Categories
Agenda Saló del Còmic Barcelona

32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

32_salo_del_comic_cartellCATDes de fa uns mesos FICOMIC  està preparant el 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que se celebrarà del dijous 15 al diumenge 18 de maig de 2014 al Palau 1-2de Fira de Barcelona. El cartell és obra del dibuixant Carlos Pacheco.
La cita de primavera té com a eix temàtic la presència del gènere bèl·lic en la historieta.
Un nou apunt al calendari de maig amb la cultura del còmic.

 

 

L’avanç de la programació de la 32a edició del Saló

Còmics en guerra és el títol d’una gran exposició que aportarà una visió antològica de les vinyetes bèl·liques, dividida cronològicament en diversos períodes de la Història, a més d’apartats dedicats als corresponsals de guerra i als genocidis i exilis. La mostra comptarà amb més de 200 originals de còmics i il·lustracions d’autors de diferents nacionalitats, a més d’una posada en escena amb la col·laboració de diferents associacions de reconstrucció històrica.

L’exposició comptarà amb la recreació escenogràfica de diferents guerres, on tindrem als Miquelets i la Coronela de Barcelona, una unitat de l’Exèrcit de l’Ebre i la Companyia 9, formada per republicans exiliats, que va alliberar París el 1944. A més, hi haurà espai per a conferències, jocs d’estratègia, maquetes i videoprojeccions.

+ Exposicions

Pel dret a somriure vol retre un sincer homenatge als humoristes gràfics que dia a dia ens fan somriure amb la seva visió sobre l’actualitat. L’anàlisi de l’humorista, irreverent i lúdic, permet al lector d’interpretar la realitat amb una nova mirada, més desenfadada i lliure. I el debat polític sobre el dret a decidir a Catalunya no ha estat aliè als humoristes gràfics.

400_x_Domènech y Farruqo2 (Ara)Des del Saló reivindiquem el dret a somriure, el dret a entendre’ns, el dret a respectar l’opinió dels altres, el dret d’afrontar la realitat sense prejudicis. Això és el que fan cada dia els ninotaires.

Vinyetes i tires d’autors que publiquen en diferents mitjans de comunicació i que inclouen un ampli espectre ideològic, vol ser una finestra oberta al diàleg.
Un recordatori de que el diàleg no consisteix en parlar molt, sinó en saber escoltar… i també en somriure.

L’exposició comptarà amb un ampli ventall d’acudits i tires d’autors, entre els que hi ha confirmats:

Albert Monteys (El Jueves)  Alfonso López (publico.es)   Caín (La Razón) Enrique Pérez (Información de Alacant) Fer (El Punt Avui) Ferreres (El Periódico de Catalunya) Guillermo (El Jueves) Harca (revista Saó)  Idígoras y Pachi (El Mundo)
Jesús Zulet (El Correo)  José Manuel Puebla (ABC) José Orcajo (Adelantado de Segovia)  Juan Carlos Contreras (Diario de Jaén)  Kap (La Vanguardia)  Manel Fontdevila (eldiario.es) Oroz (Diario de Navarra)  Pepe Farruqo (Ara i El Economista) Pepe Roig (Última Hora)  Peridis (El País)  Pinto & Chinto (La Voz de Galicia) Rafa Sañudo (La Razón)  Ricardo Martínez (El Mundo) Toni Batllori (La Vanguardia)

A més destaquen les mostres antològiques dedicades als 75 anys de Batman i Lobezno. La maduresa del superheroi, personatge creat per Len Wein i Herb Trimpe i que celebra el seu 40 aniversari.

purita_estherTambé tindrem les exposicions de Purita Campos, Gran Premi del Saló del Còmic 2013, i  de Miguelanxo Prado i Ardalén, premi a la Millor Obra del Saló 2013. L’egarenc Oriol Hernández i La piel del oso, premi a l’Autor Revelació, i el fanzine Adobo, Premi al Millor Fanzine.

Una mostra antològica dedicada a la carrera de Purita Campos (1937) amb originals d’ historietes, portades i il·lustracions. Esther y su mundo explica les aventures quotidianes d’una adolescent amb una gran popularitat .
A partir de 2006 , gràcies a l’èxit de les reedicions del personatge, comença Las nuevas aventuras de Esther, amb guió de Carlos Portela i editat per Ediciones Glénat/EDT. Al febrer de 2010, el Govern d’Espanya va concedir a Purita Campos la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts.

La piel del oso, retrata la màfia en una obra escrita per Zidrou i dibuixada per Oriol Hernández (1983)  i que tindrà una mostra que inclou una selecció d’originals, el procés de creació de diverses pàgines, des del llapis de les vinyetes a l’acabat final.

 

Llista d’autors confirmats

Conformen els primers autors d’una llarga llista que han confirmat la seva presència al Saló del Còmic de Barcelona:
Autors com el periodista Joe Sacco, els britànics Andrew Wildman (Transformers) i Mike Carey (The Unwritten); autores franceses com Audrey Spiry (En silencio), Chloé Cruchaudet (Mauvais genre); italians com Manuele Fior (La entrevista) i Pasquale Del Vecchio (WW2.2); el serbi RM Guéra (Django Desencadenado); la dibuixant canadenca Pia Guerra cocreadora de Y el Último Hombre; el guionista Brian Azzarello i el dibuixant Eduardo Risso (100 Balas) e 100 Balas el dibuixant Eduardo Risso amb  Grandes autores de Batman: Brian Azzarello y Eduardo Risso: Ciudad rota y otras historias.
El dibuixant i guionista Ramón K. Pérez  de diferents gèneres com el western o la novel·la negra de Cuento de arena.

 

Nous col·laboradors

La Universitat de Barcelona s’incorpora com col·laboradora del certamen. Diversos professors d’història de la UB participaran al fent xerrades i taules rodones. També la UB tindrà promocionarà un curs d’estiu dedicat a la relació del còmic amb el cinema.

 

Votacions populars

Per escollir el millor còmic de l’any 2013 publicat a Espanya, ja sigui d’autor nacional o estranger.
Cada persona només pot emetre el vot una vegada. És obligatori omplir tots el camps de la fitxa perquè el vot es comptabilitzi.
Aquest premi no té dotació econòmica. Admissió de vots fins el dilluns 28 d’abril.

Si vols participar a la votació popular al formulari web

 

 

Salo_Comic_Barcelona_3232è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Lloc: Palaus 1 i 2 de Fira Barcelona Montjuïc
Ocupant un total de 32.000 metres quadrats, un increment del 70 per cent respecte a l’any passat.

Horaris:

Dijous i diumenge de 10 a 20 h.
Divendres i dissabte de 10 a 21 h.

Preus:

– Entrada general: 7 €
Venda anticipada i venda a les taquilles del Saló. Vàlida únicament per a una persona i un dia.

– Entrada Descompte: 5 €
Els titulars del carnet de las biblioteques públiques de Catalunya, ClubTR3SC i Carnet Jove. De venda únicament a les taquilles del Saló. Vàlida únicament per a una persona i un dia. Oferta no acumulable a altres promocions.

– Entrada Grups Escolars: 2 €
Per als grups escolars que vulguin fer la visita al Saló del Còmic l’entrada té un preu especial de 2 € per cada alumne i és gratuïta per als docents acompanyants. Cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l’escola i l’autorització de la direcció del centre, on consti el número d’alumnes i professors que volen accedir al Saló. Oferta no acumulable a altres descomptes.

Organitza i més informació: FICOMIC

Més endavant a la tardor, el XX Saló del Manga tindrà lloc del dijous 30 d’octubre al diumenge 2 de novembre de 2014.

29 respostes a “32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *