Categories
Saló del Manga Barcelona

Japó esperit, cultural i tradicional (SalóManga2014)

colors_korekaraEl Saló d’aquest any estrena un nou espai, L’Esperit del Japó al Palau 2, a la planta superior, amb una superfície de 6.000 metres quadrats, un lloc dedicat a les tradicions, cultura i teràpies naturals i la vessant més espiritual de les arts japoneses, en un ambient relaxat on hi haurà tallers de vestir quimono, cuina macrobiòtica, meditació, cal·ligrafia, teràpies naturals (reiki, shiatsu, kobido), una cerimònia del te, exposició d’Ikebana i bonsai, conferències i taules rodones sobre el ‘Ki’ l’esperit de la natura, l’univers de Gaudí, viatjant pel Japó tradicional o natural. L’Esperit del Japó és un lloc dedicat a les tradicions, cultura i teràpies naturals japoneses. Aquest espai estarà coordinat per María Sánchez, naturòpata i terapeuta holística, estarà situat a la planta superior del Palau 2 de Fira Barcelona, amb una superfície de 6.000 metres quadrats.

 • IkebanaExposició d’Ikebana creada per ​​Reiko Ishitmatsu, de l’Escola Ikebana Bonsai
 • Mostra de Màscares sobre els éssers mitològics japonesos Kappa i Yokai, de l’associació Wa Rei Ryu
 • Exposició dedicada al vintè aniversari del Saló del Manga de Barcelona
 • Mostra sobre els conceptes que defineixen el sentir interior dels japonesos amb textos de Carla Tronu, doctora en Història del Japó per la Universitat de Londres
 • Jardins zen amb bonsais de l’empresa de Flors Navarro.

Un espai viu:

 • Sala de meditació: on trobar-se un mateix, guiat per mestres de tècniques japoneses i orientals de meditació. Cal apuntar-te el mateix dia en el mostrador d’informació. Consulteu horaris i programa.

po_ti_aig_sorraMeditació Ko (camí) Mu (res) amb bols japonesos, Qigong, Cerimònia del té, meditació Zazen, meditació de Llum i Armonització dels Chakras o Hatta Yoga amb la col·laboració del Consolat General del Japó a Barcelona, Associació Wa Rei Ryu, empresa d’alimentació MIMASA-Ifigen, l’Acadèmia CENAC de teràpies naturals, l’entitat Reiki Energia Vital, l’herbodietètica Estrella de Betlem, l’Escola Macrobiòtica de Catalunya (ESMACA) o Dojo Zen Barcelona .

 • Reiki: un sistema de sanació natural, per imposició de mans amb l’entitat Reiki Energia Vital.

vq_korekaraSessions cada dia de 10:30 a 11:30, 13 a 14, 16 a 17, 18:30 a 19:30h

La tècnica i el nom són japonesos, tot i que la pràctica de transferència d’energia ve de temps remots. Reiki contribueix a restaurar l’equilibri dels nostres centres energètics, ajudant a sanar bloquejos d’energia, tant física, mental, emocional com espritual.

 • Shiatsu: una tècnica realitzada amb la palma i dits de les mans sobre el cos humà amb l’acadèmia de teràpies naturals CENAC.

Sessions de Shiatsu només per a majors de 18 anys: dijous i diumenge, de 10 a 14 i de 16:30 a 19:30h, dissabte i divendres de 10 a 14 i de 16:30 a 20h

Consisteix en realitzar pressions suaus i fermes alhora que estimulen les pròpies capacitats d’autocuració de la persona, requilibrant la seva energia i afavorint la recuperació de la salut. El ministeri de Sanitat del Japó ha reconegut que el Shiatsu és una teràpia adecuada per tractar l’estrès i certes malalties derivades de l’estil de vida modern i que no té efectes secundaris. El Shiatsu és una tècnica terapeútica oficial al Japó des del 1957. Es considera carrera universitària amb més de 3.000 hores d’estudi.

 • Kobido: un massatge facial japonès de tradició mil·lenària que té un efecte similar a un lífting natural amb l’Escola Macrobiòtica de Catalunya (ESMACA).

Demostracions cada dia de 10 a 14 i de 16:30 a 19:30h

El massatge facial japonès té la seva arrel en la medicina tradicional xinesa, l’origen de la qual es remunta als temps de l’emperador Huan Di (2697-2597 a.C). És una combinació de conceptes de la medicina tradicional japonesa i de tècniques de massatge que han estat desenvolupats a partir de l’Anma (massatge tradicional japonès) durant els darrers cinc segles.

 • Taller de vestir Kimono amb l’Associació Cultural Kimono Club Barcelona, que vol promoure l’intercanvi cultural i donar a conèixer la vestimenta tradicional japonesa i la manera de posar-la.

quimono_exoDijous i diumenge de 11 a 14 i de 16 a 19h, divendres i dissabte d’11 a 14 i de 16 a 20h

Els membres de l’Associació vesteixen als visitants amb el kimono perquè sentin en primera persona l’experiència de portar autèntica roba tradicional japonesa. Mentre els vesteixen els hi expliquen la manera de fer-ho. Al finalitzar els visitants poden fer-se una fotografia de record.

 

 • Conferències i taules rodones [Palau 2, planta superior, Sala d’actes 2] relacionades amb la cultura, espiritualitat, tradicions, alimentació i teràpies naturals japoneses:

Dijous 30

17h. Conferència El nou japonisme a càrrec de Carles Santamaria, periodista i director del Saló del Manga de Barcelona. hanami_fuji18:30h Conferència Viatjant pel Japó tradicional per Viajando por Japón – Nexus Resort.

Divendres 31

11h. Conferència sobre el Reiki a càrrec d’Elena Garrido, mestra de Reiki Energia Vital 12:30h. Conferència 10 secrets orientals per a millorar la teva vida amb l’alimentació, a càrrec de Joana Palmero, terapeuta de l’escola Macrobiòtica de Catalunya (ESMACA) 16h. Concert Flamenc Fusió Bols Tibetans, a càrrec de Miguel López de Felipe (guitarra flamenca) i Deki (Bols Tibetans) 17:30-18:45. Conferència Fongs Mil·lenaris, a càrrec d’Antonio Martos, terapeuta holístic. (Solaray) 19:00-20:00. Conferència Viatjant pel Japó natural per Viajando por Japón – Nexus Resort 20:30h. Entrega de premis del XX Saló del Manga de Barcelona

Dissabte 1

11h Conferència ‘Ki’ l’esperit de la natura que ens fa a tots germans per sobre dels lligams de nació o cultura, a càrrec d’Àngel Ferrer, catedràtic emèrit de la Universitat de Kyoto, i Francisco de Asís Royo, fundador i kancho de l’associació Wa Rei Ryû 12:30h Conferència Els secrets del Shiatsu, a càrrec d’Emilio Estivill, diplomat en acupuntura i teràpies orientals (Acadèmia CENAC) 16:00h Conferència Peix blau i DHA, a càrrec de Juana Sánchez, naturòpata i terapeuta (Mimasa-Ifigen). 17:30h Conferència Cuina japonesa al Mediterrani. Un viatge ple de salut, a càrrec de Mª Pilar Ibern Gavina, nutricionista i escriptora (Mimasa-Ifigen). Salo-comic-2013-viatges19:00-19:45. Conferència L’ origen del Zen, a càrrec de Lluís Salas, monjo zen del Dojo Zen Barcelona Kannon

Diumenge 2

10h Conferència Tòquio íntim, a càrrec de l’artista César Ordóñez. Organitza: Casa Asia. 11h Conferència Japó i manocupuntura coreana. Evolució de la medicina tradicional, a càrrec de Daniel Lamiel, naturòpata i terapeuta (Acadèmia CENAC). 12-14h. Taula rodona L’univers i pensament de Gaudí i els seus punts en comú amb la sensibilitat japonesa, amb l’autor Takehiko Inoue i l’escultor Etsuro Sotoo. Modera. Joaquín Luna. Organitza: Consolat General del Japó a Barcelona. 16h Concert Flamenc Fusió Bols Tibetans, a càrrec de Miguel López de Felipe (guitarra flamenca) i Deki (Bols Tibetans). 17:30h Conferència Descobrint l’Ikebana, a càrrec de Reiko Ishimatshu de l’Escola Bonsaikebana.

 

 • Tallers de Macrobiòtica: l’alimentació macrobiòtica defineix una manera de menjar basada en el principi d’equilibri del Yin i el Yang. Tallers organitzats per l’empresa d’alimentació MIMASA-Ifigen i l’Escola Macrobiòtica de Catalunya (ESMACA).

Una adaptació de les tradicions culinàries de l’Extrem Orient, on alimentació, medicina i fins i tot espiritualitat van sovint unides. A la macrobiòtica els cereals i altres gramínees són aliment de base, sota forma de gra o de farina. La macrobiòtica va ser portada a Europa des del Japó a partir dels anys 30 per George Ohsawa (1893–1966), un filòsof japonès, que també va portar els ensenyaments de la teoria macrobiòtica a América als anys 50.

mmbDijous 30

12h Showcooking Els secrets ancestrals del miso per Escola Macrobiòtica de Catalunya (ESMACA) 17h Taller teòric-práctic de macrobiòtica a càrrec de Gabor Smit, dietista, nutricionista i naturòpata. MIMASA-Ifigen 18:30h Conferència Macrobiòtica: filosofía oriental posada a taula. ESMACA

Divendres 31

11h Showcooking Elaboració de Biosushi. ESMACA 16h Taller Berenar de samuràis. Demostració de cuina energètica estratègica, a càrrec d’Alf Mota, cuiner i professor de cuina terapeútica. MIMASA-Ifigen 18h Taller de caligrafia japonesa. Consolat General del Japó a Barcelona 19:45h Taller Iniguiri integral: snack sa i senzill . ESMACA

koreichi3_korekaraDissabte 1

10:30h Showcooking Descobreix les algues: xips de kombu i nori. ESMACA 12h Taller Shiitake, un regal d’Orient per a la salut, a càrrec de Josefina Llargués, psicopedagoga i naturòpata. MIMASA-Ifigen 16h Taller Tot d’una: postres. MIMASA-Ifigen 18h Showcooking Coneix les Umeboshi: propietats i elaboració de remeis terapeútics. ESMACA

Diumenge 2

12h Taller Nutrició i ciència, a càrrec d’Albert Sánchez, químic especialitzat en nutrició. MIMASA-Ifigen 16h Showcooking Efectes saludables del Tofu. Elaboració de formatge de tofu. ESMACA 18h Taller Alimentació energètica o alimentació energètica japonesa, a càrrec de David Gasol.

15 respostes a “Japó esperit, cultural i tradicional (SalóManga2014)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *