Categories
Agenda Cultura japonesa Saló del Manga Barcelona

El manga i la cultura japonesa tornen a fer història a Barcelona

dracSegons nota de premsa de FICOMIC l’organització del XXI Saló del Manga de Barcelona, confirma que el Saló va rebre 137.000 visitants en quatre dies, xifra que marca una nova fita en la seva història. 60.000 metres quadrats de superfície ocupada per milers d’aficionats al Japó.

xxi-salo-del-manga-de-barcelonaLa xifra final suposa un increment d’un 5,4% respecte a l’any passat, quan van assistir 130.000 persones al Saló (115.000, el 2013). En paraules de PilarGutiérrez, directora del Saló del Manga de Barcelona, “Ha suposat un any més el retrobament de milers de seguidors de la cultura japonesa. L’ampliació de l’espai firal ha permès augmentar el nombre d’assistents, amb tot, l’expectativa aixecada ha estat enorme. Després de 21 anys el públic segueix sent fidel al Saló del Manga de Barcelona i no fa més que augmentar, any rere any, la il·lusió dipositada en ell”. manga ventaCom cada edició, els milers d’otakus durant quatre dies del certamen han pogut gaudir i descobrir els últims títols manganime i articles relacionats. Destaca la presència dels mangakes convidats com Inio Asano (Buenas Noches, Punpun), Tetsuya Tashiro (Akame ga kill!), i Io Sakisaka(Aoha Ride), protagonitzant trobades amb els seguidors i oferint Classes Magistrals de manga.

Altres dels noms d’aquesta edició han estat Studio Kôsen la parella Aurora García Tejado i Diana Fernández Dévora; el productor Yosuke Asama de Caballeros del Zodíaco: La leyenda del santuario; així com del director Tadayoshi Yamamura i del productor Norihiro Hayashida de l’última pel·lícula de Dragon Ball Z La resurrección de “F”; i de Tsuneo Sanda, il·lustrador japonès de Star Wars.

bola de drac ressurrecio FUn altre retorn a la fira és la zona de projeccions en una sala condicionada al Palau 4, on s’ha pogut veure en primícia algunes de les sèries i pel·lícules de manganime. Es complementava amb la nova zona de cosplay on participar en tallers i demostracions en viu. white noiseA l’escenari de la Plaça Univers, els cosplayers i el J-music han animat la programació amb els concursos (amb un especial Cosplay de Super Mario Bros), exhibicions i concerts com els de White Noise, Wa League, Tancobuchin o Yami Tabby.   cerimonia te Després de més de dues dècades, el Saló continua sent una finestra a la cultura japonesa. Continua amb l’èxit per segon any de l’espai L’Esperit del Japó, que reflecteix la veritable essència nipona amb una àmplia oferta d’activitats i exposicions com tallers de macrobiòtica -amb l’experta Mayumi Nishimura-, sessions de shiatsu, reiki, kobido i meditació, una gran maqueta de Tòquio, o la mostra de la relació de l’arquitectura japonesa amb Barcelona. Un altre pilar cultural del Japó inclòs al Saló del Manga és la gastronomia, sinònim d’èxit. El sushi, un dels plats del Japó més coneguts al nostre país, ha tingut protagonisme de la mà del Ministeri d’Agricultura, Bosc i Pesca del Japó (MAFF) i de la presidenta de la Tokyo Sushi Academy, Sachiko Goto, que va apropar amb un taller l’art del sushi decorat als assistents. I, com aquest plat, igual de típic és el sake, promocionat a través d’una exposició i de diferents tastos que han comptat amb la presència de la mateixa Miss Sake, Sachie Ogawa. mangas atomics Un any amb destacades efemèrides: la del 30è aniversari de Super Mario Bros, la icona de Nintendo, i el 70è aniversari de els bombardejos atòmics, recordats a través de l’exposició Mangas Atómics i del testimoni personal de la supervivent d’Hiroshima, Sadae Kasaoka. El Saló del Manga de Barcelona i tot l’equip de FICOMIC agraeix el suport i l’afecte que ha tingut per part del públic assistent, convidats i mitjans de comunicació que han col·laborat en què el XXI Saló del Manga de Barcelona s’hagi convertit en un gran èxit. Agraïnt el Consolat General del Japó a Barcelona, Fundació Japó i el patrocini de Nintendo Ibèrica, gràcies als quals el Saló del Manga de Barcelona continua sent un referent mundial. japmapvermellA hores d’ara, FICOMIC treballa en el 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc del 5 al 8 de maig de 2016 a Fira Barcelona Montjuïc. Per la seva banda, el XXII Saló del Manga de Barcelona, que estarà dedicat a la relació entre la literatura japonesa amb el manga, es durà a terme del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembres de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *