Categories
Notícies

En Doraemon ja té un museu

El gat blau del futur més famós de la televisió ja té el seu propi museu, situat als afores de Tòquio, i que obrirà les portes el proper 3 de setembre. Els que visitin les instal·lacions podran veure una col·lecció d’uns 50.000 articles, molts d’ells dibuixos originals, així com també un escriptori i altres objectes utilitzats pel seu creador. La sèrie de dibuixos de’n Doraemon s’ha traduït a més de 30 llengües i a dia d’avui continua gaudint d’un gran èxit en molts països, entre ells el nostre.

.

El “pare” de’n Doraemon és Hiroshi Fujimoto, tot i que signava amb el pseudònim de Fujiko F. Fujio. Va morir el 1996. Amb aquest museu, es pretén fer un homenatge a aquest gran creador, i a la seva obra més representativa, en Doraemon.

En Doraemon va veure la llum com a manga l’any 1969 (i no, no és un error) i ben aviat se’n va fer una sèrie per a la televisió, tot i que no va tenir gaire bona acollida. El 1979 es va rellançar la sèrie animada i aquesta vegada sí, es va convertir en tot un èxit, que encara avui es manté. De fet, el gat còsmic és gairebé una institució cultural al Japó, i són ja més d’una les generacions nipones que han crescut veient per televisió les aventures de’n Doraemon i en Nobita. De fet, la fama del personatge és tal, que el govern japonès va nomenar-lo ambaixador cultural d’anime l’any 2008.

La seva dobladora japonesa, Nobuyo Ôyama, també s’ha fet famosíssima pel fet de posar-li la veu al personatge. De fet, amb motiu del 25è aniversari com a dobladora de’n Doraemon va visitar Barcelona i va coincidir amb el doblador català del personatge, l’Eduard Itchart. Us deixem el vídeo per a què ho recordeu:

 

Si voleu imatges del museu, de l’autobús que hi porta i d’alguns materials que s’hi exposen, us recomanem la galeria d’imatges que trobareu en aquest enllaç.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *