Categories
Agenda Cultura japonesa

Hiroshima-Nagasaki, 70 anys de la bomba atòmica. Exposició a Granollers

ExpoHiroshima_70anysAquest dimecres 11 de febrer a les 7 de la tarda s’inaugura l’exposició “Hiroshima-Nagasaki, 70 anys de la bomba atòmica” que es podrà veure fins el 8 de març al Museu de Granollers. L’acte del dimecres comptarà amb la presència de la senyora Yoshiko Kajimoto, supervivent del bombardeig d’Hiroshima i l’actuació del cor Plèiade dirigit per Júlia Sesé.   L’exposició “Hiroshima-Nagasaki: 70 anys de la bomba atòmica” ha estat fins el 8 de febrer al Born Centre Cultural de Barcelona, i de l’11 de febrer al 8 de març està al Museu de Granollers. La inauguració comptarà amb el testimoni de Yoshiko Kajimoto, supervivent del bombardeig d’Hiroshima, ocorregut la matinada del 6 d’agost del 1945 i que va causar més de 140.000 morts aquell mateix any. La seva reflexió fa recordar les conseqüències que aquest fet encara té sobre milers de persones i conscienciar el món sobre el perill que representen les armes nuclears i la necessitat d’eliminar-les. Informació extreta del fulletó oficial:

El mes d’agost de 1945, dues bombes atòmiques van reduir instantàniament les nostres ciutats a la ruïna més absoluta i al final d’aquell any ja s’havien cobrat més de 200.000 vides. Els qui van sobreviure a les explosions han patit d’aleshores ençà les devastadores seqüeles de la radiació, el particular horror d’una arma nuclear.

Fins i tot avui, els efectes de la radiació encara no són completament coneguts i els supervivents continuen vivint atemorits.

hiroshima, pau, bomba atomica
Hiroshima

Arran de l’experiència amb la bomba atómica de fa 70 anys, Hiroshima i Nagasaki han seguit amb determinació el camí que van marcar els nostres supervivents, que es van alçar des de la més profunda desesperació per suplicar al món l’abolició de les armes nuclears. Gràcies als esforços de molts, hem evitat de moment que les armes nuclears es facin servir per tercera vegada, però malauradament el nostre preat desig d’aconseguir que fossin eliminades al segle XX no es va veure satisfet.

Mitjançant aquesta exposició sobre la bomba atòmica volem mostrar-vos la realitat sobre el terrible mal que infligeixen les armes nuclears i confiem que aquesta experiencia refermi el vostre convenciment que són un mal absolut que condueix l’espècie humana a l’extinció. Així doncs, esperem que sigueu capaços de fer nous passos per garantir que aquest segle XXI sigui un segle de pau. Creiem sincerament que cada acció que fem individualment ens dóna impuls i se suma al clam de l’opinió pública internacional per assolir un món pacífic on les armes nuclears hagin estat abolides.

Kazumi Matsui, Alcalde d’Hiroshima Tomihisa Taue, Alcalde de Nagasaki

  ExpoHiroshima_70anysHiroshima-Nagasaki. 70 anys de la bomba atómica

PRODUCCIÓ: Hiroshima Peace Memorial Museum, Nagasaki Atomic Bomb Museum, Ajuntament de Granollers

REALITZACIÓ: El Born Centre Cultural, Museu de Granollers

Museu de Granollers, C/ Anselm Clavé, 40 Tel. 93 842 68 40 / 41 [email protected] Horari d’hivern: dimarts a diumenge de 17,30 a 20,30 h i diumenge matí d’ 11 a 14 h

Més informació sobre el fet històric als reportatges de Japanzone: Hiroshima el context, Imatges d’hiroshima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *