Categories
Agenda

Exposició: “Sincronitzant fils i rizomes” de Chiharu Shiota

Casa Àsia presenta la primera exposició de Chiharu Shiota (Osaka, 1972) a Barcelona, amb una proposta consistent en diverses instal·lacions, dibuixos i vídeos, que s’integren en un únic projecte desplegat en la seva seu. L’exposició d’innaugura el proper dimarts 23 d’octubre i podreu veure-la fins al dissabte 30 de març de 2013.

Les instal·lacions de Shiota produeixen espais propis, on es fan visibles centenars de fils invisibles que ens uneixen a les coses. En aquests escenaris domèstics que proposa, els fils també es converteixen en ponts entre un vestit de núvia i el subjecte absent, un piano, maletes i un mirall. En la seva obra, aquests fils són venes per les quals circulen llàgrimes, la por a l’abisme, la vida i la mort; fils conductors de relats particulars i universals, que es barregen com les arrels invertides d’un arbre, igual que un rizoma a través de múltiples ramificacions que entorpeixen la relació entre jo i el món. Els fils transporten la informació i són essencials en tota comunicació, però a la vegada formen xarxes o filats que obstaculitzen el pas als estranys en espècies d’espais on la vida quotidiana entra en conflicte amb la producció desitjant.

Chiharu Shiota, actualment afincada a Berlin, va estudiar Belles Arts a la Universitat de Kyoto i posteriorment a Alemanya. Exposa regularment a Madrid (Galería Nieves Fernánez), París (La Maison Rouge i Galerie Daniel Templon), Nova York (Haunch of Venison), Londres (Hayward Gallery), Helsinki (Kiasma Museum), Berlin (Neue Nationalgalerie), Osaka (National Museum of Art) o Hiroshima (Museu d’Art Contemporani), entre altres ciutats. Properament la seva obra també es podrà veure a Moscou, Pittsburgh, Koichi, Eastbourne i a la Bienal de Singapur de 2014.

La mostra, que ocupa totes les plantes del Palau Baró de Quadras, es composa de quatre instal·lacions i sis dibuixos creats per a l’ocasió. L’exposició es completa amb dues projeccions de vídeo que expliquen temes recurrents de l’obra de Shiota com l’origen i el naixement.

 

Dates de l’exposició
23 d’octubre: Inauguració, a les 19:30. Ponència a càrrec de l’artista, Chiharu Shiota.
Visitable del 24 d’octubre al 30 de març de 2013
.
Lloc
Seu de Casa Àsia
Av. Diagonal, 373
Barcelona
 .
Entrada
Entrada lliure fins a completar l’aforament.
.
Organitza
Casa Àsia, amb la col·laboració de la Japan Foundation, Lanas Stop i Ámister Hotel, i amb agraïments a la Galería Nieves Fernández, Narch i La Memoria.
.
Si voleu més informació sobre l’exposició o sobre l’artista, visiteu aquest article de Casa Àsia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *