Categories
Agenda Cultura japonesa Saló del Manga Barcelona

Espai Japó – Saló del Manga

toriL’espai Esperit del Japó (planta superior, palau 2) tornarà a ser la porta d’entrada per donar a conèixer la cultura, tradicions i espiritualitat japoneses. Un dels eixos del certamen és la literatura japonesa, amb convidades, tallers i exposicions relacionades. a través del manga, l’anime, l’idioma, la gastronomia, la meditació, cal·ligrafia i més tendències del Japó. L’espai L’Esperit del Japó creix en activitats i compta amb el suport del Consolat General del Japó a Barcelona, Fundación Japó, l’Escola Macrobiòtica de Catalunya (ESMACA), Casa Àsia, Cine Àsia, Espai Daruma i les associacions Chado Raku, Wa Rei Ryu, Shoshinkan. També participen en les activitats reconeguts escriptors, artistes i professors, tant japonesos com espanyols.

bibliotecamangaL’Espai de Lectura, novetat d’aquest any, funcionarà com a biblioteca/mangateka i s’hi podran llegir llibres i manga de diferents gèneres i èpoques. També es faran contacontes tradicionals (kamishibai) a càrrec de Akiko Sagano (en japonès) Cònsol General en funcions i, de Natàlia Mazarredo (en castellà o català) del Consolat General del Japó a Barcelona. Haruki MurakamiLa Sala d’Actes 2 amb taules rodones, les trobades amb les escriptores Mitsuyo Kakuta i Banana Yoshimoto o conferències sobre l’obra de Haruki Murakami a càrrec d’Albert Nolla, traductor al català d’aquest autor. Dissabte/diumenge a la tarda es farà la cerimònia del te Raku_CeramicEl Taller de Japonisme tindrà tallers d’iniciació a la ceràmica amb la reconeguda ceramista Chisato Kuroki. També hi haurà tallers de Sumi-e, art de pintura tradicional a càrrec de l’artista Kaoru Hirose. La creadora Consuelo Hojas realitzarà un taller de mandales elaborats amb diferents llanes. HAIKU3Aquest espai també acollirà un taller de Haiku, un tipus de poesia japonesa de poemes breus, a càrrec de Shigeku Suzuki, traductora i antiga professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’Espai Daruma desenvoluparà tallers introductoris a l’escriptura japonesa, amb especial atenció als katakana, que és un dels dos sil·labaris emprats. Per participar als tallers caldrà inscriure’s. El Taller de macrobiòtica, una filosofia que va néixer al Japó de mà de George Oshawa, i el seu principi bàsic resideix en el principi “Som el que mengem” i que depèn de l’elecció dels aliments i com els vam preparar podem portar una vida més saludable i feliç. Es realitzaran tallers de cuina pràctics, showcookings, concursos i classes magistrals. Inscripcions in-situ. quimono_exoL’Espai de Kimono torna de la mà de Minna No Kimono, hi haurà una exposició de diferents kimonos i un photocall amb horaris per als visitants. A més, es realitzaran demostracions sobre el kimono, la confecció, varietats i història en un taller on es mostrarà pas a pas de com posar-se aquesta vestimenta La Sala de Meditació és un espai tranquil i relaxat on l’assistent podrà trobar-se a si mateix, guiat per mestres de tècniques japoneses i orientals de meditació. Per apuntar-s’hi al mateix lloc. po_ti_aig_sorraLa Sala de Te és un espai de degustació gratuïta d’aquesta infusió que forma part de la idiosincràsia de cerimonia tela societat japonesa. Hi haurà degustacions de diferents tipus de te japonès. Per apuntar-s’hi el mateix dia. L’Espai de moviment és una altra de les novetats on es podran practicar la meditació en moviment com el Qi Jong, tècniques que comprenen la ment, la respiració i l’exercici físic per a aconseguir un major benestar, a càrrec de Techu Toledo. 2xKendoTambé hi ha exhibicions de diferents arts marcials com l’Aikido, el Nihon Juntutsu, el Kenpo i el Kobudo a càrrec de les associacions Wa Rei Ryu i Shoshinkan. L’Espai de Jocs Japonesos dedicat als jocs tradicionals japonesos com el Shogi (popularment conegut com escacs japonesos), el Go (joc amb pedres cadascun d’un color -blanc o negre-) i el Mahjong (un joc on el jugador ha d’ eliminar totes les peces del tauler). També es faran exhibicions i competicions de jocs d’estratègia i jocs de rol.  
EXPOSICIÓ de CERÀMICA · Kororo Moyo (Paisatges de cor) de Chisato Kuroki que treballa en camps amplis que van de peces utilitàries i escultures de ceràmica fins a projectes de grans de forns experimentals. korekara_ceramicaEl concepte de la instal·lació Kororo Moyo és crear un espai abstracte d’una casa japonesa i el seu jardí. Més informació   CONCERT de TAMBORS TAIKO · Shogo Yoshii oferira un concert de taiko, una de les manifestacions més espectaculars de la música tradicional japonesa, en la qual es toca un tambor amb gestos precisos i coreografiats, entenent-la com un art folklòric. web oficial 2tamborsFJANEl dilluns 31 d’octubre al migdia un taller de taiko a l’auditori i a la tarda un concert a l’escenari cobert. A l’actuació l’acompanyarà el seu ajudant, el percussionista Kazunari Abe.

  GASTRONOMIA · Takuya Taniguchi, de la pastisseria Usagiya de Tòquio, vindrà directament per elaborar dorayakis (pastissets) dins els tallers de cuina amb diverses sessions dedicades als dolços japonesos. Algunes sessions: -Postres d’inspiració japonesa d’elBulli i Pakta, per Jorge Muñoz, d’aquest últim restaurant. dorayaki_doraemon-Com es preparen els dorayakis, de la mà de Sonoe Nanko, del grup Mosquito. -Rebosteria salada japonesa, utilitzant ingredients com la soja, el sake, l’arròs, el sèsam i el pebre Budô Sansho, amb Gerard Ninot, de Fundació Alícia. –nerikiri, les pastes que s’ofereixen com a acompanyament a la cerimònia del te japonès, amb Yoko Yakushiji i Miho Miyata, de The Matcha House. – Exposicions:

  • Wagashi. De l’A a la Z serà un recorregut per les principals postres tradicionals japoneses com l’amanattō, un tipus de dolç elaborat amb mongetes azuki. Els populars dorayakis, dos bescuits de forma rodona farcits de pasta anko, mongetes dolces. L’ikinaridango, un panet al vapor farcit amb un tros de moniato i anko. La mostra explicarà el procés d’elaboració de cada una de les postres. envoltorijap_CAEl wagashi exerceix un important paper en la cultura tradicional del regal, i els seus embolcalls destaquen per la seva creativitat i refinament estètic.
  • La literatura japonesa, amb representacions de les diferents formes on el manga i la literatura es relacionen. llibres_CAHi haurà un apartat dedicat als manga que adapten clàssics de la literatura japonesa, des del Genji Monogatari a autors de principis del segle XX. Una secció dedicada a les adaptacions que s’han fet de clàssics de la literatura universal com El Quixot o El Viaje al Oeste, que explica les aventures del rei mico. També s’inclou una secció dedicada a l’estreta vinculació entre el manga i les light novels, un tipus de llibres que poc a poc han anat arribant a casa nostra.
  • ukiyoe2Els orígens del manga, La mostra explorarà més de mil anys d’història artística japonesa, ensenyant aquelles obres que podrien arribar a considerar-se els ancestres del manga. Des de principis del segle XX, quan van començar a aparèixer al Japó historietistes com Rakuten Kitazawa que cultivaven la tira còmica, la caricatura i altres formes d’expressió artística que barrejaven imatges i text. Des de les caricatures del sostre del temple Hôryûji de finals del segle VII i els rotllos il·lustrats anomenats emakimono del segle XII. Aquests eren una banda de paper que podia fer fins a quinze metres de llarg que anava enrotllada al voltant d’un pal, que permetia una visió múltiple d’una escena.

Informació general

220_x_xxii-salo-del-manga-de-barcelonaXXII SALÓ DEL MANGA – Fira de Montjuïc, Barcelona Dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre Palaus 1, 2, 4, 5, i a la Plaça Univers de Fira de Barcelona Montjuïc HORARIS: Dissabte a dilluns de 9 a 21h Dimarts de 9 a 20h ENTRADES: Anticipades: des de l’11 de juliol venda anticipada on-line a través de la web A taquilles: a partir de les 9 del matí, sempre i quan no estiguin exhaurides 9€ General; 7€ amb Carnet Jove, Targeta Rosa i majors de 65 anys 27€ Abonament de quatre dies; 2€ grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló amb carta del centre i vàlida el dilluns 31 d’octubre El menors de 3 anys entren gratis.

També es podrà comprar a les taquilles (situades a Plaça Espanya) sempre que no s’hagin exhaurit les entrades generals per a aquell dia per venda anticipada. EXHAURIDES PEL DISSABTE 29 d’octubre.

COM ARRIBAR

Amb transport públic com el bus, metro, ferrocarril o tren. ofertaRenfeFicomicRENFE ofereix un descompte del 30% a qualsevol bitllet anada o tornada, des de qualsevol origen i amb destinació Barcelona, viatjant entre el 27 d’octubre a l’3 de novembre de 2016. Cal presentar l’autorització de Descompte (un document per cada bitllet) en estacions de tren o agències de viatges. Oferta no acumulable a altres. Segons FICOMIC la programació és provisional i pot tenir alguns canvis.

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *