Categories
Agenda Nits de Cinema Oriental Vic Notícies

Balanç de les Nits Orientals

Les nits orientals van tancar la novena edició amb una valoració molt positiva per part dels organitzadors. A continuació us en fem cinc cèntims del que van ser basant-nos amb el que vam viure a les sessions que vam assistir i el que podem llegir a la nota de premsa oficial.

 

Es pot dir que es tracta d’un dels festivals en actiu de cinema oriental amb més projecció i amb més varietat de films de tot Catalunya i fins i tot de l’estat. De fet un 60% del públic que va assistir el cap de setmana del 13 al 15 de juliol era de fora de la comarca d’Osona; la gent era d’arreu de Catalunya (principalment de Barcelona) i d’alguns punts de l’estat com Madrid o Saragossa.

 

Durant els deu dies que va durar es van poder visionar 27 pel·lícules i van veure-les uns 14.000 ulls. Podem dir que per acabar de posar la cirereta al pastís sols faltarien actors i directors.

 

L’espai cobert, l’ETC, va rebre molt bona acollida, consolidant-se com a cinema interior, projectant 18 pel·lícules amb més de 140 espectadors per cada una. Des de Japanzone vam poder assistir a alguns films en aquesta sala i podem corroborar de primera mà que l’espai és ideal i el públic era nombrós.

 

Una de les apostes més atrevides del festival són les sessions golfes. Aquest any es va repetir el format i el públic que va assistir a la sessió dels jardins de la biblioteca va poder riure amb el film japonès, pujadet de to, Rape zombie.

Però el festival també té en compte els més menuts, que aquest any van poder gaudir de Gurum pang, una dolça animació coreana, on van assistir casals d’estiu de ciutats veïnes.

La bassa dels hermanos va acollir, com ja és tradició, sopars d’Àsia com el sopar coreà que va anar acompanyat d’una demostració de taekwondo i el film The Kick, que va comptar amb la major afluència de públic de les nits.

 

El premi, otorgat pel públic, el gat de la sort va ser la taiwanesa Starry Starry night.

El públic de les Nits li va atorgar (a Starry Starry night) una puntuació mitjana de 4,7 sobre 5, a tan sols dues dècimes del film indi Stanley Ka Dabba, que va recollir una puntuació de 4,5. En tercer lloc va quedar la tailandesa Suckseed, amb un 4,2.

Segons podem llegir a la web oficial, ‘Ra.One‘ serà projectada  a les llunes del Ter a Manlleu el dimarts 22 d’agost a les 10 de la nit.

.

Així doncs, com cada any la varietat dels espais que utilitza el festival és un element aglutinador per la ciutat i té l’esperit de donar a conèixer i compartir altres cultures a través del cinema.

Sols queda afegir que esperem que l’any vinent tornin amb tanta força com aquest any i podem seguir gaudint del privilegi de tenir aquest festival a Vic durant molts anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *