Categories
Anàlisis Cultura japonesa

La revista “Eikyô, influencias japonesas”

El passat mes de maig va néixer aquesta revista a la província de Barcelona, que té per objectiu establir un pont entre les cultures japonesa i espanyola, per tal que des d’ambdues bandes ens poguem conèixer millor. Els seus punts forts: tracten molts temes diferents, ho fan amb un llenguatge amè, i tots tenen un fil comú: el Japó. A continuació us fem una valoració del primer número de “Eikyô, influencias japonesas”.

.

En el número 1 de la revista, hi trobem,entre d’altres, temes tan diversos com art, cuina, crítica literària, cinematogràfica i gastronòmica, entrevistes, arquitectura, apunts de cultura japonesa, i com a article central, un interessant reportatge, dedicat en aquest cas concret a The Japan Photo Project. També inclou una agenda d’activitats relacionades amb el Japó a la darrera pàgina. Per tant doncs, el públic potencial és amplíssim. També cal destacar que no es limiten a temes situats en el passat, sinó que precisament crida l’atenció que hi ha apunts de cultura tradicional i alhora articles d’aspectes totalment contemporanis.

El format de la revista, escrita en castellà, és petit però de gran qualitat i molt elegant. S’edita trimestralment,  amb un preu de 3,5€ per volum (per tant 14 € anuals), tot i que si se n’és subscriptor, només costa 12 € l’any.

Eikyô compta també amb una pàgina web, facebook i twitter, i fomenten molt la interactivitat amb als lectors, participant en diverses activitats proposades des dels diferents mitjans. En el cas d’aquest primer número, per exemple, es convidava als lectors a fotografiar una grulla feta amb un paper d’origami que es facilitava en una de les pàgines de la revista.

Actualment ja podem trobar a la venda el segon número, el reportatge central del qual és sobre l’artista Yayoi Kusama, molt famosa al Japó però encara desconeguda a les nostres terres. També inclou articles sobre la paradisíaca Okinawa, música nipona, o la dansa butoh entre d’altres. Ah! I un nou repte per fer origami.

.

En resum, us recomanem “Eikyô, influencias japonesas” per ser diferent i amena, per ser tradicional i alhora moderna, perquè inclou temes relacionats amb el Japó per a tots els gustos i perquè el preu anual és molt assequible.

 

Nom: Eikyô, influencias japonesas

Tipus publicació: Revista

Format: Petit, de qualitat i en color

Idioma: Castellà

Periodicitat: Trimestral

Inici publicació: Maig 2011

Preu: 3,5 €/núm (12 € anuals per subscriptors)

7 respostes a “La revista “Eikyô, influencias japonesas””

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *