Categories
Agenda Nits de Cinema Oriental Vic

Japó a les Nits Orientals de Vic

dailyschool_1Del 15 al 20 de juliol, l’onzena edició del festival Nits de cinema Oriental de Vic ofereix una selecció de pel·lícules asiàstiques i propostes per a tots els públics. Entre elles hi ha representació japonesa que són premiere/preestrenes que es projecten per primera vegada al nostre país: el dimecres 16 tindrà lloc una matinal infantil amb El professor Layton i al vespre sopar japonès+cinema a la fresca amb Daily Lives, comèdia del director d’Afro Tanaka.
L’anime serà protagonista durant el matí de diumenge 20, Buda 2 i Berserk III, basades en manga d’èxit i llicències de Mediatres Studio i Selecta Visión.
La nit golfa del dissabte 19, sessions extremes i divertides amb Gun Caliber i Gothic Lolita Battle Bear.
A continuació informació i sinopsis dels films de Japó. ..

trono_desangreA la vegada com a prèvia de les Nits recordar que continua el cicle de Cinema d’ Akira Kurosawa, divendres de Juny a les 7 de la tarda a la Biblioteca Triadú de Vic, sessions gratuïtes.

Cinema d’ Akira Kurosawa a la biblioteca de Vic

 

Japó a les Nits 2014

.

Buda 2: camino a la iluminación

buda2Diumenge, 20 de juliol, 12 h.
Cinema Vigatà ( 3€)
Sessió Especial Matinal Anime
Spanish Premiere

Serà la primera projecció al nostre país en el marc de les Nits, l’esperadíssima continuació de la immortal saga creada per Osamu Tezuka i distribuïda per Mediatres Estudio.

Buda 2, camino a la iluminación
Japó, 2014
Direcció: Toshiaki Komura
Basada en un manga d’Osamu Tezuka

Idioma: Japonès subtitulada
Durada: 110 minuts

Distribuïdora: Mediatres Estudio
Edició en DVD/BR prevista pel 22 d’Octubre de 2014

El film recull l’etapa de creixement espiritual de Buda i ho fa amb tota la força narrativa i visual del mestre del manga. L’argument ens fa viatjar 2.500 anys enrere. Siddharta va néixer al Regne de Shakya de l’Índia, però va renunciar a la seva posició de príncep hereu per poder descobrir el món per si mateix.
En aquesta nova etapa del seu viatge cap a la Il·luminació coneixerà nous companys, com Assaji, un noi que diu que pot predir el futur, o Depa, un monjo només amb un ull.

El 2012 ja es va projectar al festival la primera part d’aquesta trilogia, Buda: el gran viaje, distribuïda també per Mediatres Studio.

. .

Berserk III

berserk3_1Diumenge, 20 de juliol, 10 h.
Cinema Vigatà ( 3€)
Sessió Especial Matinal Anime
Spanish Premiere

La tercera part de la trilogia de la saga Berserk , en una aventura èpica que no escatima sang i sexe i s’acosta molt al manga original de Kentaro Miura.

Berserk  III 

Japó, 2013
Direcció: Toshiyuki Kubooka
Basat en un manga de l’autor Kentarou Miura
Idioma: Japonès subtitulada
Durada: 119 minuts
No recomenada a menors de 13 anys

Distribuïdora: Selecta Visión
Edició en DVD/BR prevista per Novembre de 2014

Un grup de criminals ataquen la Banda dels Falcons en la seva missió per rescatar en Griffith. Enmig d’una cruenta batalla apareix Guts, que capitanejarà l’operació de rescat. L’aventura més obscura de Griffith i Guts té una gran riquesa cromàtica, un detall excel·lent en el dibuix i una bona narrativa.

. .

El professor Layton i la Diva Eterna

Dimecres, 16 de juliol, 10:00 h.
Espai ETC (gratuït )
Sessió infantil

Pel·lícula basada en una sèrie de videojocs  i manga amb la presència d’ acció, misteri, humor i una banda sonora amb les cançons originals de la saga. layton1

‘El professor Layton…’
Japó, 2009
Direcció: Masakazu Hashimoto
Idioma: català
Durada: 97 minuts

Distribuïdora: Selecta Vision

Emmy s’afegeix al professor Layton i a Luke en una missió per a descobrir què hi ha de cert en el cas d’una amiga, la Melina, que va morir, i que diu que ha tornat en el cos d’una nena i que coneix el secret de la vida eterna.
Els guionistes presenten diversos enigmes i trencaclosques durant la trama que l’espectador, a través dels personatges, va resolent.

. .

Daily Lives Of High School Boys


Dimecres 16 de juliol, 22h.

Bassa dels Hermanos
( cinema a la fresca gratuït )
Secció oficial a concurs European Premiere

Nit de Japó: Sopar Japonès + exhibició Tai-txi-txuan + cinema a la fresca
dailyschool_1La nova comèdia del director d’Afro Tanaka és l’adaptació d’un altre manga. La paròdia de la vida en un institut japonès és una mostra de situacions absurdes protagonitzades per adolescents víctimes de la revolta hormonal.

Daily Lives…’
Japó, 2013
Direcció: Daigo Matsui
Repartiment: Masaki Suda, Shuhei Nomura, Ryo Yoshizawa
Idioma: japonès subtitulada
Durada: 85 minuts

Distribuïdora: Showgate

Tadakuni, Hidenori i Yoshitake són tres amics que estudien en una escola secundària només per a nois. La seva única preocupació són les noies, però en veuen tan poques que quan volen interactuar-hi fan el ridícul més espantós. Un bon dia reben la notícia de l’arribada d’un grup de noies a l’institut.

. .

Gun Caliber

Dissabte, 19 de juliol, 00:30 h.
Cinema Vigatà ( 5€ )
Secció oficial fora de concurs Nit Golfa

guncaliber1Bueno, un dels millors coreògrafs d’acció del cinema japonès ens presenta la proposta més brètola/bandarra i salvatge de les Nits 2014.

Japó, 2014
Direcció: Bueno
Repartiment: Sakurako Fujiwara, Joey Min, Bueno
Idioma: japonès  subtitulada
Durada: 78 minuts

Distribuïdora: Garage Productions

En un futur no gaire llunyà, molts superherois han sigut relegats a la marginalitat a causa de les estrictes lleis vigents. Algunes persones, com Gun Caliber, dediquen el seu temps al sexe, les drogues i l’alcohol. Però aviat sorgeix una amenaça que posa en perill Tòquio i, llavors, Gun Caliber haurà d’arremangar-se i demostrar que és tot un heroi.

. .

Gothic Lolita Battle Bear

Dissabte, 19 de juliol, 00:30 h.
Cinema Vigatà ( 5€ )
Secció oficial a concurs Nit Golfa

L’última anada d’olla de Noboru Iguchi, director de pel·lícules tan demencials com Zombie Ass o Dead Sushi, en què combina acció explosiva, efectes especials i noies guapes. El colofó ideal per a una Nit Golfa com Déu mana.

gothiclol2‘Gothic Lolita…’
Japó, 2013
Direcció: Noboru Iguchi
Repartiment: Shoko Nakagawa, Rina Takeda, Takumi Saito
Idioma: japonès subtitulada
Durada: 101 minuts

Distribuïdora:

Arriba la superheroïna definitiva, proveïda amb el seu osset màgic de pelfa. La desastrosa vida d’una Gothic Lolita canvia per sempre quan es transforma en Nuigulumar Z i s’enfronta a unes malvades alienígenes que disparen raigs làser pels pits i a uns zombis ballarins.

.

    GRAELLA de PROGRAMACIÓ COMPLETA Nits Orientals 2014

cataleg2014BO

Per les sessions i tota la informació de la programació completa podeu consultar a la web oficial del festival.

 

2 respostes a “Japó a les Nits Orientals de Vic”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *