Categories
Saló del Manga Barcelona

Avanç del XXII Saló del Manga de Barcelona

Per anar agafant energies per la tardor, aquest estiu s’han anat avançant el que es prepara pel Saló del Manga de Barcelona 2017, aquest any els 5 primers dies de novembre als palaus de Fira Barcelona Montjuïc. El cartell és il·lustrat per la mangaka Kenneos.
Presentem un avanç de convidats mangakes, exposicions o tallers que relacionen el manga i altres tendències de la cultura japonesa.  

XXIII Saló del Manga de Barcelona Palau 1, 2, 3, 4, 5 i plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.

  • Palau 1: gastronomia japonesa, amb restaurants japonesos, taller de cuina i exposició temàtica
  • Palau 2: expositors, zona infantil, sala d’actes, videojocs i exposicions.
  • Palau 2.1: L’Esperit del Japó amb activitats relacionades amb la cultura japonesa i tradicions, exposicions i sala d’actes, tallers de macrobiòtica, japonisme, quimono, sala de te, sala de meditació
  • Palau 4: tallers de manga, d’anime, de cosplay, de videojocs i de youtubers, exposicions
  • Palau 5: exhibicions de balls, actuacions de cosplayers, actuacions musicals i projeccions d’anime, arts marcials japoneses
  • Escenari obert amb els concursos de Cosplay, exhibicions de balls asiàtics, actuacions musicals i food trucks

EL CARTELL

El cartell oficial del Saló és obra de Kenneos és el nom artístic de Victoria Chamizo Quilis (Múrcia, 1987 – Santiago de Compostela, 2016), una il·lustradora autodidacta que va voler convertir una gran afició en el seu repte personal prioritari. Aquesta artista va morir el passat any amb tan sols 28 anys. Una il·lustració seva com la imatge del cartell d’aquesta edició, a més de dedicar-li una exposició.
Va abandonar els seus estudis de Farmàcia. Amb el temps va fer del seu hobby la seva passió, i de la seva passió el seu treball, arribant a figurar com un dels millors il·lustradors espanyols. Malgrat la seva curta trajectòria professional ha deixat una gran obra: original, colorista amb estil manga, i amb una extraordinària força expressiva.

EL RECORREGUT La importància del Saló del Manga de Barcelona, ​​un esdeveniment que no ha parat de créixer en les vint-i-tres edicions. I aquest any una edició de cinc dies, sinó pels 75.000 metres quadrats, 5.000 més que en la passada edició. Com a novetat destacada del certamen està l’acord de col·laboració amb Sónar, el festival referent de la música electrònica, neix el Sónar Barcelona Manga. Un nou espai que comptarà en la seva primera edició amb una sessió de DJ japonesos relacionats amb l’univers de l’anime i els videojocs. L’actuació tindrà lloc durant la tarda del dijous 2 de novembre al Gran Escenari Cobert ubicat a plaça Univers. EXPOSICIONS A més de l’homenatge a Kenneos, el certamen tindrà una gran exposició titulada Somien els mechas amb ovelles elèctriques? S’hi podrà veure com autors claus han dibuixat a robots, mechas (robots gegants tripulats) i ciborgs. La mostra tindrà un apartat dedicat a com ha evolucionat la robòtica al Japó i que comptarà amb la participació de destacades empreses del sector. Una altra exposició destacada serà L’ambaixada Keichō. El cristianisme al Japó, sobre la missió diplomàtica japonesa que va estar a Espanya entre 1613 i 1620.   CONVIDATS Aquest any, s’ha confirmat la presència de les mangakas Yôko Kamio, coneguda a Espanya per la seva súper vendes No me lo digas con flores (Planeta Cómic), I de Robico, una altra gran autora de manga que ha publicat al nostre país El Monstruo de al lado (Norma Editorial). També amb la participació de la cantant japonesa Azumi Inoue, coneguda per interpretar el tema musical de El meu veí Totoro. A més, gràcies a la col·laboració del Consolat General del Japó a Barcelona i de Fundación Japón, i coincidint que la robòtica tindrà un gran protagonisme, tindrem la visita del doctor Takanori Shibata, una de les grans eminències de la robòtica. SONAR MANGA BARCELONA Destacats DJs japonesos relacionats amb el manga i l’anime seran per celebrar el 25 aniversari del Sónar al Saló del Manga de Barcelona i la intenció és donar-li continuïtat a aquesta col·laboració. Per la seva banda, destacar la importància de la col·laboració d’ institucions com l’Ajuntament de Barcelona, el Consolat General de Japó i Fundación Japón, a més de comptar amb Nintendo Switch com a patrocinador que tindrà un macro espai on el videojoc The Legend of Zelda: Breath of the Wild. ESPAI ESPERITA JAPÓ L’arròs tindrà un paper protagonista als tallers de cuina, mentre que a l’espai L’Esperit del Japó moltíssimes activitats formaran part d’obrir portes a la cultura i tradicions japoneses.  

Informació general

XXIII SALÓ DEL MANGA – Fira de Montjuïc, Barcelona Dimecres 1 a diumenge 5 de novembre Palaus 1, 2, 3, 4, 5 i la Plaça Univers de Fira de Barcelona Montjuïc HORARIS: De 9 a 20h ENTRADES: Anticipades: venda anticipada on-line a través de la web A taquilles: a partir de les 9 del matí, sempre i quan no estiguin exhaurides 10€ General; 8€ amb Carnet Jove, Targeta Rosa i majors de 65 anys 5€ preu especial pel dijous 2 de novembre 2€ grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló amb carta del centre i vàlida el dijous i divendrdes El menors de 4 anys entren gratis. També es podrà comprar a les taquilles (situades a Plaça Espanya) sempre que no s’hagin exhaurit les entrades generals per a aquell dia per venda anticipada.  

COM ARRIBAR

Amb transport públic com el bus, metro, ferrocarril o tren.   Segons FICOMIC la programació és provisional i pot tenir alguns canvis.

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *