Categories
Agenda Saló del Còmic Barcelona

Després del Saló del Còmic 2015

El 33 Saló del Còmic tanca portes amb 113.000 visitants segons l’organització amb una ??????????????????????festa del còmic a fira de Barcelona.
Destacant les 19 exposicions, la presència d’autors nacionals i internacionals, conferències i xerrades sobre ciència i sèries, tallers divulgatius i experimentals, les novetats editorials, el tràiler de Star Wars VII, guanyadors dels premis, etc.

Una experiència que trascendeix les pàgines del còmic, un art per entretenir-nos i passar bones estones però també un instrument  pedagògic que ens permet fer una visió crítica de la realitat.

Un cop finalitzat el Saló, FICOMIC ja prepara el 21è Saló del Manga de Barcelona – del 29 d’octubre al 1 novembre 2015- a Fira de Barcelona.

 

Notícia Ficomic:

El 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona va tancar portes havent rebut 113.000 visitants, una xifra que suposa un augment de 7.000 visitants respecte a l’edició de l’any passat. “Aquestes xifres demostren que el Saló del Còmic és capaç d’atraure una gran quantitat de públic, que també és molt variat perquè el certamen té una gran diversitat d’activitats”, ha explicat el director del Saló, Carles Santamaría.

salodelcomic-33-segon-cartell-catLa ciència ficció i la fantasia heroica han estat els eixos temàtics d’enguany, protagonistes de la macroexposició central, Còmics fantàstics, de més de 400 originals, i de bona part de la programació, que ha inclòs xerrades i activitats relacionades amb el món de la ciència i les llegendes.
El director del certamen ha destacat sobretot l’èxit que ha suposat “la gran exposició i activitats dedicades al gènere fantàstic, així com les mostres de superherois o les dedicades als nostres autors de diferents èpoques”. Ha afegit que “aquesta edició ha comptat una amplíssima presència d’autors nacions i estrangers de primer nivell”.

Ha comptat amb un total de 19 exposicions, incloses les dels guanyadors de la passada edició, i també la dels superherois, enguany, superheroi i malvat, ja que el Capità Amèrica i el Joker han complert 75 anys. El personatge de Manuel Vázquez, Anacleto, agente secreto, també va comptar amb la seva pròpia mostra, i fins i tot amb una presentació de la pel·lícula, d’imminent estrena, i la presència del Anacleto de carn i ossos, Imanol Arias.

???????????????????????????????Entre els autors estrangers que han estat presents al Saló destaquen Milo Manara, el clàssic dels superherois José Luis García López, Scott McCloud, Barry Kitson, Frederik Peeters, David Finch, o els creadors del còmic Hora de Aventuras, Branden Lamb, Shelli Paroline i Ryan Nort.
També va estar present, en l’apartat de conferències, David Saltzberg, assessor científic de la sèrie de televisió The Big Bang Theory i Tania Sánchez, que va parlar sobre la seva passió per Joc de trons.

 

 

Molt més que còmic

???????????????????????????????La vessant més científica del còmic es va poder viure  des de la ciència i tecnologia del món universitari,  tallers divulgatius i experimentals  fins a xerrades vàries sobre les sèries de televisió més populars: The Big Bang Theory, Joc de Trons, Dr. Who.

L’assistència al saló és una experiència que trascendeix les pàgines de tot còmic i que convida a endinsar-se encara més en aquest món per conèixer i  reconèixer la feina que fan i han fet grans i petits autors al llarg dels anys.

El còmic és un art per entretenir-nos i passar bones estones però també un instrument  pedagògic que ens permet fer una visió crítica de la realitat. Talment com si ens enfilessim a la cabina del doctor Who per viatjar a altres móns.

 

Star Wars VII – desembre 2015

L’inici del Saló va coincidir amb la Star Wars Celebration, que va consistir amb una videoconferència internacional de J.J. Abrams, el director de l’última pel·lícula de la saga i l’estrena del tràiler de la nova pel·lícula de la saga Star Wars VII: El despertar de la força, prevista pel desembre de 2015, el tràiler:

 

premiSalo2014

Guanyadors dels Premis del 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona:

  • Gran Premi del Saló: Enrique Sánchez Abulí, guionista de còmics per adults com Torpedo 1936 i dibuixada per Jordi Bernet (Evolution Comics, 2014); Kafre (El Jueves) o La nieve y el barro (Panini Cómics).
  • Millor Obra Estrangera: Saga, de Brian K. Vaughn i Fiona Staples (Planeta Cómic). La història d’una parella que troba l’amor entre el caos de la guerra i forma una família amb el naixement de la seva filla.
  • Millor Obra Espanyola: Las Meninas, de Santiago García i Javier Olivares (Astiberri), el peculiar repàs a la mítica obra de Velázquez.
  • ???????????????????????????????Autor Revelació Fundació Divina Pastora: Miki Montlló, dibuixant de l’space opera Warship Jolly Roger,
  • Millor Obra per votació popular: Croqueta y empanadilla, d’Ana Oncina.
  • Millor Fanzine: ThermoZero Còmics, un fanzine i una associació cultural que defensa i promociona el còmic aragonès.
  • Premis Gat Perich: a El Gran Wyoming i a Bernatd Willem, dibuixant de la revista Charlie Hebd.

 

 

ficomicDes de FICOMIC agraeixen el suport del públic, autors, col·laboradors i expositors que han contribuït a l’èxit del 33 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

kenshin_honorsamuraiSaló del Manga 2015:

La propera edició del XXI Saló del Manga de Barcelona se celebrarà novament a Fira de Barcelona del dijous 29 d’octubre al diumenge 1 de novembre 2015.

El director del Saló va anunciar que “es crearà un gran espai dedicat al Cosplay amb tallers, espais de trobades i altres activitats”.
També comentà que s’està treballant per organitzar paral·lelament un Festival de Cinema Japonès “ja que hi ha un gran interès tant per l’anime com per les pel·lícules d’acció real”.

Categoria i més notícies:

Saló del Còmic Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *