Categories
Agenda Saló del Còmic Barcelona

34è Saló del Còmic de Barcelona

700_x_34-salo-internacional-del-comic-de-barcelonaDes de fa uns mesos FICOMIC està preparant el 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que se celebrarà del dijous 5 al diumenge 8 de maig de 2016 al Palau 1-2de Fira de Barcelona.

El cartell és obra del reconegut dibuixant Francisco Ibáñez, que celebra 80 anys.

La cita al maig amb la cultura del còmic.

Avanç de la programació de la 34ª edició del Saló

  • Vinyetes sobre rodes exposició central dedicada als cotxes, motos i bicicletes al còmic. Amb uns 200 originals de tot el món i vehicles reals que han tingut relació amb la historieta.

Entre ells hi ha personatges quotidians, així com aventurers, detectius privats, espies i fins i tot superherois que es transporten entre vinyetes. Són vinyetes de vertigen, d’acció, humorístiques, quotidianes, que transpiren entusiasme pels cilindres, els canvis de marxa, la velocitat o el plaer de viatjar.

  • 700_x_34-salo-internacional-del-comic-de-barcelonaMostra dedicada al 80 aniversari de Francisco Ibáñez, autor del cartell de la present edició del certamen.

Una gran exposició-homenatge que revisa la totalitat de l’obra del creador de Mortadelo y Filemón en una mostra de més de 100 originals fent el recorregut per la trajectòria professional, des dels seus inicis fins al moment actual. Des dels agents de la T.I.A. Mortadel·lo i Filemó, el despistat i curt de vista Rompetechos, els canyers Pepe Gotera y Otilio, el maldestre Sacarino o la bulliciosa vida interior de 13, rue del Percebe, entre altres.
També alguns aspectes curiosos del seu treball i la relació amb els fans.

  • Homenatge a Luis Bermejo

Un dels grans de la historieta espanyola que va morir el passat mes de desembre. Excel·lent dibuixant de traç ferm i molt personal, va dibuixar col·leccions com Aventuras del FBI, Apache o El Capitán Trueno, sèries com Orka o Diario de Arena; llibres com El Señor de los Anillos, El sueño eterno o Magallanes y Elcano.
540_x_luis-bermejo-el-capitan-truenoVa il·lustrar milers de pàgines de còmics publicades en mercats com el britànic, l’alemany o el nord-americà.

Un homenatge a la seva trajectòria en forma d’ exposició antològica de la seva obra. La mostra dividida en quatre parts: “Els quadernets d’aventures”, “Les historietes d’agència”, “El còmic d’autor” i “El Capitán Trueno”. Amb la col·laboració de diversos col·leccionistes i de la família de Luis Bermejo, que cediran els originals. També tindrà lloc una taula rodona.

 

  • + Exposicions

lascallesdearenaNovel·les gràfiques compromeses mostra de còmics d’identitat i compromís social que retraten les persones que han sortit més mal parades de la crisi i la recessió en aquests anys.

Elles tenen súper poders, la dona com a personatge amb poders extraordinaris en la història dels còmics de superherois.

Ilustr@, il·lustracions originals i digitals de 15 joves talents que saben utilitzar internet i les xarxes socials per divulgar i promocionar amb èxit el seu treball, potenciant la complicitat i interactivitat amb els seus seguidors. Són: Amaia Arrazola, Paula Bonet, Ricardo Cavolo, Raquel Córcoles, Juan Díaz-Faes, Agustina Guerrero, Maria Herreros, Óscar Llorens, Gabriel Moreno, Mundopiruuu, Marta Nael, Ana Oncina, Laura Pacheco, Pedrita Parker i Conrad Roset.

També mostres dedicades als guanyadors dels premis de la passada edició del certamen:

Las Meninas, obra de Santiago García i Javier Olivares, guanyadora del premi a la Millor Obra d’Autor Espanyol 2015, amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
Enrique S. Abulí, Gran Premi del Saló
Miki Montlló, Autor Revelació
Thermozero Cómics, Millor Fanzine

  • Autors nacionals i internacionals

540_x_frank-miller<a href="http://www.japanzone .cat/2016/03/03/frank-miller-al-salo-del-comic/” rel=”bookmark”>Frank Miller, veterà autor del còmics com Batman, Daredevil, Sin City, 300, Ronin visita per commemorar el 30 aniversari de Batman: El regreso del Caballero Oscuro i coincidint amb el llançament de la seqüela: Batman Caballero Oscuro III per primera vegada a Barcelona gràcies a la col·laboració d’ECC Ediciones.

Més convidats es van confirmant a la llista d’autors internacionals i nacionals.

  • 50_supermanConcursos de Cosplay

Dos concursos de cosplay perquè els aficionats a aquesta activitat puguin gaudir per partida doble: Concurs Cosplay de Superherois a l’escenari del Saló (dissabte 7 maig, 16h) i Cosplay de Videojocs (diumenge 8 maig, 16h)

  • Votacions populars

Per escollir el millor còmic de l’any 2015 publicat a Espanya, ja sigui d’autor nacional o estranger.
Cada persona només pot emetre el vot una vegada. És obligatori omplir tots el camps de la fitxa perquè el vot es comptabilitzi.
Aquest premi no té dotació econòmica. Admissió de vots fins el 21 d’abril.

Els guanyadors dels premis del 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona es donaran a conèixer durant la celebració del certamen.

 

Informació bàsica

cues-salo34è Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Del dijous 5 al diumenge 8 de maig de 2016

Lloc: Palaus 1 i 2 (planta baixa) i Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc

Dijous i diumenge de 10 a 20 h.
Divendres i dissabte de 10 a 21 h.

Entrades

– Entrada general: 8 €
Venda anticipada i venda a les taquilles del Saló. Vàlida únicament per a una persona i un dia. Entrades anticipades a través de la web www.ficomic.com a partir de l’1 de març.

  • Les taquilles ubicades a la Plaça Espanya s’obriran a les 10 del matí de dijous a diumenge. Allà es vendran les entrades disponibles per al mateix dia i per a dies posteriors, sempre que no s’hagin esgotat a través de la venda en línia. En el cas que s’hagin esgotat per venda anticipada les entrades corresponents per a qualsevol dels dies del Saló es comunicarà a través del web de FICOMIC, xarxes socials i mitjans de comunicació.

– Entrada Descompte: 6 €
Els titulars del carnet de les Biblioteques Públiques de Catalunya, Carnet Jove, Cinesa Card, Targeta Rosa i els majors de 65 anys. De venda anticipada i a les taquilles del Saló. Vàlida únicament per a una persona i un dia. Oferta no acumulable a altres promocions.

– Entrada Grups Escolars: 2 €
Per als grups escolars que vulguin fer la visita al Saló del Còmic l’entrada té un preu especial de 2 € per cada alumne i és gratuïta per als docents acompanyants. Cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l’escola i l’autorització de la direcció del centre, on consti el número d’alumnes i professors que volen accedir al Saló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *