Categories
Reportatges

Propostes Descobreix Ghibli (3ª edició)

En motiu de la sessió de Ponyo a les Nits; des de ? zonajaponesa.com presentem la 3ª edició del reportatge Propostes: descobreix Ghibli, un viatge per descobrir Miyazaki & Takahata amb les pel·lícules de l’estudi Ghibli que s’han editat al nostre país.

Recomenacions més que interessants de cinema d’animació japonesa i per a tots els públics. Que les disfruteu!

L’estudi Ghibli

Fruit de la unió de dos genis de l’animació, Hayao Miyazaki i Isao Takahata, reconeguts per ser els pares de Heidi i Marco, es va crear l’estudi Ghibli, un dels estudis d’animació més importants de Japó, d’on han sortit pel·lícules com El meu veí Totoro, La Princesa Mononoke o El viatge de Chihiro.
L’àmplia trajectoria de l’estudi ha permès que s’hagin fet un nom propi en el cinema d’animació, traspassant les frontereres nipones fins al reconeixement internacional.

Les pel·lícules Ghibli es caracteritzen pel seu alt contingut en valors, el respecte i l’admiració de la natura, una imaginació desbordant i uns personatges entranyables.
També hem de destacar que algun bandes sonores van a càrrec del pianista Joe Hisaishi que per cada film composa peces exquisides.

Si us plau si agafeu informació d’algun dels reportatges citeu la font original: www.zonajaponesa.com


Filmografia Ghibli editada en DVD


La Princesa Mononoke
Mononoke Hime
(1997)
Director: Hayao Miyazaki
Música: Joe Hisaishi

Ambientada en el Japó medieval i basada en la tradició japonesa, relata la història d’un conflicte bèl·lic entre una civilització invasora i els déus del bosc.
El coratge i fortalesa dels joves protagonistes, Ashitaka i Mononoke, s’uniran per tal de mantenir l’equilibri que regna a la natura.

L’any 1997, quan es va estrenar als cinemes nipons, va aconseguir situar-se com a la pel·lícula més taquillera de la història del Japó.

DVD Ed. Especial 2 discs – àudio en espanyol, anglès i japonès, subtítols en espanyol, anglès – 14,95€

Distribuïdora: Buenavista
Distribuïdora 2009/2010: Aurum
Notícia: Aurum editarà més Ghibli edició en DVD 2009/2010



El Viatge de Chihiro
Sen to Chihiro no kamikakushi (2001)
Director: Hayao Miyazaki
Música: Joe Hisaishi

La història explica el viatge d´una nena, Chihiro. Dues hores que et transporten a un món on la màgia, fantasia i realitat es barregen.
Per començar els pares de la Chihiro, es convertiran en porcs (literalment) i la nena haurà de trobar la manera d’ aconseguir que la seva família recuperi la normalitat. Una experiència única en el viatge de la vida.

Millor pel•lícula d’animació del 2001 per la Japan Academy Awards i el reconeixement internacional amb l’Ós d’Or del Festival de Cinema de Berlín i de l’Òscar de Hollywood, en l’apartat de millor pel•lícula animada.

DVD:
Ed. Senzilla – 1 disc – 11,99€
Ed. Especial – 2 discs – 14,95€
Pack de Luxe Studio Ghibli – El viaje de Chihiro + La tumba de las luciérnagas – 39,95€
· Àudio en català, espanyol, basc, gallec i japonès, subtítols en espanyol

Distribuïdora: Jonu Media / SAV



El castillo ambulante
Hauru no ugoku shiro
(2004)
Director:
Hayao Miyazaki
Música: Joe Hisaishi

Sophie té 18 anys. Treballa sense descans a la botiga de barrets que mantenia el seu pare abans de morir. En un dels seus passejos per la ciutat, Sophie coneix el mag Howl.
Aquest és un jove amb poders extraordinaris i extremadament seductor. No obstant, a Sophie li fa l’efecte que Howl oculta alguna cosa.

Basada en la novel·la anglesa de Diana Wynne Jones publicada en castellà per l‘editorial Berenice (352 pàg., 16€)

DVD
– Ed. bàsica – 1 disc – 9.95€
Ed. col·leccionista – 2 discs – 17,95€ en oferta – 14,95€
Ed. Especial – 2 discs – 11,95€
· Àudio en espanyol i japonès, subtítols en espanyol, anglès

Distribuïdora: Aurum


La Tumba de las Luciérnagas
Hotaru no Haka (1988)
Director: Isao Takahata

Ambientada l’any 1945 quan les tropes americanes estan a punt d’ocupar el Japó durant la segona guerra mundial, el film narra les vivències d’en Seita i la seva germana petita Setsuko, orfes i sense casa. Després de la tragèdia d’un atac aeri, es veuen obligats a sobreviure sense recursos, en una societat on gairebé no hi arriben racions de menjar i l’esperança es converteix, molt sovint, en desesperació.

Basat en un relat del llibre “La tomba de les llumenetes i les algues americanes“, d’ Akiyuki Nosaka, publicat en català per edicions Quaderns de crema.

DVD:
Edició 20è aniversari (agost 2008) – 3 discs – àudio en català, espanyol, japonès, subtítols en espanyol i portuguès – 24,95€
Ed. Especial – 2 discs – 14,95€
Pack de Luxe Studio Ghibli – El viaje de Chihiro + La tumba de las luciérnagas – 39,95€

Distribuïdora: Jonu Media / SAV


Haru en el Reino de los Gatos
Neko no ongaeshi (2002)
Director: Horoyuki Morita

Haru és una noia que un dia tornant de l’institut evita que un misteriós gat sigui atropellat per un camió.
El gat per a donar-li les gràcies la convida a visitar el seu Regne, un món irreal i lluny dels problemes diaris. És feliç però aviat començaran els seus dubtes.

DVDEd. bàsica – 1 disc – àudio en espanyol i japonès, subtítols en espanyol – 14,95€

Distribuïdora: Cameo


Cuentos de Terramar
Gedo Senki (2006)
Director: Goro Miyazaki

Alguna cosa tenebrosa s’acosta a l’arxipèlag de Terramar. Apareixen uns dracs, hi ha males collites i el príncep Arren, el jove hereu de la corona, ha assassinat el seu pare i fuig turmentat pel que acaba de fer.
Ged, un conegut mag es dirigeix cap a la ciutat amb la intenció d’investigar les causes dels fenomens estranys que es succeeixen.

Dirigida per Goro Miyazaki, el fill del mestre, està basada en el llibre “La saga de Terramar” d’ Ursula K. Le Guin, fruit de l’admiració dels Miyazaki a l’obra.
El gaiter espanyol Carlos Nuñez va col·laborar en algunes peces de la banda sonora original.

DVD:
Edició senzilla – 1 disc – 17,95€
– Edició especial
caixa metàl·lica – 2 discs – 23,95€ en oferta – 14,95€
· Àudio en espanyol i japonès, subtítols en espanyol i anglès

Distribuïdora: Aurum



Els meus veïns els Yamada
Houhokekyo Tonari no Yamada-kun (1999)
Director: Isao Takahata

La família Yamada són els protagonistes d’aquest llargmetratge que explica divertides històries quotidianes d‘una família típicament japonesa, de classe mitjana i que viu a Tòquio. Al film podem veure elements arrelats de la cultura nipona com els haiku, el sake o el karaoke.

Basada en el manga Nono-chan guionitzat per Hisaichi Ishii, presenta una estètica diferent a la resta de treballs de l’estudi on per primera vegada es van utilitzar avançades tècniques digitals. Alguns reconeixereu els personatges per la sèrie de televisió Nono-chan emesa al Club Super 3.

DVDEdició especial – 2 discs – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà – 19,95€

Distribuïdora: Aurum



Las aventuras de Panda y sus amigos
Panda ko Panda (1972-1973)
Director: Isao Takahata
Guió i disseny de personatges: Hayao Miyazaki

La història d’una nena que decideix allotjar a casa un panda i el seu fill. A partir d’un argument senzill es construeix una faula on l’amistat i la perseverança en són els principals exponents.

Un dels primers treballs que Miyazaki i Takahata van realitzar junts, abans de la creació de l’estudi Ghibli. Aquests dos especials pre-Ghibli tenen idees del que més tard va ser la pel·lícula El meu veí Totoro.

DVD Edició senzilla – 1 disc  – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà – 14,95€

Distribuïdora: Aurum



puedoescucharPuedo escuchar el mar
Umi ga Kikoeru (1993)
Director: Tomomi Mochizuki

Especial emès directament a la televisió. Muto, una noia de Tòquio, es trasllada a un altre institut i tot i ser bona amb els estudis i els esports no aconsegueix adaptar-se a la vida social de l’escola.  Taku i Yucata són dos bons amics que acompanyaran en el que puguin a la nouvinguda.

DVD – Studio Ghibli Collection – 1 disc – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà – 18€

Distribuïdora: Aurum


..

Pròximament en DVD


Ponyo en el acantilado
Gake no ue no Ponyo
(2008)
Director:
Hayao Miyazaki

ponyo-cartLa trobada inesperada de Ponyo, una filla del mar que vol explorar nous horitzons, i en Sosuke, un nen d’una petita vila costera, és el punt de partida d’una història senzilla però carregada d’emocions.

Ponyo és una història entranyable on petits i grans trobaran delicioses referències a l’amistat, la família i el respecte envers la natura, com les pel·lícules de Ghibli & Miyazaki ja ens tenen acostumats.

El film s’ha projectat en algunes sales de cinema en la versió en castellà o l’original subtitulada.

Noticies recomenades: Aurum editarà més Ghibli i Ponyo al cinema

Notícia: Aurum editarà més Ghibli edició en DVD 2009/i Blu-ray 2010



Porco Rosso
Kurenai no butta (1992)
Director: Hayao Miyazaki

Convertit en un porc per una estranya maledicció, Marco sobrevola el Mar Adriàtic, entre Itàlia i els Balcans, combatent contra els pirates de l’aire.
Ex-combatent a la primera guerra mundial, en Porco és un home decepcionat amb la humanitat, fins que coneix a la Fio i descobreix que encara queden persones bones… serà a temps en Porco de tornar a ser l’home que era?

Tan Porco Rosso com El meu veí Totoro van ser distribuïdes fa uns anys per Manga Films en unes edicions en VHS (en català i castellà) quasi impossibles de trobar al mercat. Esperem que es recuperin aquests àudios per les pròximes edicions en DVD per part d’Aurum.

Notícia: Aurum editarà més Ghibli edició en DVD pel 2009/2010


El meu veí Totoro
Tonari no Totoro (1988) 86 minuts
Director: Hayao Miyazaki
Música: Joe Hisaishi

totoro-r1Un film amb esperit ecologista, on petits i grans disfruten amb la història d’en Totoro, tot un símbol al Japó.

Satsuki i la seva germana petita es traslladen amb el seu pare a viure en una zona rural; al costat de la casa hi ha un arbre sagrat on viu en Totoro, un habitant del bosc amb qui compartiran una aventura màgica, diversió i admiració per la natura.

Notícia: Aurum editarà més Ghibli edició en DVD per 2009/2010

A la notícia Aurum editarà més Ghibli podeu veure la llista de les pròximes pel·lícules de Ghibli que s’editaran en DVD entre el 2009 i 2010:

Nausicaä del Valle del viento (Kaze no Tani no Nausicaä, 1984) –integra i inèdita
El castillo en el Cielo (Tenkuh no Shiro Laputa, 1986)
Mi Vecino Totoro (Tonari no Totoro, 1988)
Nicky, La Aprendiz de Bruja (Mahou no Takyubin, 1989)
Recuerdos del Ayer (Omohide Poro Poro, 1991) –inèdita
Porco Rosso (Kurenai no Buta, 1992)
Pompoko (Heisei Tanuki Gassen Ponpoko, 1994) –inèdita
Susurros del Corazón (Mimi wo Sumaseba, 1995) –inèdita
La Princesa Mononoke (Mononoke Hime, 1997)

ghiblimuntatge

Des d’Aurum no es descarta la idea de portar al cinema algun dels títols més emblemàtics.

Important: Hi ha un gran esforç i dedicació en aquest reportatge, si us plau, si agafeu informació us agraïm que citeu la font original: zonajaponesa.com

10 respostes a “Propostes Descobreix Ghibli (3ª edició)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *