Categories
Cultura japonesa Notícies

Camps de treball a Japó

Creieu que cada persona pot posar el seu granet de sorra per fer el món una mica millor? Teniu ganes de fer voluntariat i participar en un camp de treball? Un any més des de Cocat ( la coordinadora de camps de treball internacionals de Catalunya ) ens proposen de participar en una colla de camps de treballs de diferents països, i Japó n’és un d’ells.

Des del 2005 Cocat s’encarrega de gestionar els camps de treball internacionals que es fan a Catalunya, així com també d’enviar els voluntaris catalans a altres països.

Entenem un camp de treball com un projecte destinat al bé de una comunitat local, però és més que això, l’experiència que es pot adquirir convivint amb gent d’altres nacionalitats i l’aprenentatge que comporta són part dels beneficis no remunerats que es poden aconseguir. No cal dir que per participar en un camp de treball s’ha de tenir una actitud participativa, la ment oberta i ganes de treballar.

Però no tot serà treballar, també hi ha oportunitats de tenir moments d’oci i, una altra cosa molt interessant, és una manera de conèixer el país des d’un punt de vista diferent.

Si teniu entre 18 i 35 anys i sou residents a Catalunya ja compliu les condicions per poder participar. Pels residents del País Valencià, illes balears i la franja, consulteu aquí. I els de fora de Catalunya consulteu aquí.

 

Què fer?

Entreu a la web de Cocat i aneu al cercador de camps de treball. Nosaltres ho hem fet i hem escollit Japó com a país. Ens hem trobat que hi ha uns 90 projectes proposats, s’especifica si cal o no saber japonès i també s’indiquen si calen altres habilitats.


A la mateixa web expliquen de manera molt clara els processos a seguir per tota aquella persona interessada. Els passos bàsics són:

  1. Escull com a mínim tres opcions de camp de treball ( en recomanen de triar-ne 6).
  2. Accepta les bases i fes la inscripció on hauràs “d’escriure” ( crtl+c crtl+v) els camps escollits.
  3. Pagar (130 €)
  4. La confirmació de la plaça assignada arriba amb uns 15 o 20 dies.
  5. Assistir a la reunió informativa ( si n’hi ha ). En el cas de Japó (Àsia en general) aquestes tindran lloc al 9 i 16 de juny.

Si hi esteu interessats/des doncs, us recomanem anar directament a informar-vos a la web. I si algun dels que llegiu això heu participat en un camp de treball dels de Cocat i voleu compartir la vostra experiència, us animem a comentar-la!

 Nota: Les inscripcions tornaran a ser operatives el dia 2 de maig.

2 respostes a “Camps de treball a Japó”

Xfort, A Vic, fan una xerrada informativa sobre Camps de treball i voluntariat a l’estranger” 
divendres 4 de maig, 18:00h, al Vicjove

Col·laboren: SCI-CATALUNYA, SETEM CATALUNYA
i MOU-TE per si trobes algun osonenc que n’hagi fet a Japó… sort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *