Categories
Agenda Saló del Còmic Barcelona

Saló del Còmic 2013 miscel·lània

CARTELL_31_salo_del_comic[cat]A tres setmanes del Saló del Còmic que tindrà lloc de l’11 al 14 d’abril a Fira de Barcelona, des de l’organització es van donant notícies sobre diverses activitats vinculades a l’eix temàtic de l’edició 31 del Saló: la presència del western a la historieta amb exposicions o concurs de disfresses del Far west.

T’oferim una miscel·lània de notícies per estar al dia del que es mou pel Saló. Sobre Les Tortugues ninja, quaderns de viatge, convidats destacats, exposicions i homenatges o la votació popular pel millor còmic publicat el 2012 -fins el 31 de març-. Continua llegint!

Miscel·lània de notícies destacades:

.

Votacions Populars.
Quina és la millor novetat del 2012?

Vota quin creus que és ell millor còmic de l’any 2012 publicat a Espanya, d’autor nacional o estranger.
Cada persona només pot emetre un vot.
Aquest premi no té dotació econòmica.
Admissió de vots fins el diumenge 31 de març.

Participa al formulari web

.

Representants de Les Tortugues Ninja

TMNT_tortuguesninjaamb Ciro Nieli productor executiu en l’animació de Las Tortugas Ninja (Nickelodeon) i Kevin Eastman cocreador del còmic en que es basa la sèrie nascuda el 1984 i convertida immediatament en un fenomen amb sèries de televisió, pel·lícules o joguines.
Els convidats faran activitats com signatures de DVD, workshops i trobades amb els fans.

La sèrie Las Tortugas Ninja és una nova versió on les quatre tortugues viuen a les clavegueres de la fascinant i hostil ciutat de Nova York. Hauran de sortir per lluitar contra enemics més perillosos que mai, però també per provar la pizza més deliciosa que podien imaginar. Clan TV començarà a emetre la sèrie al maig d’aquest any..

 .

Quaderns de viatge” una exposició per viatjar pel món

L’homenatge a aquells autors que van sempre acompanyats de llapis i paper per plasmar el que els envolta des d’un particular punt de vista a través del còmic i la il·lustració. Des de fa un temps, alguns d’ells han publicat aquests quaderns en forma de llibres. Els seus viatges poden ser per plaer, per encàrrec o per motius personals o periodístics.

L’escenografia variada es divideix per àrees entre Espanya, Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. quaderns_viatge_María-y-yo-de-Miguel-GallardoObres d’autors tan prestigiosos com Miguel Gallardo, Paco Roca, Víctor Martínez, Alfonso Zapico, Liniers, Manu Larcenet, Susanna Martín, Florent Chavouet, Guy Delisle, Lluïsot, Enrique Flores, Antonia Santolaya, Joaquín López Cruces, Javier de Isusi, Pere Joan i Sagar Forniés.
La mostra es complementa amb la presència d’alguns dels quaderns de viatge originals dels citats autors, que seran exposats en vitrines.

El dissabte 13 d’abril tindrà lloc al recinte del Saló del Còmic un taller de Quaderns de viatge i una mostra de sketchcrawl en directe a càrrec de diferents autors. El sketchcrawl és una iniciativa de l’artista italià Enrico Casarosa que consisteix en una sortida simultània en diverses ciutats del món per dibuixar en grup, que es converteix en una experiència comunitària.

Convidat >> el canadenc Guy Delisle, autor de les premiades novel·les gràfiques amb les quals va obtenir el reconeixement per Shenzhen (2000), Pyongyang (2003), Crónicas birmanas (2008) o Crónicas de Jerusalén (2011), una estada d’un any a Jerusalem, que li valdria el premi al millor àlbum al Festival de Angulema 2012.
També s’han publicat el recopilatori d’històries curtes Cómo no hacer nada (2002) i presenta al Saló del Còmic de Barcelona la seva obra més recent, Guía del mal padre (2012).

.

Inscripció Concursos Cosplay

50_supermanSuperherois = Inscripció online a partir del dimecres 3 d’abril a les 19:00 h. a través de la web de FICOMIC.
El nombre de places és de 20 participants ja siguin individuals o en grup.
El concurs tindrà lloc el diumenge 14 d’abril a partir de les 17 h. a l’escenari de l’exposició del Western del Saló del Còmic.

Far West = Inscripció online a partir del dimarts 2 d’abril a les 19:00 h. a través de la web de FICOMIC.
El nombre de places és de 20 participants ja siguin individuals o en grup.
El concurs tindrà lloc el dissabte 13 d’abril a partir de les 19 h. a l’escenari de l’exposició del Western del Saló del Còmic.

.

+ Exposicions i homenatges

El Western serà representat a l’exposició Per un grapat de còmics que mostra alguns dels escenaris clàssics del Western en el còmic, on els luckylukesccowboys, soldats, indis, malfactors i justiciers de paper viuen grans aventures. La mostra contarà amb Blueberry, Lucky Luke, El bueno de Cuttlas... més de cent pàgines originals de còmics i il·lustracions d’autors de diferents nacionalitats.

Convidats>> François Corteggiani guionista del còmic francobelga, des del 1989 s’ha encarregat de guionitzar les aventures de La juventud de Blueberry. I el dibuixant Michel Blanc-Dumont en la mateixa obra, des de 1997 i fins a l’actualitat ha dibuixat onze títols.

També destaquen les mostres antològiques dedicades als 75 anys de Superman, el popular personatge creat per Jerry Siegel i Joe Shuster i Superamics per sempre: La Patrulla X i Los Vengadores, dues sèries creades per Stan Lee i Jack Kirby i que compleixen aquest any el seu 50 aniversari.

Convidats>> Adam Hughes, especialitzat portadista de Wonder Woman, Batgirl o Fabulosas. Recentment, com a dibuixant de pàgines interiors a la minisèrie Antes de Watchmen: Dr. Manhattan.
Ariel Olivetti, dibuixant de Daredevil, X-Men o Batman: Leyendas del Caballero Oscuro.

aventuras_oficinista japonèsI dels guanyadors dels premis de la passada edició, com la de José Ortiz el Gran Premi del Saló del Còmic 2012, i la de José Domingo, que va guanyar el premi a la Millor Obra del passat Saló per Aventuras de un oficinista japonés. L’alacantina Lola Lorente, premi a l’ Autor Revelació, guardó patrocinat per la Fundació Divina Pastora, i el fanzine Usted, Premi al Millor Fanzine.

A més d’ homenatge a ‘Ambrós’, es produirà una gran exposició dedicada a la trajectòria artística de Miguel Ambrosio Zaragoza, en el centenari del naixement d’aquest autor clau del còmic espanyol. Una mostra d’originals i col·leccionistes amb la col·laboració d’Ediciones B i personatges populars com El Jinete Fantasma, Chispita, El Capitán Trueno o El Corsario de Hierro.

.

+ Autors convidats

Una llista de convidats estrangers confirmats inclou autors com el francès Manu Larcenet creador de Vida de perros, Tim Oruno, Los combates cotidianos; la italiana Lorena Canottiere (Personitas) el seu pròxim projecte s’acosta a Espanya i a la història tràgicoentusiasta del moviment llibertari;  Liniers, un dels exponents del nou humor gràfic argentí amb Macanudo.

Tokyo_Sanpo.SinsEntidoFlorent Chavouet dibuixant i il·lustrador francès, conegut per Tokyo Sanpo, una col·lecció de dibuixos de la ciutat de Tòquio, i Manabe Shima, una obra que relata el dia a dia d’una petita illa japonesa.

Florent Maudoux animador i autor d’storyboards en l’àmbit dels videojocs (Eden Games), il·lustrador i creador de figuretes (Rack-ham)

Gilbert Shelton, autor el 1959 de Superserdo, un clàssic de la paròdia del superheroi i del gat Freddy (1969) consolidats com un dels baluards de l’underground nord-americà. A dia d’avui, segueix treballant incansable en Not Quite Dead, una sèrie d’historietes curtes sobre un tronat grup de rock passat de moda.

Emmanuel Larcenet dibuixant de Les Cosmonautes du futur, Los mundos intermedios, Vida de perros, El retorno a la tierra, també ha treballat en Blast, i la tercera entrega, De cabeza, és prevista per aquest any.
Paral·lelament, realitza La armadura del jakolass, un homenatge a Valerian, obra de la ciència ficció francesa, que Norma publica amb l’autor al Saló.

Ralf König, dibuixant alemany famós en l’ambient gai per El hombre deseado, El condón asesino, Como conejos, Lisístrata.

.

,

Informació bàsica:

31è Saló Internacional del Còmic de Barcelona
del dijous 11 al diumenge 14 d’ Abril de 2013

CARTELL_31_salo_del_comic[cat]Fira de Barcelona, Palau Número 8 (accés per Avinguda Reina María Cristina. Metro L1 i L3: Espanya; RENFE estació Sants)

Horaris:

Dijous 11, divendres 12 i dissabte 13 d’abril: de 10 a 21 h.
Diumenge 14 d’abril: de 10 a 20 h.

Preus:

– Entrada general: 7 €
Venda anticipada a partir de l’1 de març a El Corte Inglés i Ticketmaster.com
Venda a taquilles del Saló del Còmic.
Vàlida únicament per a una persona i un dia.

– Entrada Descompte (carnet de las biblioteques públiques de Catalunya, ClubTR3SC i Carnet Jove): 5 €
De venda únicament a les taquilles del Saló del Còmic.
Vàlida únicament per a una persona i un dia. Oferta no acumulable a altres promocions.

– Entrada Grups Escolars: 2 €
De venda únicament a les taquilles del Saló del Còmic.
Preu especial de 2 € per cada alumne i entrada gratuïta per als docents acompanyants. Cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l’escola i l’autorització de la direcció del centre, on consti el número d’alumnes i professors que volen accedir al Saló. Oferta no acumulable a altres promocions.

Organitza i més informació: FICOMIC

 

Notícies relacionades:

Avanç del Saló del Còmic 2013

XIX Saló del Manga de Barcelona, 31 d’octubre al 3 de novembre de 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *