Categories
Agenda Cultura japonesa

Festa Japonesa d’Any Nou 2015

anonuevo2015Com cada any informem de la festa japonesa d’ Any Nou que té lloc el diumenge 25 de gener a l’Hotel Melià de Barcelona, de 12:15 a 15h. La celebració inclou la demostració de quimono, un concert de tambors japonesos ( wadaiko) a càrrec d’alumnes del col·legi japonès de Barcelona, Mochitsuki o elaboració de mochi (pasta d’arròs), obrir un barril de sake sake (kagamiwari) i degustació de menjar japonès. Un esdeveniment organitzat per Barcelona Suiyokai (Associació d’empresaris japonesos a Catalunya) que reuneix a la comunitat japonesa i a les persones que vulguin conéixer tradicions, cultura i gastronomia del Japó. .

La principal novedad de la edición de este año será la demostración de kimono a cargo del grupo Michi. Como en anteriores ocasiones también se podrá disfrutar del concierto de tambores japoneses (wadaiko), interpretado por los alumnos del Colegio Japonés de Barcelona. La celebración también incluirá la ceremonia del kagamiwari, con la que se inicia la fiesta y que consiste en la apertura del barril donde se ha preparado el sake para el nuevo año. Además, se podrá presenciar la ceremonia denominada mochitsuki, que consiste en la preparación de mochi (dulce de arroz) de forma tradicional.

Durante la Fiesta del Año Nuevo se podrán degustar, además de los mochi típicos de la época, varios tipos de comida japonesa, como por ejemplo uno de los platos más tradicionales del año nuevo, el ozouni (caldo con mochi), así como edamame (judías verdes), yakitori (brocheta de pollo) o yakisoba pan (pan con fideos).

kanjis07FJANFesta Japonesa d’Any Nou 2015 Diumenge 25 de gener de 2015 Horaro: De 12:15 a 15:00 h. (obrir portes a les 11:45 h.) Lloc: Hotel Melià Barcelona, Av. Sarrìa 50, Barcelona Organitza: Barcelona Suiyokai Entrades: Venta només de forma anticipada:

Adults (a partir de 13 anys) 19€ Nens (de 6 a 12 anys) 8€ Menors de 5 anys, entrada gratuïta

Punts de venta anticipada:

DARUMA, C/Villarroel 237 NOMO, C/Gran de Gràcia 13 Tofu Catalán, C/Aribau 119 TOKYO-YA, C/Girona 119 URIBOU, C/Taquigraf Serra 26 YAMADORI, C/Aribau 68 YASHIMA, Av. Josep Tarradellas 145 Yû, C/València 204

2tamborsFJANOrganitza: Barcelona Suiyokai (Associació d’empresaris japonesos a Catalunya)

Per a més informació:

Facebook Culturasuiyokai

Consulat General del Japó a Barcelona Av. Diagonal, 640, 2-D 08017 Barcelona Tel: 93 280 34 33 [email protected]    

També diuen que els japonesos començen l’any rient perquè creuen que això els portarà bona sort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *