Categories
Saló del Manga Barcelona

Tallers de gastronomia japonesa del 20è Saló del Manga

etiqueta-taulaPer tercer any el Saló del Manga de Barcelona serà un punt de trobada de grans estrelles de la gastronomia. Els tallers de cuina japonesa compten amb xefs com Jordi Roca (postres) del Celler de Can Roca; Ricardo Sanz (japo-castiza) del restaurant Kabuki, Hideki Matsuhisa (esquarterament de King Salmon d’Alaska) del Koy Shunka, Tamae Imachi (tast de sakes) sommelier de Dos Palillos; Jorge Muñoz & Kyoko Li (fusió japo-peruana) del Pakta o Nobuaki Fushiki del Shiojiri Jōzōjo de Tòquio, màxim exponent de la cuina Hakkō Ryōri, basada en la recuperació de tècniques tradicionals de fermentació. A més concursos de “Tast a Cegues d’oniguri” o una representació teatral de “Kaiseki” sobre la trobada de cuines de elBulli i el Mibu. A continuació el programa dels tallers de cuina japonesa… Ittadakimasu!     Gastronomia Japonesa Al Palau 1 en una zona de restauració japonesa i tallers de destacats xefs, que mostraran el seu art culinari.

Expositors de gastronomia japonesa: Bouzu, Bubels, Daifuku, Dos palillos, Ikkiu, Komekome, Obento, Ochiai, Osaka restaurant Udon Ya, Yatai

Tallers programats i horaris de les activitats previstes, sempre subjectes a canvis d’última hora:   DIJOUS 30 mns13h Concurs “Tast a Cegues” d’ingredients japonesos. Presenta Roger Ortuño (Director de ComerJapones.com)

Un concurs on els participants hauran d’endevinar quins són els ingredients japonesos que s’amaguen en el farcit de diferents onigiri. Qui endevini el màxim d’ingredients s’emportarà com a premi dos menús Ikkiu diaris durant els dies del Saló del Manga de Barcelona. Amb la col·laboració d’Anna Sastre del restaurant Ikkiu.

17h La cuina de fusió del restaurant Sugoi de Gemma Mengual a càrrec de Saulo Meireles (Sugoi).

Saulo Meireles, xef del restaurant Sugoi, ens mostrarà la cuina de fusió japonesa i brasilera del restaurant japonès de Gemma Mengual a Sant Cugat. El grup Sugoi està present també en el Mercat de la Princesa i acaba d’obrir dos nous estableciments, un take away a Sant Cugat i un restaurant a la Plaça de les Glòries de Barcelona.

Jordi_roca_postres18:30h Els postres de Jordi Roca que se serveixen amb sake a El Celler de Can Roca.

Jordi Roca, el millor reposter del món segons 50 Best Restaurants of the World i pastisser d’El Celler de Can Roca (Girona), ens desvetllarà els secrets d’alguns dels seus postres més emblemàtics del restaurant i de Rocambolesc. El gelat de massa mare que es serveix a El Celler de Can Roca es marida amb sake Katsuyama de la prefectura de Miyagi. Tindrem ocasió de tastar sakes d’aquesta mateixa bodega mentre seguim la ponència d’en Jordi Roca al Saló del Manga. Degustació de sakes solament per a majores de 18 anys.

  DIVENDRES 31 12h La cuina japonesa al llarg de les quatre estacions a càrrec de Ryo Sakamoto (Yashima)

De la mà de Ryo Sakamoto, xef del restaurant Yashima, realitzarem un recorregut per la gastronomia japonesa a través de les quatre estacions de l’any. Descobrirem els ingredients de temporada propis del Japó, que la seva cuina celebra anualment i on els seus sabors són presents en diferents elaboracions culinàries en funció de l’època de l’any.

13h Concurs Cata a cegues d’ingredients japonesos. Presenta Roger Ortuño (Director de ComerJapones.com)

El Saló del Manga organitza un concurs de “Cata a cegues” entre el públic, on els participants hauran d’endevinar quins són els ingredients japonesos que s’amaguen en el farcit de diferents onigiri. Guanyarà qui endevini el màxim d’ingredients i com a premi se’n portarà dos menús Ikkiu diaris durant els dies que dura el Salón del Manga de Barcelona. Concurs organizat amb la col·laboració del restaurant Ikkiu.

anualjapones_CA16h Cata d’iniciació al sake amb Tamae Imachi, sommelier del restaurant Dos Palillos, amb una estrella Michelin, descobrirem el fascinant món del sake japonès.

Catarem diferents tipus de sake i aprendrem a distingir entre un honjōzō, un junmai, un ginjo i un daiginjo, a més de degustar nigorizake, kajitsushu o, fins i tot, sakes espumosos. Degustació per a majors de 18 anys. Amb la col·laboració dels principals distribuidors de sake a Espanya.

cocinando-japon19h Demostració Cuinant Japó amb Diego Laso (Momiji)

Xef del restaurant Momiji en el Mercat de Colón de València, professor dels cursos de cuina de ComerJapones.com i autor del libro Cocinando Japón que se presentará enguany al Saló del Manga. Diego realitzarà una demostració culinària amb alguns dels plats més representatius de la cuina nipona que apareixen en aquest nou llibre.

  DISSABTE 1 12h Ricardo Sanz i la cuina “japo-castiza” al Kabuki (Grupo Kabuki) un referent mundial de la restauració japonesa que compta amb cinc restaurants i tres estrelles Michelin.

Alguns crítics gastronòmics han definit la seva cuina com “japonesa castiza”, per la utilització de productes autòctons i per la seva personal interpretació de la cuina tradicional japonesa.

17h Espeçament de King Salmon d’Alaska amb Hideki Matsuhisa, xef del restaurante Koy Shunka amb una estrella Michelin.

Mostrarà com es trosseja el King Salmon d’Alaska, l’espècie de salmó més gran del planeta que pot arribar als 50 Kg i 150 cm de llarg.Després de l’esquarterament els assistents podran degustar sushi i sashimi.

18:30h Cuina Hakkō Ryōri, el nou boom al Japó amb Nobuaki Fushiki, xef del restaurant Shiojiri Jōzōjo de Tòquio, màxim exponent d’aquest recent boom al Japó i una eminència en la matèria, amb una dotzena de llibres.

nobuaki-fushikiLa cuina Hakkō Ryōri ha esdevingut tot un fenòmen social al Japó. Es basa en la recuperació de tècniques tradicionals japoneses de fermentació amb ingredients com el kōji-kin, el mateix fong que s’utilitza per producir miso, salsa de soja o sake.

  DIUMENGE 2 11:30-13:30. Cuina Hakkō Ryōri, el nou boom al Japó amb Nobuaki Fushiki, xef del restaurant Shiojiri Jōzōjo de Tòquio, màxim exponent d’aquest recent boom al Japó i una eminència en la matèria, amb una dotzena de llibres.

La cuina Hakkō Ryōri ha esdevingut tot un fenòmen social al Japó. Es basa en la recuperació de tècniques tradicionals japoneses de fermentació amb ingredients com el kōji-kin, el mateix fong que s’utilitza per producir miso, salsa de soja o sake.

14h Cata de sakes inèdits amb Tamae Imachi, sommelier del restaurant Dos Palillos amb una estrella Michelin.

anualjapones_CADescobrirem una selecció de sakes inèdits que encara no es comercialitzen a Espanya. Catarem sakes de les bodegues Shichiken (Yamanashi), Iyokagiya (Ehime), Miyoshigiku (Tokushima), Kakurei (Niigata), Daishinshu (Nagano), Kuroushi (Wakayama) i Muromachi (Okayama). Degustació per majors de 18 anys. Amb la col·laboració de diversos productors de sake de diferents prefectures de Japó.

16 – 17:30h La cuina nikkei del Pakta d’Albert Adrià amb Jorge Muñoz i Kyoko Li del restaurant Pakta.

Al restaurant Pakta dels germans Ferran i Albert Adrià donen un gir creatiu a la cuina nikkei de fusió japo-peruana. Els caps de cuina ens mostraran com la cuina del Pakta – “Unió”, en quechua – és una cruïlla de camins entre la cuina peruana i la cuina japonesa.

17:30 – 18:30h Presentació de l’obra de teatre “Kaiseki” amb els actors Isaac Lázaro i Roger Zanuy (Kaiseki Project)

FA&HIA l’any 2012 els actores Isaac Lázaro i Roger Zanuy van decidir portar a l’escena teatral la relació entre Ferran Adrià (elBulli) i Hiroyoshi Ishida (Mibu). Una trobada entre dues cuines i cultures aparentment tan llunyanes. En la representació teatral es desvetllaran alguns secrets d’aquesta investigació, el contacte amb l ’equip d’elBulli, el descobrimient de la cultura japonesa i el seu recent viatge al país nipó, on van conviure amb els Ishida.

 

El taller de cuina japonesa compta amb la col·laboració de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Barcelona, Alaska Seafood, Peixos J.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *