Pg. Generalitat 46, Vic

De tal padre, tal hijo
detalpadre_talhijoSoshite chichi ni naru

Japó, 2013
Durada: 120 minuts
Gènere: Drama

Director, guió, muntatge: Hirokazu Kore-eda
Intèrprets: Fukuyama Masaharu, Ono Machiko, Maki Yoko, Lily Franky.
Fotografia: Mikiya Takimoto
Decorats: Keiko Mitsumatsu.
So: Yutaka Tsurumaki
Productora: Fuji Television Network
Distribuïdora: Golem

Sinopsis: Ryoata, un arquitecte obsessionat amb la seva professió, té una vida feliç amb la seva dona i el seu fill de sis anys. Però aquest món perfecte es desmunta quan rep una trucada dels responsables del centre on va néixer el seu fill. Li comuniquen que, degut a una confusió, el nen va ser canviat per un altre.

Kore-eda retorna amb una lliçó de vida emocionant i captivadora. De tal padre, tal hijo és un relat íntim, construït sobre diversos i sucosos dilemes morals que ens fan patir les pors i frustracions dels personatges però també les seves alegries. Basada en la seva pròpia infantesa, aquesta pel·lícula irònica és un exemple de com filmar la vida quotidiana amb delicadesa i sense caure en el melodrama. Yasuhiro Ozu no queda gaire lluny.

Hirokasu Kore-eda, és mundialment aclamat com el director de pel·lícules com Nadie Sabe, Hana, Still Walking/Caminando, Air Doll i Kizeki/Milagro.

Tràiler:

..

Diumenge 26 de gener de 2014
A les 17:00h
Espai ETC, Pg. Generalitat 46, Vic
Entrada 3€

veranocoo1Un estiu amb en Coo

Japó, 2007
Durada: 138 minuts
Gènere: Animació

Director: Keiichi Hara
Música: Kei Wakakusa
Producció: Dentsu Tec, Dentsu, Mitsui Bussan
Distribuïdora: Selecta Visión (edició en DVD i BR)

En Koichi és un estudiant que viu als suburbis de Tòquio. Un bon dia es troba una pedra que resulta que és la carcassa del bebè Kappa, una criatura mitològica japonesa que ha estat vivint sota terra durant els darrers 300 anys. En Coo, el nom amb què bateja en Koichi el seu nou amic, aviat es convertirà en un membre més de la família.
Una faula sobre la societat actual, tan atabalada i artificial com les ciutats on viu. El director Keiichi Hara, responsable de molts episodis de Doraemon, utilitza humor i aventures per reivindicar la importància de viure a prop de la natura.

Anàlisis web El verano de Coo (edició DVD, 2009)
Trobada Trobada amb Keiichi Hara (Saló Manga 2011)

Tràiler:

 

Diumenge 9 de març
A les 17:00h
Espai ETC, Pg. Generalitat 46, Vic
Entrada 3€

El viatge a Agartha

Japó, 2011
Durada: 116 minuts
Viaje-a-AgarthaGènere: Animació

Director: Makoto Shinkai
Música: Tenmon
Producció: Media Factory, CoMix Wave
Distribuïdora: Selecta Visión (Edició en DVD i BR)

La jove Asuna no pot oblidar una misteriosa melodia que ha escoltat a través del seu aparell de ràdio. Poc després, coneix a Shun, un jove misteriós que ve del regne subterrani de Agartha. Quan el noi desaparegui, començarà un extraordinari viatge al món de Agartha.
Fascinació visual i excel·lent narrativa per una pel·lícula propera al món de Ghibli que parla, amb un llenguatge ideal per a la canalla, de la vida i la mort, amb múltiples referències

Tràiler:

 

 Podeu veure la programació a la web de Cineclub Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *