Categories
Notícies

Premi Nobel de medicina 2012 per a un japonès i un britànic

Un japonès, Shin’ya Yamanaka i un britànic, John Gurdon, han estat els guanyadors del Premi Nobel de Medicina d’enguany pels seus treballs en enginyeria genètica sobre la reversibilitat de les cèl·lules mare, que permeten crear tots els tipus de teixits sobre el cos humà.

.

.

.

John Gurdon treballa a la Universitat de Cambridge des del 1972, mentre que Shin’ya Yamanaka treballa actualment a la Universitat de Kioto i està afiliat a l’Institut Gladstone, un centre d’investigació de San Francisco.

Yamanaka, en una roda de premsa, va fer unes declaracions molt modestes, agraint el recolzament del seu país i afirmant que sent una gran alegria i alhora una gran responsabilitat: “Sento de veritat que haig de dur a terme una aplicació mèdica per contribuir a la societat, tan aviat com pugui” va manifestar. El primer ministre nipó, Yoshihiko Noda, també va fer arribar a Yamanaka la seva felicitació pel premi obtingut, del qual va dir que se sentia orgullós.

Gurdon i Yamanaka es repartiran l’import del premi, de 930.000 euros, que rebran durant una cerimònia oficial que se celebrarà a Estocolm el proper 10 de desembre, coincidint amb l’aniversari de la mort d’Alfred Nobel, fundador dels premis.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *