Categories
Agenda Saló del Còmic Barcelona

Apunt pel 32è Saló del Còmic?

32_salo_del_comic_cartellCATEn vistes del 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que tindrà lloc del dijous 15 al diumenge 18 de maig a Fira de Barcelona.
Com més s’acosta la data més s’informa des de l’organització sobre la cita anual del còmic, aquest any amb diverses activitats vinculades a la temàtica del gènere bèl·lic en la historieta.

T’oferim un recull de les últimes notícies per estar al dia sobre les votacions populars (últims dies!), les exposicions de Popeye, Batman, llista d’autors destacats o la venta d’entrades anticipades. Com cada Saló també publicarem un reportatge amb les novetats manganime. Continua llegint!

 

 

Votacions populars

Últims dies per votar el millor còmic de l’any 2013 publicat a Espanya, ja sigui d’autor nacional o estranger.
Cada persona només pot emetre el vot una vegada.
És obligatori omplir tots el camps de la fitxa perquè el vot es comptabilitzi.
Aquest premi no té dotació econòmica.
Admissió de vots fins el dilluns 28 d’abril.

Si vols participar a la votació popular al formulari web

.

Popeye el marí, exposició-homenatge de més de 75 anys d’aventures

popeyeUna icona de la cultura pop, famós gràcies a les sèries de dibuixos animats. Però aquest llegendari personatge va tenir el seu origen i desenvolupament en el còmic creat per Elzie Crisler Segar (el 1929). Amb una exposició on es podran veure tires de còmic de diferents èpoques, així com marxandatge d’època i actual.

El 1933 es van començar a realitzar els primers curts d’animació i a partir dels anys 50 es van produir dibuixos animats per a televisió. El 1980 el director Robert Altman va dirigir la comèdia musical Popeye, film protagonitzat per Robin Williams.
Popeye ha traspassat el món del còmic i l’animació per ser imatge de diverses campanyes publicitàries i també de marxandatge. Un dels elements més associats a Popeye són els espinacs, el consum li proporciona una força sobrehumana.

.

75 anys de Batman, gran exposició.

75batmanMostra amb originals del còmic d’ alguns dels més populars dibuixants de totes les sèries de Batman, inclosos diversos historietistes espanyols.
També hi haurà objectes i figures de marxandatge del Cavaller Fosc.

Batman va néixer de la mà de Bill Finger i de Bob Kane el maig de 1939. Batman és Bruce Wayne, un playboy multimilionari i filantrop de Gotham City. De nen, i després de presenciar en el transcurs d’un atracament l’assassinat dels seus pares, Thomas i Martha Wayne, el jove Bruce va jurar venjança.

 

 

.

Autors confirmats

Conformen una llarga llista que han confirmat la seva presència al Saló del Còmic de Barcelona:
Autors com el periodista Joe Sacco, els britànics Andrew Wildman (Transformers) i Mike Carey (The Unwritten); autores franceses com Audrey Spiry (En silencio), Chloé Cruchaudet (Mauvais genre); italians com Manuele Fior (La entrevista) i Pasquale Del Vecchio (WW2.2); el serbi RM Guéra (Django Desencadenado); la dibuixant canadenca Pia Guerra cocreadora de Y el Último Hombre; el guionista Brian Azzarello i el dibuixant Eduardo Risso (100 Balas) e 100 Balas el dibuixant Eduardo Risso amb  Grandes autores de Batman: Brian Azzarello y Eduardo Risso: Ciudad rota y otras historias.
El dibuixant i guionista Ramón K. Pérez  de diferents gèneres com el western o la novel·la negra de Cuento de arena.

Llista AUTORS a la web de Ficomic (ben aviat també horaris de firmes)

.

Venda anticipada d’entrades

cues-saloPer evitar cues al Saló, el públic general, Carnet Jove i Club TR3SC poden realitzar la compra d’entrades anticipades a través de la web de Ficomic i El Corte Inglès.
La resta d’entrades, incloent la de grup escolar, cal adquirir-les directament a les taquilles del 32 Saló del Còmic de Barcelona entre el 15 i 18 de maig de 2014.

Compra a través de la web de Ficomic

.

 .

INFORMACIÓ BÀSICA

32è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Lloc: Palaus 1 i 2 de Fira Barcelona Montjuïc
Ocupant un total de 32.000 metres quadrats, un increment del 70 per cent respecte a l’any passat.

32_salo_del_comic_cartellCATHoraris:

Dijous i diumenge de 10 a 20 h.
Divendres i dissabte de 10 a 21 h.

Preus:

– Entrada general: 7 €
Venda anticipada i venda a les taquilles del Saló. Vàlida únicament per a una persona i un dia.

– Entrada Descompte: 5 €
Els titulars del carnet de las biblioteques públiques de Catalunya, ClubTR3SC i Carnet Jove. De venda únicament a les taquilles del Saló. Vàlida únicament per a una persona i un dia. Oferta no acumulable a altres promocions.

– Entrada Grups Escolars: 2 €
Per als grups escolars que vulguin fer la visita al Saló del Còmic l’entrada té un preu especial de 2 € per cada alumne i és gratuïta per als docents acompanyants. Cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l’escola i l’autorització de la direcció del centre, on consti el número d’alumnes i professors que volen accedir al Saló. Oferta no acumulable a altres descomptes.

Organitza i més informació: FICOMIC

Més endavant a la tardor, el XX Saló del Manga tindrà lloc del dijous 30 d’octubre al diumenge 2 de novembre de 2014.

 

Notícies relacionades:

32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona:

Exposicions Còmics en guerra, Pel dret a somriure, homenatges a Purita Campos, Ardalén de Miguelanxo Prado, La piel del oso d’ Oriol Hernández, i el fanzine Adobo. Nous col·laboradors (Universitat de Barcelona) i informació general.

9 respostes a “Apunt pel 32è Saló del Còmic?”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *