Categories
Anàlisis

Dragon Ball Z: La batalla dels déus

PostercatalaDBZ_BatallaDelsdéus_zonajaponesa.comUn viatge nostàlgic amb personatges de fa 30 anys, humor, tensió, acció, suspens i un toc de modernitat per a una sèrie clàssica que es veu restaurada gràcies a l’últim en tecnologia d’animació digital. Estem parlant de la pel·lícula Dragon Ball Z: La batalla dels déus, en un anàlisis que ens ha fet arribar en Tarragoní. Moltes gràcies! La Batalla dels Déus és la pel·lícula dirigida per Masahiro Hosoda i amb guió d’ Akira Toriyama, autor i creador original de Bola de Drac; estrenada als cinemes el 2014 sota el títol “Battle of Gods” i més tard a en diverses edicions DVD/BD per Selecta Visión així com el còmic publicat per Planeta Còmics.   Han tingut que passar 17 anys per a que Toei Animation produís una nova pel·lícula d’animació de la franquícia Dragon Ball, i l’espera ha valgut força la pena. Utilitzant l’últim en tecnologia d’animació per a ser projectada en cinemes digitals IMAX. Per si el tema de qualitat d’imatge no fós suficient, també direm que el seu autor i creador original, Akira Toriyama, s’ha involucrat completament en tots els aspectes que composen aquest film, sobretot en el guió. I ja que parlem del guió, cal dir que la història que ens narra és una continuació, inclosa dins la línea temporal oficial de Dragon Ball, situada en algun moment entre el final de Dragon Ball Z i el començament de Dragon Ball GT, és a dir, entre els capítols 517 i 518, en la cronologia Dragon Ball ve a ser uns cinc anys desprès de la derrota del Monstre Buu. dragonball02Dos fets ocorren al mateix temps; el primer d’ells és la magnífica festa per celebrar el 38è aniversari de la Bulma. En ella trobem tots els personatges del món de Dragon Ball: Yamsha, Ten-shin-han, Muttenroshi, Sr. Satan, Vegeta, Son Gohan, Junior… fins i tot una versió reduïda dels primers enemics d’en Goku, la colla d’en Pilaf. L’altre fet és el despertar d’en Bills, el déu de la destrucció. En algun moment d’aquests 39 anys de son profund en Bills va somiar que un “superguerrer déu” el venceria, i això el porta a la recerca dels saians, supervivents de la destrucció del planeta Vegeta. Finalment, tots els personatges acaben trobant-se a la festa d’aniversari on l’enfrontament serà inevitable. Masahiro Hosoda (director en plantilla de Toei Animation responsable d’episodis de Dragon Ball, Naruto, Toriko, El Puny de l’Estrella del Nord…) dirigeix aquesta pel·lícula on reuneix tots els personatges creats per Akira Toriyama (fins i tot fa una breu aparició un pagès que té uns sospitosa semblança amb en Sembei Norimaki). dragon-ball-z-battle-of-godsNovament amb un guió apocalíptic on la conservació de la terra i de tots els seus habitants està en entredit, només els superguerrers de l’espai podran evitar la catàstrofe. Alternant nombroses escenes humorístiques al més pur estil Toriyama (és molt estrany veure en Vegeta empassar-se l’orgull), les parts d’acció es van succeint una darrera l’altra: combats a alta velocitat, atacs d’energia amb efectes lluminosos, persecucions per l’aire, ones expansives que destrueixen muntanyes senceres… tot el que cal esperar d’una lluita amb en Goku com un dels contrincants. El film fa moltes picades d’ull als fanàtics i seguidors de la sèrie, que de ben segur agrairan. Però al mateix temps, intenta captar les noves generacions, ja que tot i ser una història continuista cronològicament, es fàcilment comprensible per als neòfits gràcies als flashbacks aportats pels diferents personatges. Fins i tot la música, el famós “Cha-la Head cha-la” que tants anys va obrir els capítols de la sèrie, s’ha modernitzat i se li ha transformat la lletra a l’anglès com a clara projecció internacional que se li volia donar a la pel·lícula en el seu moment. dballz_batlegodsVisualment impecable, el món d’Akira Toriyama queda reflectit en vius colors. Fins i tot les parts fosques de la pel·lícula, com el planeta d’en Bills, conté una paleta de colors foscos però elèctrics, que li donen una aparença brillant. També s’ha procurat censurar una mica el nivell de violència (que va arribar al seu apogeu durant Dragon Ball Z, sagues de Freezer i Cell) tornant als orígens de la sèrie amb els torneigs d’arts marcials. Distribuïda internacionalment per la Twenty Century Fox, llicenciada al nostre país per Selecta Visión i distribuïda a sales per Alfa Pictures estrenant-la als cinemes el 30 de maig 2014 (un any més tard que al Japó). Des de finals d’octubre de 2014, pel saló del Manga de Barcelona, es va posar a la venda en format domèstic, tant en DVD, Blu-Ray i el pack col·leccionista, amb nombrosos extres Dragon-Ball-Z-battle-of-Gods-combo2[informació al final]. Personatges que no envelleixen mai (bé, la Bulma sí) i que ara captiven les noves generacions. Gran feina de Toei Animation recuperant la franquícia Dragon Ball, i encara més gran la feina de Selecta Visión amb el doblatge català, castellà i euskera (i aviat en valencià). Personalment, l’encert de Selecta Visión va ser la de conservar als actors de doblatge originals de la sèrie per a posar les veus d’aquesta nova pel·lícula, això sí, s’han corregit moltíssims errors de pronunciació, sobretot en els noms personals. Dragon Ball Z: La batalla dels déus (Dragon ball Z: kami to kami) és pur entreteniment. Retrobar-se amb personatges de fa 30 anys en un viatge nostàlgic molt ben lligat gràcies a un bon guió que barreja l’humor, la tensió, l’acció i el suspens en parts iguals. Un toc de modernitat per a una antiga sèrie que es veu restaurada gràcies a la gran qualitat de les imatges que desfilen davant dels ulls de l’espectador. Fins i tot “Cha-la Head Cha-la” sona com mai!

Informació i article cedit per Japanium

Dbz_movie_2015_posterEsperem ansiosos la pròxima pel·lícula d’animació amb en Goku de protagonista… i és que a Japó aviat s’estrenarà una nova pel·lícula: Bola de Drac Z ‘La resurrecció d’en F’ als cinemes japonesos a partir del 18 abril del 2015. Amb el retorn dels personatges de Bola de Drac i en Freezer com a enemic! Segons el cartell oficial podem veure que incorporarà personatges de “Bola de Drac Z. La Batalla dels Déus”.     Dragon Ball Z Battle of Gods Director: Masahiro Hosoda, basada en el manga original d’Akira Toriyama. 2013, 85 minuts dragon-ball-z-battle-of-gods_jpLa primera pel·lícula de la saga de Bola de Drac que es va estrenar als cinemes de tot el país.

  • Edició DVD – àudios Català, Euskera, Espanyol i Japonès 5.1 Dolby Digital, subtítols en Català, Euskera, Espanyol – 14,99€
  • Edició Bluray Combo (DVD+ BD) – àudios Català, Euskera, Espanyol i Japonès 5.1 DTS HD, subtítols en Català, Euskera, Espanyol – 17,99€
  • Edició Bluray Col·leccionista + llibre – Pel·lícula amb àudios Català, Euskera, Espanyol i Japonès 5.1 DTS HD, subtítols en Català, Euskera, Espanyol + Llibre de 24 pàgines amb un missatge d’Akira Toriyama + Extres: making of Doblatge Català, Euskera, Espanyol, Premiere Clip Barcelona, Madrid, Saló del Còmic; Clip Especial 1: Los fans de Dragon Ball Z; Clip Especial 2: La llegada de la película a España; 3 spots de TV/ 4 trailers de cine; entrevistes als dobladors japonesos, director, guionista i animador – 29,99€

Dragon-Ball-Z-battle-of-Gods-colecc2També hi ha la versió en còmic a color (volum únic) editat per Planeta Còmics.

En aquest món, hi ha déus que creen la vida i les estrelles. Però també hi ha déus que destrueixen la vida i les estrelles. Bils és un d’un d’aquests: el déu de la destrucció que manté el balanç de l’univers. Uns anys després de la feroç batalla contra Majin Buu, Bils es desperta i surt a la recerca d’en Goku per enfrontar-s’hi. El rei Kai adverteix en Goku que eviti aquesta confrontació. Però en Goku fa massa que no lluita contra un nou oponent, i l’emoció del nou repte fa que decideixi enfrontar-se contra el déu. Arriba el moment dels més poderosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *