Categories
Anàlisis Cultura japonesa Reportatges

Capità Harlock, anàlisis

capitàHarlock_CineFa un any Harlock va tornar a ser d’actualitat, el 30 de gener es va estrenar als cinemes la pel·lícula “Capitá Harlock, el futur ja és passat, remake en animació 3D del famós manga de Leiji Matsumoto (original del 1977) i distribuïda per Surtsey Films.

Les edicions en DVD i Blu-Ray inclouen el doblatge de les versions en Català i Castellà. Torna el moment de disfrutar d’una adaptació del pirata espacial a bord de l’Arcàdia.

La moderna adaptació és una aventura de ciència ficció com a homenatge 30 anys després de la història del Capità Harlock a bord de l’Arcàdia, la nau espacial en que viatja per l’espai.

Space Pirate Captain Harlock
Després de passar pel festival de cinema fantàstic de Sitges 2013 i el 2015 al cinema en estrena a varies sales..
A Sitges 2013, Space Pirate Captain Harlock dirigida per Shinji Arakami, va ser una de les més esperades pels espectadors – amb 3 hores les entrades s’havien exhaurit -. Un dels motius pels quals la gent l’esperava amb expectació, són els 5 anys de producció i els més de 30 milions de dòlars de pressupost que es van necessitar perquè pogués néixer aquesta pel·lícula amb les millors tècniques de tecnologia 3D CGI.
harlock_captainLa història és una adaptació del manga de Leiji Matsumoto produïda per Toei Animation. En ella, es convida a tornar a viure les aventures del popular pirata amb una cicatriu a la cara, entre el misteri i la solitud de l’espai. Harlock viatja per l’univers, amb la tripulació i la nau Arcàdia, també reconeguda per la calavera al capdavant; i amb un propòsit clar: retornar la llibertat i la Terra als pocs humans que queden.
La pel·lícula comença amb un jove que s’infiltra com a tripulant a la nau amb l’objectiu de descobrir els secrets de l’Arcàdia i del seu Capità. Un cop a dins, anirà descobrint de mica en mica, les veritats que hi ha darrera les mentides del govern i les del propi Harlock. Fent que hagi d’anar qüestionant les seves creences i decidint a quin bàndol vol seguir.
Un dels punts forts de la pel·lícula és l’aspecte visual, molt ben aconseguit amb les escenes d’acció i especialment els molts detalls 3D. La història té una visió “fosca” i a vegades el ritme argumental de la pel·lícula pot ser una mica lent i es faci llarg per l’espectador.
Això sí els que coneixen bé el personatge gaudiran d’aquesta aventura èpica en rumb cap a la llibertat.

Fitxa tècnica:

Space Pirate Captain Harlock
Uchû Kaizoku Kyaputen Hârokku
capitaharlock_cartellBasat en el còmic original de Leiji Matsumoto publicat en 5 toms per l’editorial Glénat/EDT
Director: Shinji Aramaki (Appleseed)
Guió: Harutoshi Fukui, Kiyoto Takeuchi
Japó, 2013
Durada: 115 minuts
Música: Tetsuya Takahashi
Director de Fotografia: Kengo Takeuchi
So: Koji Kasamatsu
Producció: Toei Animation

Distribuïdora: Surtsey Films

L’acció de Capità Harlock se situa l’any 2977, quan 500 mil milions d’humans, descendents dels exiliats de la Terra tenen plans de tornar a la que consideren la seva llar . La Terra està controlada per la Coalició Gaia, un govern corrupte que governa la raça humana establerta en diferents galàxies. L’única esperança de la humanitat és Harlock, el capità del creuer de batalla Arcàdia. Gaia exigeix la mort de Harlock i planeja infiltrar algú a la nau per acabar amb la persona que s’interposa en els seus plans per controlar l’univers.

Edicions en DVD i Blu-ray “Capitá Harlock, el futur ja és passat”

Man reaching lifeboat --- Image by © Tobias Bernhard/zefa/CorbisLes edicions distribuïdes per Surtsey Films i Karma Films tenen les característiques següents:

* IDIOMES en Dolby Digital 5.1: Català, Castellà i Japonés.
* SUBTÍTOLS: Castellà.
* CONTINGUT EXTRA: Trailer – Making Of – En el doblaje de “Capitán Harlock” – Promo “Proscrito” – Spots TV – Entrevista Cosplayers – Harlock: la película en datos – Galería fotográfica.

Preus: 15,95€ (DVD); 17,95€ (BD)

  • No hi ha edició en 3D.
Més informació i fitxa
Facebook Surtsey Films

Tràiler en Català:

Curiositats:
  • harlock-1El còmic original de Leiji Matsumoto publicat a Japó entre 1977 i 1979, va editar-se en 5 toms ( Glénat/EDT).
    El 2016 està prevista una reedició amb 2 volums i cofre per Norma Editorial, prevista pel maig durant el 34è Saló del Còmic de Barcelona.
  • La sèrie de televisió dels anys 80 són 42 episodis que es van emetre per TV3 l’any 1985 i reposada en diverses ocasions pel canal K3 (2001).
  • La primera pel·lícula és del 1982, L’Arcàdia de la meva joventut on explica els origens i secrets de Harlock i l’Arcàdia. Està editada en DVD i es va emtre per televisió.
  • La pel·lícula Capitá Harlock, el futur ja és passat està doblada a l’estudi de doblatge de Barcelona, d’en Marc Zanni (Bola de Drac) i Carles Lladó (One Piece).
  • Els guanyadors del World Cosplay Summit del Saló Manga de Barcelona 2015 van ser la parella protagonista de la sèrie mítica de Leiji Matsumoto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *