Categories
Agenda

Tardes de pel·lícula amb Ghibli

Les pel·lícules Ghibli continuen tenint un lloc a la graella de televisió. El meu veí Totoro i Kiki l’aprenent de bruixa s’emetran l’inmminent diumenge 22 i 29 d’abril, respectivament, a les 15:40h al canal Super3.

La vígilia de Sant Jordi s’estrena torna a la televisió catalana, en Totoro, habitant del bosc de somriure amable en una aventura fantàstica marca Ghibli.
Tardes de diumenge per gaudir de films exquisits del cinema japonès i del mestre Miyazaki.

.

Entre Super3 i 3xL s’han pogut veure part de les pel·lícules Ghibli emeses a la televisió en Català com “El Castell Ambulant“, ““Nausicaä de la vall del vent”, “Kiki, l’aprenenta de bruixa”, “Haru, al regne dels gats“ o “Murmuris del cor“.

La pel·lícula de diumenge a la tarda al Super3

Diumenge 22 d’ Abril a les 15:45h

El meu veí Totoro
Tonari no Totoro
Any: 1988
Durada: 86 minuts
Director i guió: Hayao Miyazaki
Música: Joe Hisaishi
Producció: Tokuma-Shoten, Studio Ghibli
Un film amb esperit ecologista, on petits i grans disfruten amb la història d’en Totoro, tot un símbol al Japó.Satsuki i la seva germana petita es traslladen amb el seu pare a viure en una zona rural; al costat de la casa hi ha un arbre sagrat on viu en Totoro, un habitant del bosc amb qui compartiran una aventura màgica, diversió i admiració per la natura.
El meu veí Totoro és un clàssic del cinema d’animació i s’ha convertit en l’obra de referència de Hayao Miyazaki. Hi trobem totes les constants del seu cinema, des de la preocupació pel medi ambient i la defensa de la natura, fins al respecte per la tradició imaginària del seu país, passant pel creixement emocional dels nens i la reivindicació de l’optimisme i la imaginació per superar qualsevol entrebanc.
.

Diumenge 29 d’ Abril a les 15:45h;
repetició el dilluns 30 d’abril a les 10:35h

Kiki, l’aprenent de bruixa
Majo no takkyûbin
Any: 1989
Durada: 103 minuts
Director: Hayao Miyazaki

Kiki és una jove bruixa que és a punt de començar la seva formació. Com qualsevol bruixa novella passarà un any sencer lluny de casa vivint en un lloc on pugui ajudar la gent amb els seus poders màgics.
Volant amb la seva escombra i acompanyada del seu amic Jiji, un gat negre molt simpàtic, iniciarà un viatge ple d’aventures.

Ambientada en una Europa de mitjans del segle XX. Aquest paisatge gairebé imaginari serveix de decorat per a una història sobre una noia que s’ha d’enfrontar al món tota sola. Durant el període d’aprenentatge descobrirà el valor de l’amistat i el poder de la imaginació.

Sota el títol Nicky, la Aprendiz de Bruja hi ha una edició en DVD distribuïda per Aurum

.

I la següent pel·lícula Ghibli, serà…?

Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

Studio Ghibli en Català. Llargmetratges d’animació d’un dels estudis més importants i prolífics del Japó i que s’han doblat a la nostra llengua:

Articles relacionats:

Ghibli al dia: Edicions combo (DVD+BD) MAIG

Viatge de Chihiro i Castell Ambulant en català

Reportatge >> Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

Entrevista a Cécile Corbel, cantant i compositora d’”Arrietty”

Dia Hayao Miyazaki

Una resposta a “Tardes de pel·lícula amb Ghibli”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *