Categories
Agenda Cultura japonesa Nits de Cinema Oriental Vic

Dimecres de Japó a Vic

kanpai!‘Ja està aquí, ja arriben les Niiits…” (melodia ‘Dr Slump 😉 Des d’aquest dimarts 15 fins el diumenge 20 de juliol a Vic es respiren aires asiàtics, l’11è Festival Nits de cinema oriental ofereix una selecció diversa amb 33 pel·lícules de cinema asiàtic, sopars temàtics a la fresca, exhibicions, contes, jornades tècniques, espectacles per a tots els públics i tots els gustos. Aquest dimecres 16 de juliol, dia i nit de Japó… vols saber tot allò que trobaràs amb gust japonès? 🙂 . Durant tots els dies del festival la cervesa IKI, beguda oficial de les Nits… kanpai! (salut!) DIMECRES 16 de juliol

layton110:00h, El professor Layton i la Diva Eterna Japó 2009, Idioma: català. Durada: 97 minuts

Lloc: Espai ETC, Pg. Generalitat 46, Vic Entrada gratuïta aforament limitat Pel·lícula basada en una sèrie de videojocs i manga amb acció, misteri, humor i banda sonora amb les cançons originals de la saga. .

yokai_nits201417:00 a 19:00h, I like Asian Movies: distribució de cinema asiàtic Jornades empresarials Horitzó Àsia

Lloc: Casa Convalescència, C/ Dr. Junyent 1, Vic Entrada gratuïta aforament limitat Taula rodona de diferents representats de distribuïdores de cinema asiàtic amb Àlex Fernàndez (Media3 Estudio), Xavier Catafal (Isaan Entertainment), Xavi Rubí (A Contracorriente), Javi Puertas (Selecta Visión). .

Del 16 de juliol al 31 d’Octubre Exposició El viatge dels Yokai amb dibuixos de Jaume Salés Gorchs.

Lloc: Claustre de la Casa de Convalescència, C/ Dr. Junyent 1, Vic Els yokai (esperits, dimonis, monstres) són unes criatures de la mitologia japonesa. El folklore nipó en descriu molts de diferents. N’hi ha de més trapelles, malvats, terrorífics… Els yokai que coneixerem a l’exposició d’il·lustracions de Jaume Salés són l’Hiroki i en Kasumii. L’Hiroki és un yokai d’aspecte humà, amb la pell verda, vestit amb roba de monjo budista i un sonall al coll. En Kasumii és un yokai petit, d’aspecte animal i amb la capacitat de volar. I amb els cromos de les Nits! dues col·leccions de cromos: “l’horòscop xinès” i “el Japó”, amb dotze cromos diferents cadascuna. .

nitjapo2014NIT de JAPÓ

21:00h, Sopar japonès Pel restaurant Okashii amb fideus yakisoba, sushis i dorayaki. Menú de 10€ 21:15h, Exhibició de tai-txi-txuan 22:00h Pel·lícula DAILY LIVES OF HIGH SCHOOL BOYS Japó 2013, Idioma: japonès subtitulada. Durada: 85 minuts Projecció de la nova comèdia de Daigo Matsui, el director d’AFRO TANAKA

Lloc: Bassa dels Hermanos (davant de la biblioteca Joan Triadú), Vic Cinema gratuït a la fresca

. dailyschool_1

Recordar que uns dies després el DISSABTE 19 hi ha la nit golfa i sessions extremes amb Gun Caliber i Gothic Lolita Battle Bear a partir de les 00:30h, al Cinema Vigatà (entrada 5€ / sessió) . I l’últim dia, buda2DIUMENGE 20 de juliol les matinals d’anime basades en manga d’èxit i llicències de Selecta Visión i Media3 Estudio.

10:00h, Berserk III Japó 2013, Idioma: Japonès subtitulada. Durada: 119 minuts Lloc: Cinema Vigatà, C/ Verdaguer, Vic Entrada 3€

La tercera part de la trilogia de la saga Berserk , en una aventura èpica que no escatima sang i sexe i s’acosta molt al manga original de Kentarou Miura.

12:00h, Buda 2 Japó 2014, Idioma: Japonès subtitulada. Durada: 110 minuts Lloc: Cinema Vigatà, C/ Verdaguer, Vic Entrada 3€

Pre-estrena a les Nits i per primera vegada al país la segona pel·lícula (de tres) que adapten la saga creada en manga per Osamu Tezuka. El film recull l’etapa de creixement espiritual de Buda i ho fa amb tota la força narrativa i visual del mestre del manga.

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *