Categories
Cultura japonesa

Kasutera

Heus aquí un producte gastronòmic japonès que té una forta influència occidental. Es tracta d’una mena de pa de pessic molt típic de la ciutat de Nagasaki, situada a l’illa de Kyûshû.

.

.

.

.

Nagasaki va ser durant segles el punt d’entrada de les influències i del comerç amb Occident i la Xina, i el kasutera va arribar amb els mercaders i missioners portuguesos durant el segle XVI. D’on prové la paraula kasutera (カステラ)? Doncs ni més ni menys que de ‘Castilla’. Per tant el seu origen, en última instància, podríem dir que és espanyol, o més concretament, del regne de Castella.

El kasutera s’elabora amb ingredients ben senzills: sucre, farina, ous, i xarop de midó. Degut a la seva fàcil i llarga conservació era molt apreciat pels portuguesos que passaven llargues temporades al mar. El seu gust simple i els seus ingredients naturals van agradar als japonesos, que el van adoptar fins a convertir-lo en un producte típic del seu país. És habitual també trobar-ne variants, afegint a la mescla altres ingredients, com el te verd, o fent servir mel per endolcir-lo.

Si us ha entrat salivera i teniu ganes de menjar-ne, en aquesta pastisseria de Barcelona en podreu trobar.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *