Categories
Agenda Saló del Còmic Barcelona

Saló del Còmic 2015 (16 al 19 d’ abril) a Fira de Barcelona

salodelcomic-33-segon-cartell-catAquesta setmana és el 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, durant quatre dies a Fira de Barcelona en una edició dedicada a la ciència ficció i la fantasia heroica. Amb més exposicions: 75 anys The Spirit, Joker i el Capità Amèrica, Cifré & Cifré, Perich, Joc de Trons o dels guanyadors dels premis Saló del Còmic 2014: Miguel Gallardo, Paco Roca, Clara Soriano i Arròs Negre.
També autors convidats nacionals i internacionals (Milo Manara, Brian & Mary Talbot, Frederik Peeters, David Finch, Scott McCloud, David Messina, Patrick Jusseaume, Ralph Meyer, Frédéric Bézian, Fumio Obata etc.) així com David Saltzberg, assessor científic a la sèrie The Big Bang Theory dins dels actes de divulgació científica, tallers, xerrades de divulgació de l’espai o la física vinculades amb el còmic, Star Wars Celebration, dos concursos de cosplay, àrees de videojocs (Nintendo i PlayStation 4) i espai infantil Doraemon & Shin-chan.

Apunt pel 33è Saló del Còmic? Continua llegint! També publicarem un reportatge amb les novetats manganime.

  EL 2n CARTELL

Un segon cartell monogràfic il·lustració de Daniel Acuña sota el títol Còmics fantàstics per la gran exposició temàtica del 33è Saló del Còmic. Aquesta il·lustració va aparèixer originalment com a portada del còmic Las nuevas aventuras de Diego Valor, publicat per EDT.
EXPOSICIONS

Juntament amb l’exposició central dedicada als còmics de ciència ficció i de fantasia heroica., al 75è aniversari del Joker i el Capità Amèrica, a més de les exposicions dels guanyadors dels premis de la passada edició del quaderns_viatge_María-y-yo-de-Miguel-Gallardocertamen: Miguel Gallardo, Gran Premi; Los Surcos del azar de Paco Roca, Millor Obra; Clara Soriano, Autora Revelació, i Arròs Negre, Millor Fanzine. I a Jaume Perich, un humorista gràfic per commemorar el 20è aniversari de la seva mort.

cifrepare-cifrefill· Exposició de dues generacions de dibuixants Cifré & Cifré on recuperen obres significatives de Guillem i Guillermo Cifré, pare i fill, que van revolucionar el còmic espanyol, amb estil personal i en dues èpoques diferents.
· Les autores espanyoles dels anys 40 i 70 reinvindiquen els còmics romàntics en una exposició de còmic femení al franquisme. 1940/1970​

· The Spirit fa 75 anys a Central City amb una exposició d’originals del creador Will Eisner (1917-2005), un dels grans mestres de la novel·la gràfica nord-americana. Altres autors també han dibuixat el personatge com Jordi Bernet i Daniel Torres.
· En un pavelló de la República Argentina per a la difusió del còmic argentí a Espanya i a la resta d’Europa, promocionat per les editorials Moebius i La Musaraña.
· Joc de Trons del llibre, a la sèrie, i també adaptat al còmic. Dedicat un apartat a l’exposició Còmics Fantàstics: olis d’Enrique Corominas, il·lustrador de les portades de la saga de novel·les Cançó de gel i foc (Ed. Gigamesh); guions i vinyetes, marxandatge, conferències, lectures de fragments de les novel·les amb acompanyament musical o exhibicions amb el joc de taula Joc de Trons.

VIDEOJOCS

· Nintendo patrocina l’ homenatge a The Legend of ZelNintendoda: concerts, classes d’ocarina, cosplay, exposició, zona de videojocs com Splatoon.

· Sony presenta les novetats de PlayStation 4: Bloodborne, UntilDawn o Helldivers i zona amb torneigs de videojocs: Dragon Ball XV: Xenoverse i Mortal Kombat X.   AUTORS manara-miloAlguns convidats internacionals i nacionals per la participació durant els dies de la Fira: La novel·la gràfica amb Milo Manara (Caravaggio, Norma Editorial), Brian Talbot ( Grandville, Astiberri; La niña de sus ojos, La Cúpula), Mary M. Talbot (Sally Heathcote. Sufragista, La Cúpula), Frederik Peeters (Aama 4. Serás maravillosa, hija mía, Astiberri) Jérémie Moreau ( El mono de Hartlepool, Dibbuks). Grans autors del gènere de superherois amb José Luis García López, David Finch (Batman: El Caballero Oscuro, Liga de la Justicia de América y Maldad eterna, ECC Ediciones). I per a un públic de totes les edats els autors dels còmics d’Hora de Aventuras, Branden Lamb, Shelli Paroline i Ryan North.

Scott McCloud de Entender el cómic, Reinventar el cómic i Zot!, així com de molts altres còmics de ficció i no ficció. Va ser impulsor del fenomen Un còmic en 24 hores (24-hour comic), i imparteix conferències sobre el poder dels còmics i la comunicació visual.

fumio-obata-self-portraitÚltims confirmats: Stefano Martino (Alan Dracon), Barry Kitson (Harbinger), Elena Casagrande (Riesgo Suicida), David Messina (The Bounce), Patrick Jusseaume (Tramp). De la línia Spaceman Book de ECC Ediciones : Ralph Meyer (Página negra, Ian), Frédéric Bézian (Doctor Radar), Fumio Obata (Casualmente).

Casualmente, novel·la gràfica que resumeix el xoc cultural d’un japonès resident a Londres a través dels ulls d’una protagonista femenina que afronta el desafiament de tornar al seu Japó natal per tràgiques circumstàncies.

>>>>>>>>>>>>>>>Les firmes d’autors nacionals i internacionals PER editorials

· David Saltzberg, autor convidat com a assessor científic de la sèrie bigbangtheory-assessorThe Big Bang Theory per debatre la relació entre ciència i ficció, serà present en conferències dins dels actes de divulgació científica.

David Saltzberg és professor de Física i Astronomia a la Universitat de Califòrnia i especialista en astrofísica de partícules. Participa en els rodatges de la sèrie i està en tot moment atent a qualsevol possible error en el guió que tingui a veure amb l’apartat que li competeix: la ciència. També ha col·laborat en investigacions relacionades amb la ciència en el món del cinema i la televisió. Saltzberg és el responsable del blog https://thebigblogtheory.wordpress.com/ on explica la part científica que hi ha darrere de cada episodi de The Big Bang Theory. Assisteix al Saló en col·laboració amb ECC Ediciones i el Consolat General dels Estats Units a Barcelona.

Taula rodona: Divendres 17 d’abril (16 – 17:30h) Sheldon Cooper, el científic i amant dels còmics més famós de la TV. Ponents: David Saltzberg (professor de Física i Astronomia a la Universitat de Califòrnia i assessor científic de The Big Bang Theory) i Toni de la Torre (escriptor i periodista de TV).

CIÈNCIA i FICCIÓ doraemon_espai3· La conquesta de l’espai tindrà protagonisme dins l’eix temàtic del gènere de la ciència-ficció, per unir ciència i còmic amb conferències divulgatives com Els còmics de ciència ficció (Star Trek, Star Wars, Doctor Who), amb l’autor Stefano Martino. L’Agència Espacial Europea presentarà les últimes novetats de la sonda Rosetta i del robot Philae que està situat sobre la superfície de l’asteroide 67P que donarà informació molt valuosa per descobrir els orígens de l’univers. També es tractaran temes en conferències i taules rodones com L’observació de la Terra des de l’espai, la tecnologia espacial: dels drones als coets del futur o Missió Gaia: imatges per crear el mapa de la galàxia. 50_supermanLa mateixa exposició Còmics fantàstics tindrà apartats dedicats a la conquesta de l’espai o explicar els fonaments de la física dels superherois. També un taller d’activitats de divulgació científica desenvolupat pel Laboratori d’Aprenentatge Científic (LAC). Activitats amb la col·laboració de l’Agència Espacial Europea i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que tindran els seus propis estands per divulgar la ciència i la tecnologia relacionades amb els viatges a l’espai, donada la seva vinculació amb els estudis universitaris que imparteix en els àmbits de l’enginyeria aeroespacial, informàtica i telecomunicacions.

CINEMA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA· Star Wars Celebration a Barcelona: Pels fans en un esdeveniment amb un panell sobre la nova pel·lícula Star Wars: El despertar de la Fuerza que es podrà veure en directe a 35 cinemes de 23 països de tot el món (un d’aquests cinemes serà el Cinesa Diagonal el dijous 16 d’abril a les 19 hores) hi participaran el director J.J. Abrahams i Kathleen Kennedy, productora executiva de la pel·lícula i presidenta de Lucasfilm, a més d’altres convidats sorpresa.

Es podran aconseguir entrades gratuïtes el dijous 16 d’abril de 12 a 15h en un autobús temàtic d’ Star Wars custodiat per Stormtroopers situat a l’entrada del Saló del Còmic. Es repartirà una entrada per persona fins que s’esgotin les entrades disponibles. El bus també transportarà les persones amb invitació al Cinesa Diagonal.

Star Wars Celebration és la nova experiència fan centrada en una galàxia molt molt llunyana. L’oficial es celebra a Anaheim, Califòrnia, durant 4 dies hi ha diversió amb disfresses, exposicions, àrees interactives, visionats, marxandatge exclusiu, celebrities, panells, sessions d’autògrafs, activitats inspirades per fans i altres sorpreses de l’univers Star Wars.

L’esdeveniment fan de Barelona ​​compta amb la col·laboració del Saló del Còmic de Barcelona, de les associacions Legió 501 Spanish Garrison, Star Wars Catalunya i Star Prop.

.

capitàHarlock_Cine

El cinema Phenomena (C / Sant Antoni Maria Claret, 168) ha programat un cicle de pel·lícules de ciència-ficció sobre futurs distòpics i viatges a l’espai amb cinc pel·lícules: Capitán Harlock (divendres 10, 22h), Interstellar en 70mm (dissabte 11, 21:30h), Starship Troppers + Horizonte final (divendres 17, 21h), Blade Runner (dissabte 18, 22:45h). . doraemon00ESPAI INFANTIL Doraemon i Shin chan animaran el públic infantil on dibuixar, pintar i acolorir plantilles i caretes de Shin-chan i Doraemon, taller de maquillatge (de Doraemon), i un altre taller de customitzar samarretes. A més els nens podran jugar amb trencaclosques, dòmino i foams d’aquests populars personatges del manga i la televisió.

Dos concursos de cosplay – Cosplay de Ciència-Ficció i Fantasia Heroica i Cosplay de Superherois; exposicions de l’humorista gràfic Perich, el 75è aniversari del Joker i el Capità Amèrica, a més de les exposicions dels guanyadors dels premis de l’edició anterior: Miguel Gallardo (Gran Premi); Los Surcos del azar de Paco Roca (Millor Obra); Clara Soriano (Autora Revelació), i Arròs Negre (Millor Fanzine). Entrades anticipades ja a la venta!
Informació bàsica:
33e_Salo_del_Comic_201533è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Lloc: Palau 2, Planta Baixa i Superior. Plaça Univers, Fira Barcelona Montjuïc Horaris: Dijous 16 i diumenge 19 d’abril: de 10 a 20h. Divendres 17 i dissabte 18 d’abril: de 10 a 21h. Preus: – Entrada general: 8€ Venda anticipada a través de la web (des del 22 de gener) i durant els mateixos dies a les taquilles del Saló. Vàlida únicament per a una persona i un dia. – Entrada Descompte: 6€ Els titulars del carnet de las biblioteques públiques de Catalunya, ClubTR3SC, Targeta Rosa i Carnet Jove. De venda únicament a les taquilles del Saló excepte els titulars de Carnet Jove i Club TR3SC que podran comprar les entrades anticipadament a través de la web. Vàlida únicament per a una persona i un dia. Aquesta oferta no és acumulable a altres promocions. – Entrada Grups Escolars: 2 € Per als grups escolars que vulguin fer la visita al Saló del Còmic l’entrada té un preu especial de 2 € per cada alumne i és gratuïta per als docents acompanyants. Cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l’escola i l’autorització de la direcció del centre, on consti el número d’alumnes i professors que volen accedir al Saló. Oferta no acumulable a altres descomptes. El menors de 3 anys entren gratis. ofertaRenfeFicomicTransport: Amb transport públic com el bus, metro, ferrocarril o tren. RENFE ofereix un descompte del 30% en qualsevol bitllet, des de qualsevol origen i amb destinació Barcelona, viatjant entre el 14 i el 21 d’abril de 2015.

Organitza i més informació: FICOMIC

E_b Més endavant a la tardor, el XXI Saló del Manga del dijous 29 d’octubre al diumenge 1 de novembre de 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *