Categories
Agenda Cultura japonesa

“Shinobi-no-mono. La veritat sobre els ninja” + “Ajuts de mobilitat Catalunya-Japó”

hanami_fujiPer la pròxima setmana, dues propostes de Japó a la seu de Casa Àsia de Barcelona, entrada lliure i inscripció prèvia: La conferència sobre els ninja i el ninjutsu, “Shinobi-no-mono. La veritat sobre els ninja” (dilluns 24, 19h) un projecte de difusió del 忍び (shinobi) com a fet històric i 忍者 (ninja) com a fenòmen cultural. A més a més, també proposen un qüestionari-concurs. El seminari “Ajuts de mobilitat Catalunya-Japó” (dijous 27, 10h) amb explicació de beques d’estudi i recerca, els ajuts de la UE i la Generalitat, la xarxa Euraxess i les experiències de l’Associació Amics del Japó. Activitats organitzades per Casa Àsia, Fundació Japó i el Consulat General del Japó a Barcelona.   Dilluns 24 de novembre de 2014 shinobi.ninjaConferència: Shinobi-no-mono: la verdad sobre los ninja 19:00h Seu de Casa Àsia | Pavelló de Sant Manuel | Recinte Modernista de Sant Pau | c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 | Barcelona

Entrada lliure fins a completar l’aforament. És necessari inscriure’s facilitant nom, cognoms i número de DNI/NIE/passaport a: [email protected]

Presentació a càrrec de Rafael Bueno, Director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia Intervenen sobre la història i la transformació de la imatge dels ninja, Yûji Yamada i Katsuya Yoshimaru, investigadors de la Universitat de Mie i; Jinichi Kawakami, director de l’Escola Kôka de Ninjutsu amb demostracions sobre ninjutsu, herència actual de l’esperit dels ninja.

  • La conferència també tindrà lloc a Alacant, València i Madrid

nov2014_Ninja_1 Els shinobi (nom utilitzat històricament per denominar als ninja) han estat personatges actius en la història del Japó, un fet que s’ha anat omplint de misteri. Amb el pas del temps s’han creat i popularitzat diverses imatges dels ninja i de les tècniques utilitzades per aquests, conegudes com a ninjutsu. Una popularització desenvolupada primer dins de la cultura japonesa mitjançant novel·les i relats orals i, més endavant, arreu del món gràcies a mangues com Naruto. La Universitat de Mie, propera als dos grans epicentres històrics dels ninja i dels ninjustsu, Iga i Kôka, ha convidat al líder de l’Escola Kôka de Ninjutsu, Jinichi Kawakami, per tal d’impulsar la investigació dels ninja i del ninjutsu com a part de la cultura japonesa.

Organitza i més informació: Fundación Japón, Casa Àsia Qüestionari sobre els ninja i el ninjutsu naruto1catalaQUIZ “LA VERDAD SOBER LOS NINJA” para el día de la conferencia-demostración. Tras la charla, entre los participantes que hayan respondido correctamente a todas las preguntas se realizará un sorteo en el que se seleccionarán a los ganadores de recuerdos shinobi

PREGUNTA 1: Entre los siguientes manga, ¿en cuál aparece un shinobi-no-mono? 1. One Piece 2. Naruto 3. Slam Dunk PREGUNTA 2: Entre las seis herramientas con las que iban equipados los shinobi, ¿cuál de las siguientes no estaba incluida? 1. Shuriken 2. Tenugui 3. Amigasa PREGUNTA 3: Entre las siguientes habilidades, ¿cuál es realmente una de las cosas de las que eran capaces los shinobi? 1. Colgarse de los techos con tan solo la fuerza de sus dedos 2. Desaparecer recitando un conjuro 3. Correr 100 kilometros en un día

    Dijous 27 de novembre de 2014 Seminari: “Ajuts de mobilitat Catalunya-Japó per a estudiants i investigadors” 10 – 12:30 hores Seu de Casa Àsia, Pavelló de Sant Manuel · Recinte Modernista de Sant Pau · C/ Sant Antoni Maria Claret 167 , Barcelona

Entrada lliure fins a completar l’aforament. És imprescindible inscriure’s facilitant nom, cognoms i número de DNI/NIE/passaport a: [email protected]

japonesSeminari: “Ajuts de mobilitat Catalunya-Japó per a estudiants i investigadors”

El Japó és reconegut mundialment per la seva producció cultural, el seu nivell educatiu i una alta capacitat organitzativa. Així mateix, també destaca en l’àmbit de la ciència i la tecnologia, tant per la inversió que destina a la recerca, l’excel·lència dels seus centres, universitats i empreses, com pel reconeixement mundial de les seves marques tecnològiques. Es troba en els primers llocs del món en nombre de patents sol·licitades i en inversió en recerca i desenvolupament en relació al PIB. En aquesta sessió es mostraran les diverses oportunitats de mobilitat d’estudis i de recerca que aquest país ofereix per a estudiants i investigadors així com oportunitats que tenen investigadors japonesos per venir a Catalunya.

Programa: 10h Benvinguda Montserrat Riba, secretària general, Casa Asia 10:05 h – 10:45 h Beques d’estudi i recerca del govern japonès. Natàlia Mazarredo, assessora de la Secció Cultural, Consolat General de Japó a Barcelona. 10:45 h – 11:15 h Ajuts de la Unió Europea i de la Generalitat de Catalunya per a estades de recerca a Japó (Accions Marie Sklodowska-Curie, Ajudes Beatriu de Pinós). Aïda Díaz, tècnica de l’Àrea Internacional, Agència de Gestió d’ Ajuts Universitaris i de Recerca. japmapvermell11:15 h – 11:25 h Xarxa Euraxess Eduard Lorda, tècnic de l’Àrea Internacional, Agència de Gestió d’ Ajuts Universitaris i de Recerca. 11:25 h – 11:55 h Experiències individuals. Associació Amics del Japó. Blai Guarné, ex-becari de Monbushō. President de l’Associació d’Amics del Japó i secretari del Centre d’Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental de la UAB. Lluc López i Vidal, ex-becari de la Fundación Japón. Professor de Ciència Política i Relacions Internacionals de la UOC i la UAB. Mario Carranza, ex-becari de Monbushō. Professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l’Associació d’Amics del Japó. 11:55h – 12:15 h Projecte jeupiste i cloenda Aïda Díaz, tècnica de l’Àrea Internacional, Agència de Gestió d’ Ajuts Universitaris i de Recerca.

Dijous 27 de novembre, 10 – 12:30 hores Seu de Casa Àsia, Pavelló de Sant Manuel · Recinte Modernista de Sant Pau · C/ Sant Antoni Maria Claret 167 , Barcelona

>>> Entrada lliure fins a completar l’aforament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *