Categories
Saló del Còmic Barcelona

33è Saló del Còmic de Barcelona

33e_Salo_del_Comic_2015Una cita que ja té cartell (obra de Jordi Lafebre) i que apunta cap el 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, del dijous 16 al diumenge 19 d’ abril de 2015 a Fira de Barcelona.

FICOMIC va presentar un avanç de la 33ª edició dedicada al gènere fantàstic, amb una gran exposició centrada en la fantasia heroica i la ciència ficció. Dos concursos de cosplay, exposicions de l’humorista gràfic Perich, el 75è aniversari del Joker i el Capità Amèrica, a més de les exposicions dels guanyadors dels premis de l’edició anterior: Miguel Gallardo, Gran Premi; Los Surcos del azar de Paco Roca, Millor Obra; Clara Soriano, Autora Revelació, i Arròs Negre, Millor Fanzine. I entrades anticipades ja a la venta!

La mostra comptarà amb seccions i activitats de divulgació científica vinculades amb el còmic. El comissari de l’exposició serà l’historiador del còmic Antoni Guiral, que comptarà amb l’assessorament científic d’Álvaro Pons, professor titular de la Facultat de Física de la Universitat de València i teòric i crític de còmic.

 

– El Saló del Còmic 2015, nota de premsa (gener 2015) a la nova seu de l’Escola de Còmic Joso:

Un Saló on destacaran els còmics de ciència ficció i de fantasia heroica, i es reivindicarà l’humor gràfic com a gran manifestació de la llibertat d’expressió. El certamen recupera de la mà de l’Associació Perich Sense Concessions el Premi Internacional d’Humor Gat Perich.

La present edició tindrà una superfície d’uns 36.000 metres quadrats, ocupant les dues plantes del Palau núm. 2 i la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc. D’aquesta manera, el certamen augmenta en 4.000 metres quadrats respecte al Saló del Còmic de l’any passat.

D’esquerra a dreta: Antoni Guiral, Jordi Lafebre, Carles Santamaria, Fer

La presentació ha comptat amb la presència de Josep Maria Polls, cap d’estudis de l’Escola de Còmic Joso; el dibuixant José Antonio Fernández “Fer”, en nom de l’Associació Perich Sense Concessions; Antoni Guiral, coordinador d’activitats i exposicions del Saló del Còmic; Jordi Lafebre, autor del cartell d’enguany; i Carles Santamaria, director del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

L’exposició central del 33 Saló del Còmic estarà dedicada als còmics de ciència ficció i de fantasia heroica. A més es desenvoluparan activitats de divulgació científica relacionades amb la conquesta de l’espai o la física dels superherois i de narrativa vinculada a les llegendes.
El certamen també acollirà mostres monogràfiques dedicades al 75è aniversari del Joker i el Capità Amèrica, a més de les exposicions dels guanyadors dels premis de la passada edició del quaderns_viatge_María-y-yo-de-Miguel-Gallardocertamen: Miguel Gallardo, Gran Premi; Los Surcos del azar de Paco Roca, Millor Obra; Clara Soriano, Autora Revelació, i Arròs Negre, Millor Fanzine.
El Saló acollirà una exposició dedicada a Jaume Perich, un humorista gràfic fonamental del que aquest any es commemora el vintè aniversari de la seva mort.
En les properes setmanes es donaran a conèixer noves exposicions i activitats que s’estan tancant.
Josep Maria Polls ha vinculat la trajectòria de l’Escola de Còmic Joso amb la mateixa història del Saló del Còmic de Barcelona. “Per a l’Escola, el Saló ha estat un referent. Molts dels visitants que han passat pel Saló, després han estat alumnes de l’Escola. I posteriorment alguns dels nostres estudiants s’han convertit en autors amb gran protagonisme en el certamen” .
33e_Salo_del_Comic_2015Jordi Lafebre, autor del cartell, ha destacat que “El Saló del Còmic és com casa meva. No recordo cap moment de la meva vida sense la presència del Saló”. Respecte al cartell diu que “He volgut fer un homenatge a la meva ciutat, utilitzant un monument icònic com l’estàtua de Colom. D’aquesta manera, amb un Colom de ‘cosplayer’ he volgut donar un missatge molt directe per anunciar el proper Saló del Còmic “.
L’humorista Fer ha avançat l’acord de l’Associació Perich Sense Concessions amb FICOMIC, perquè aquesta entitat patrocini el Premi Internacional d’Humor Gat Perich, que es lliurarà en el marc del Saló. “El premi va néixer fa 20 anys en homenatge al dibuixant Jaume Perich. Precisament Georges Wolinski, un dels fundadors de Charlie Hebdo recentment mort en l’atemptat de París, va guanyar el premi en la seva tercera edició “.
Antoni Guiral ha donat un petit avanç del programa; respecte a la llista inicial d’autors

manara-milo
Milo Manara (Bolzano, Itàlia. 1945)

estrangers convidats han confirmat la participació de l’autor italià Milo Manara, els britànics Brian Talbot i Mary M. Talbot, el suís Frederik Peeters i el nou valor de la historieta francesa Jérémie Moreau. Com a autors de còmics de superherois comptarem amb el veterà José Luis García López i amb David Finch, un dels grans autors actuals d’aquest gènere.
I per a un públic de totes les edats tindrem els autors dels còmics d’Hora de Aventuras, Branden Lamb, Shelli Paroline i Ryan North.

Per la seva banda, Carles Santamaria ha anunciat que “el divendres 23 de gener comença la venda anticipada d’entrades a través del web de FICOMIC”.
Ha comentat que la Plaça Univers s’utilitzarà per a activitats lúdiques i ha explicat que l’oferta d’activitats del certamen és variada i multimèdia perquè en “el còmic hi ha diversos gèneres i cada vegada està més relacionat amb el cinema, la televisió i els videojocs”.
Ha destacat la col·laboració de totes les administracions de l’Estat i la importància que tenen les activitats pedagògiques dirigides a professors i alumnes.També ha donat bones notícies sobre el futur del Centre de les Arts del Còmic i la Il·lustració (CACI), ubicat a Badalona i en fase de construcció. Després d’un període en el qual el projecte estava paralitzat, la situació s’ha desencallat. “Després d’una reunió al mateix edifici del CACI el passat 22 de desembre, amb la presència entre d’altres de Joan Pluma, director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya; Jordi Sellas, director general de l’ICEC, i Montserrat Salgado, regidora de cultura de l’Ajuntament de Badalona, es va establir un calendari amb l’objectiu que a finals de 2017 s’inauguri el CACI”. Santamaria ha conclòs que és “una gran oportunitat perquè el còmic i la il·lustració tinguin una presència contínua amb centre obert i de referència internacional”

Amb dos concursos de cosplay

Salo-comic-2013-marvelEl dissabte 18 d’abril, a partir de les 4 de la tarda tindrà lloc el concurs Cosplay de Ciència-Ficció i Fantasia Heroica a l’escenari del Saló del Còmic i; el diumenge 19 d’abril, a la mateixa hora i lloc tindrà lloc el concurs de Cosplay de Superherois.
Inscripció online a partir del dimarts 3 de març de 2015 pel concurs Cosplay de Ciència-Ficció i Fantasia Heroica i oer al concurs de Cosplay de Superherois estarà oberta el dijous 5 de març de 2015, a partir de les 19 hores i a través del web de Ficomic on també es poden consultar les bases del concursos.

L’edició de 2015 del Saló del Còmic tindrà una gran exposició dedicada al gènere fantàstic, on es mostraran originals de còmic i il·lustracions de fantasia heroica i ciència ficció.

 

33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

premiSalo2014 Lloc:
Palau 2, Planta Baixa i Superior. Plaça Univers, Fira Barcelona Montjuïc

Horaris:
Dijous 16 i diumenge 19 d’abril: de 10 a 20h.
Divendres 17 i dissabte 18 d’abril: de 10 a 21h.

Preus:

– Entrada general: 8€
Venda anticipada a través de la web (des del 22 de gener) i durant els mateixos dies a les taquilles del Saló. Vàlida únicament per a una persona i un dia.

– Entrada Descompte: 6€
Els titulars del carnet de las biblioteques públiques de Catalunya, ClubTR3SC, Targeta Rosa i Carnet Jove. De venda únicament a les taquilles del Saló excepte els titulars de Carnet Jove i Club TR3SC que podran comprar les entrades anticipadament a través de la web. Vàlida únicament per a una persona i un dia. Aquesta oferta no és acumulable a altres promocions.

– Entrada Grups Escolars: 2 €
Per als grups escolars que vulguin fer la visita al Saló del Còmic l’entrada té un preu especial de 2 € per cada alumne i és gratuïta per als docents acompanyants. Cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l’escola i l’autorització de la direcció del centre, on consti el número d’alumnes i professors que volen accedir al Saló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *