Categories
Agenda Sitges Festival de Cinema

Sitges 2014, programació japonesa amb horaris

Sitges2014_cartellUn any més del divendres 3 al diumenge 12 d’octubre de 2014 arriba la 47ª edició de SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Una de les cites de la tardor que envaeix la vila de Sitges on Japó està representat amb 22 pel·lícules com The Tale of Princess Kaguya, la última de Isao Takahata i The Kingdom of Dreams and Madness un documental sobre Ghibli; animació amb Giovanni’s Island, Saint Seiya: Legend of Sanctuary i Bayoneta: Bloody Fate. Adaptacions en imatge real basades en manga amb sessions dobles de Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno & Rurouni Kenshin, the Legend End i Thermae Romae I & II, més live-action per Lupin the Third, The Mole Song o Nicky, la aprendiz de bruja..Tela, no? A continuació pel·lícules per títol i horaris per anar programant les agendes. Entrades a la venda el dimarts 23 de setembre al matí! . Una de les cites de la tardor a Sitges pel Festival Internacional de Cinema Fantàstic. A continuació informació de les pel·lícules de la programació… i només hem posat les sessions amb gust japonès!!

Les entrades anticipades a la venda a través de la web del Festival Sitges el dimarts 23 de setembre. A les 10:00h per al públic Premium i a les 12:00h per al públic general. Del 3 al 12 d’octubre també a taquilles de l’Auditori i Jardins del Retiro Abonaments (consultar); Entrades de 9€ (la majoria), 6€ Sitges Clàssics, 11€ maratons, 13€ inauguració i cloenda… Carnets amb 20% de descompte per titulars del Carnet de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Carnet Jove, Targeta Cinesa Card, Club Fnac Oci i Cultura, Club TR3SC (vàlid per al titular i un acompanyant), RACC Master, RACC Joves, Amics JoTMBé i majors de 65 anys.

Pel·lícules per títol / dia-hora-lloc

ANIMA’T

The Tale of Princess Kaguya (Japó, Isao Takahata, 137 min., 2013)

DISSABTE 11 D’OCTUBRE, 15:30, PRADO

kagura2Adaptació d’un conte japonès amb una bellesa narrativa i feta a traços de dibuix per un dels fundadors de l’Estudi Ghibli l’ última obra mestra d’ Isao Takahata (El cementiri de les lluernes (88), Els meus veíns els Yamada (99). Film llicenciat per Vértigo Films, la mateixa distribuïdora que El Viento se levanta de Hayao Miyazaki.

Kaguya, “la princesa lluminosa” és descoberta dins d’una tija de bambú. Un matrimoni de pagesos criarà la jove, la bellesa de la qual enlluernarà a tothom qui es creui al seu camí; especialment 5 nobles que faran l’impossible per aconseguir-ne la mà.

The Kingdom of Dreams and Madness (Japó, Mami Sunada, 120 min., 2013)

DISSABTE 11 D’OCTUBRE, 9:30, PRADO

ghibli3Un documental sobre Studio Ghibli, l’animació més personal i el treball dels directors Hayao Miyazaki, Isao Takahata i el productor Toshio Suzuki.

Durant dècades, l’Studio Ghibli ens ha fet somiar amb les seves produccions, però sabem molt poc de qui hi ha darrere d’aquesta factoria de meravelles. La jove directora Mami Sunada s’introdueix entre els bastidors de Ghibli per entreveure el procés creatiu de genis com Hayao Miyazaki i Isao Takahata. Ara que sabem que la seva fi és a prop, aquest documental immortalitza un dels pilars històrics del cinema d’animació.

 

Saint Seiya: Legend of Sanctuary (Japó, Kei’ichi Sato, 95 min., 2014) + Bayoneta: Bloody Fate (Japó, Fuminori Kizaki, 90 min., 2013) saintseiya DIVENDRES 10 D’OCTUBRE, 15:30, PRADO

Sessió doble d’animació japonesa i llicències de Selecta Visión, prevista en edició DVD/BD per octubre-novembre / Saló del Manga (Bayoneta) i el 2015 (Saint Seiya Sanctuary):

Saint Seiya basada amb el manga de Masami Kurumada i amb una animació feta amb ordinador de l’essència d’una mitologia sorprenent i estilitzada. bayonettaBayonetta només recorda que és una caçadora d’Àngels, terrorífiques criatures assedegades de sang. La protagonista s’embarca en un perillós viatge en busca dels seus orígens. Quins secrets oculta la memòria perduda de Bayonetta?

.

.

FOCUS ASIA

kenshin1

Rurouni Kenshin Kyoto Inferno (Japó, Keishi Otomo. 134min., 2014) + Rurouni Kenshin The Legend Ends (Japó, Keishi Otomo, 135 min., 2014)

DISSABTE 11 D’OCTUBRE, 12:30, RETIRO

Marató de la 2ª i 3ª part de la trilogia de les aventures del samurai Rurouni Kenshin, la llegenda del guerrer en adaptació cinematogràfica del manga de Nobuhiro Watsuki (publicat en 22 toms per EDT-Panini). La primera pel·lícula de Kenshin ha estat editada per Mediatres en DVD/BD. Pel·lícules de la saga que a la primavera del 2015 seran distribuïdes per Mediatres Estudio

Després dels esdeveniments relatats a Kenshin: El guerrer samurai, Kenshin Himura viu retirat, fidel al seu jurament de no tornar a empunyar l’espasa; però l’aparició d’un misteriós malvat que amenaça de derrocar el govern farà que el protagonista es replantegi la seva postura. kenshin3El duel entre Kenshin Himura i el maligne Shishio Makoto continua sense resoldre’s. El conflicte entre els dos guerrers decidirà el destí del Japó, i posarà un emfàtic punt i final. Un gran espectacle que veurem a Sitges tot just setmanes després de la seva massiva estrena a la taquilla japonesa.

 

Thermae Romae (Japó, Hideki Takeuchi, 108min., 2014)

DIMARTS 7 D’OCTUBRE, 01:15, RETIRO

thermae1 Una comèdia fantàstica que adapta en imatge rel l’hilarant manga de Mari Yamazaki (publicat per Norma Editorial).

El perfeccionisme de l’arquitecte Lucius li fa perdre la seva feina a l’Antiga Roma. Però un dia, mentre es relaxa en unes termes, troba una escletxa temporal que el porta al Japó contemporani, on queda meravellat per uns avenços tecnològics que intentarà implementar amb els mitjans de la seva època.

Thermae Romae 2 (Japó, Hideki Takeuchi, 113 min., 2014)

DILLUNS 6 D’OCTUBRE, 15:00, RETIRO thermae2Segona live-action de Thermae Romae amb el protagonista Hiroshi Abe entre els banys termals romans i els japonesos.

Torna l’arquitecte Lucius i les seves peripècies espaitemporals. Convertit en la més gran sensació de l’Imperi Romà, el protagonista rep l’encàrrec de construir unes espectaculars termes per al Coliseu. Novament, Lucius busca inspiració al Japó modern.

.

.

OFICIAL FANTÀSTIC – COMPETICIÓ

Over Your Dead Body (Japó, Takashi Miike, 100 min., 2014) overyour DIJOUS 9 D’OCTUBRE, 11:30, AUDITORI DIVENDRES 10 D’OCTUBRE, 17:45, RETIRO

L’adaptació de Yotsuya Kaidan, història de terror japonès i fantasmes dirigida per l’incombustible Takashi Miike.

Un grup de teatre assaja un clàssic de misteri, en què la traïció i la venjança ocupen un lloc central. La vida entre bastidors es veurà esquitxada de sang quan l’element fantasmagòric abandoni la ficció i irrompi amb terribles conseqüències en la realitat.

 

Kanako_worldThe World of Kanako (Japó, Tetsuya Nakashima, 120 min., 2014)

DILLUNS 6, 10:30, AUDITORI DIMARTS 7 D’OCTUBRE, 21:00, RETIRO Un film tràgic i ritme imparable sobre la cerca d’una filla adolescent desapareguda, del director de ‘Confessions’.

Quan Kanako, filla pròdiga i alumna irreprotxable, desapareix, la seva mare no dubta a trucar el seu exmarit, un policia poc ortodox. A mesura que la investigació avança, la imatge idealitzada de Kanako es va esquerdant, deixant entreveure que, sota l’excel·lència, la noia amaga una altra vida, més fosca i secreta.

 

R100 (Japó, Hitoshi Matsumoto, 100 min., 2013)

DIMECRES 8 D’OCTUBRE, 00:45, AUDITORI DIJOUS 9 D’OCTUBRE, 23:15, RETIRO R100Un film que barreja d’erotisme, acció i humor creat per Hitoshi Matsumoto, director i còmic/showman de la televisió japonesa, la seva filmografia serà editada per Mediatres: Big Man Japan (07), Symbol (09), Scabbard Samurai (11).

Un home anodí entra en un edifici gris, on es fa soci d’un club exclusiu que li permet gaudir de trobades amb estrictes dominatrix. Quan aquestes irrompin a la seva vida privada, ell es veurà incapaç d’escapar i de rescindir el contracte amb el club.

.

.OFICIAL FANTÀSTIC – ÒRBITA

LUPIN4Lupin the Third (Japó, Ryuhei Kitamura, 133 min., 2014)

DIVENDRES 10 D’OCTUBRE, 8:45, RETIRO DISSABTE 11 D’OCTUBRE, 17:00, AUDITORI Acció real basada en Lupin III, el manga creat per Monkey Punch el 1967 i després adaptat en animació per Hayao Miyazaki. Llicència de Mediatres studio, prevista en edició pel 2015

Lupin III, el nét del famós lladre de guant blanc Arsène Lupin, haurà de robar el famós diamant Cor Púrpura de Cleopatra, del qual es diu que qui el posseeixi podrà controlar el món. L’inspector Zenigata, que ha jurat no descansar fins que el vegi entre reixes, li trepitjarà els talons. Lupin III converteix en film d’acció real el popular manga de Monkey Punch, adaptat als 70 pel mestre Miyazaki.

molesong

 

The Mole Song – Undercover Agent Reiji (Japó, Takashi Miike, 129 min., 2013)

DIUMENGE 5 D’OCTUBRE, 01:00, AUDITORI DILLUNS 6 D’OCTUBRE, 01:00, RETIRO Un altre live-action que adapta a imatge real el manga d’acció criminal Mogura no Uta.

Reiji és el pitjor policia de l’acadèmia. Acomiadat per inútil, aviat serà readmès, amb l’ordre d’infiltrar-se en un clan yakuza. L’incombustible Miike ha aprofitat un manga amb més d’una trentena de toms per fer allò que millor coneix i més li agrada últimament: crear una imatge cartoonesca amb personatges de pentinats i abillaments impossibles, en una barreja de comèdia boja i acció al límit.

. .

OFICIAL FANTÀSTIC – ESPECIALS

Kiki’s Delivery Service (Japó, Takashi Shimizu, 107 min., 2014)

NICKY2DIJOUS 4 D’OCTUBRE, 12:30, AUDITORI Live-action de Kiki’s Delivery Service (Nicky, la aprendiz de bruja) una història basada en una novel·la de 1985 de l’escriptora Eiko Kadono. Més tard va inspirar a una coneguda pel·lícula d’animació de Hayao Miyazaki i a aquesta pel·lícula d’imatge real. Llicència de Mediatres studio, prevista en edició DVD/BR per octubre-novembre de 2014

El 1985, l’escriptora Eiko Kadono va publicar Kiki’s Delivery Service, una història sobre una bruixa jove i eixelebrada. Tres dècades més tard, Takashi Shimizu recupera el personatge i el trasllada a la imatge real, mantenint-ne intactes els escenaris de somni i afegint la màgia dels efectes visuals.

 

Giovanni’s Island (Japó, 105 min., 2014) giovanni2DIVENDRES 10 D’OCTUBRE, 13:30, RETIRO

Una història animada, realista i dura, ambientada durant la segona guerra mundial en una illa entre Japó i Rússia. La llicència de Selecta Visión, prevista en edició DVD/BD pel 2015

Estiu de 1945. Els habitants de la petita illa de Shikotan viuen aliens a la guerra que s’està lluitant arreu del planeta, fins que l’arribada dels russos els obliga a xocar amb la cruenta realitat. Un nen japonès i una nena russa desafiaran les barreres del llenguatge i les ferides de la Història en aquesta animació basada en fets reals que apel·la a l’imaginari del genial Miyazaki.

 

NOVES VISIONS – EXPERIMENTA

Seventh Code (Japó, Kiyoshi Kurosawa, 63 min., 2013) The Pinkie (Japó, Lisa Takeba, 60 min., 2014)

DIVENDRES 3 D’OCTUBRE, 18:15, PRADO

pinkieDoble sesssió amb ‘Seventh Code’, un film d’acció i gran premi a millor director al festival de Roma i ‘The Pinkie’ una barreja de bogeria visual.

Akiko viatja de Tòquio a Vladivostok per trobar un empresari del qual es va enamorar després d’un sopar. El mestre Kiyoshi Kurosawa enalteix els talents de l’actriu i cantant Atsuko Maeda. Momoko porta anys penjada per Ryosuke, que la considera la noia més lletja del barri. Obsessionada, canvia la seva aparença per encaixar en els gustos del seu estimat, que continua ignorant-la. La història farà un tomb quan Momoko aconsegueixi clonar-lo a partir d’un dit.

 

MIDNIGHT X-TREME

Live (Japó, Noboru Iguchi, 106 min. 2014) Gun Woman (Japó, Kurando Mitsutake, 86 min., 2014) Torture Club (Japó, Kota Yoshida, 97 min., 2014)

gunwomanDIVENDRES 3 D’OCTUBRE, 01:00, PRADO

Marató Japan Madness tenyida de sang i fetge, tortures i noies com a protagonistes en una nit trash per nitòmans!

Live: una mare segrestada i un recorregut tenyit de vermell sang; Gun Woman: una prostituta drogoaddicta convertida en una màquina de matar interpretada per la nipona Asami; Torture Club: en una acadèmia femenina una noia formarà part del Club de tortura de l’institut.

. .

BRIGADOON, gratuït

Nightmare Detective (Japó, Shinya Tsukamoto, 106 min., 2006)

DIVENDRES 3 D’OCTUBRE, 22:00, BRIGADOON

Sessió CineÀsia amb un jove amb el poder d’introduir-se als somnis descobreix un assassí que tortura l’inconscient de les seves víctimes.

guncaliber1Gun Caliber (Japó, Bueno, 80 min., 2014)

DILLUNS 6 D’OCTUBRE, 23:30, BRIGADOON Una sessió Japan Madness projectada a les Nits de Cinema Oriental de Vic 2014:

En un futur no gaire llunyà, molts superherois han sigut relegats a la marginalitat a causa de les estrictes lleis vigents. Alguns com Gun Caliber, dediquen el seu temps al sexe, les drogues i l’alcohol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *