Categories
Agenda Cultura japonesa

Nous actes solidaris amb Japó

Barcelona, Olot, El Vendrell o Súria seran aquesta Setmana Santa llocs on es faran activitats per demostrar el nostre recolzament al poble japonès després del fort terratrèmol i el tsunami del passat 11 de març.
Us expliquem els actes que es faran en aquestes ciutats i pobles per si voleu col·laborar-hi.

 

Olot

Dia: Dijous 21 de 10 a 14h

Lloc: Davant la plaça de Sant Esteve

Es realitzarà un taller d’origami (papiroflèxia) per tal d’intentar fer 1000 grues de paper, i es recolliran donatius. Estarà disponible un punt de llibre solidari fet especialment per a l’ocasió, realitzat per l’artista japonesa Yoko Kataoka.

El destinatari de les grulles i els donatius serà la regió d’Iwate (Rikuzentakata-shi),  un dels pobles més afectats pel tsunami, per donar ànims i suport a les seves víctimes. Aquest poble costaner de 24.000 habitants ha estat literalment destruït, amb el 75% dels seus habitants morts o desapareguts.

L’acte està organitzat per Yoko kataoka, Lluís Xargay, Llibreria Drac i Creu Roja Olot.

.

Barcelona

Dia: dissabte 23 d’abril

Lloc: Davant la façana del Naixament de la Sagrada Família

Després que el passat 15 de març el Consell Executiu aprovés declarar el Sant Jordi d’enguany com a Dia de la Solidaritat amb Japó, Artur Mas presidirà un acte institucional, que comptarà amb la presència de l’ambaixador japonès, Fumiaki Takahashi, per mostrar el suport de Catalunya amb el poble japonès. La diada coincideix amb el 25è aniversari de l’exportació de la Diada de Sant Jordi al país nipó.

L’acte tindrà diverses manifestacions artístiques que combinaran la cultura catalana i japonesa. La tria del lloc es deu al gran interès que l’arquitecte català Antoni Gaudí desperta al país del sol naixent.

.

El Vendrell

Dia: Dissabte 23 d’abril, dia de St. Jordi,
Matí d’11 a 2/4 de 2
Tarda de 2/4 de 6 a 8

Lloc: Davant la plaça de les Garrofes

Una activitat solidària per recollir fons pels  damnificats del tsunami del Japó. Yukiko Murata, artista japonesa que viu a Catalunya des de fa gairebé vint anys, farà per tothom qui vulgui col·laborar amb la causa, un punt de llibre amb el nom de cadascú en cal·ligrafia japonesa.

El punt de llibre que hi ha a la imatge, diu: El Vendrell i el segell  vermell, l’ha dissenyat Yoshi, un amic pintor  que viu a la província de Fukushima [podeu llegir més al reportatge Històries de Fukushima].

També hi haurà roses de paper  fetes amb la tècnica de l’origami.

.

Súria

Dia: Diumenge 24 d’abril, Diumenge de Pasqua
D’11:00 a 14:00 h.

Lloc: Davant la plaça de Sant Joan

Parada de confecció de punts de llibre amb cal·ligrafia japonesa amb . Yukiko Murata.
També hi haurà una guardiola que recollirà els donatius de tothom que vulgui fer aportacions, de forma voluntària i anònima.

La campanya ha estat promoguda amb la col·laboració de familiars i amics del pintor i artesà japonès Yoshikazu Suzuki, que durant els anys noranta va viure a Súria com a participant en la iniciativa del Poble Vell artesà.
El pintor japonès es va integrar ràpidament a la vila, on va deixar nombrosos amics abans de tornar al seu país nadiu, on ha viscut de prop les conseqüències del tsunami i l’accident nuclear de Fukushima.

El programa de solidaritat amb el Japó està organitzat per les àrees de Solidaritat i Cultura de l’Ajuntament de Súria.

 

Foto d'en Yoshi, a Fukushima on també ha arribat la primavera i els Sakura (flors de cirerer) han florit

 

.

Barcelona

Dia: Dijous 28 d’Abril
De 17:00 a 22:00

Lloc: Auditori Espai Jove La Fontana. Gran de Gràcia, 190-192.
Aforament 400 persones.

Sing for Japan: Concert de J-Rock per les víctimes del tsunami al Japó.
MIZU, banda de J-Rock de Barcelona,  en col·laboració amb el cantant i compositor Yoshisuke Suga (Esprit d’Air), organitzen un concert de covers d’animes i temes propis per recol·lectar fons per ajudar els damnificats del tsunami i a les famílies dels desapareguts.

També hi haurà karaoke lliure, menjar i beguda japonesa o un sorteig de videojocs.
Entrada anticipada: 3€. Reserva online: 4€. Taquilla: 5€
Més informació MIZU – sing for Japan

.

.

Apart dels diferents actes que es van fent per tot Catalunya, us recordem que el Consulat de Barcelona ha habilitat diferents formes de poder fer donatius. Si hi esteu interessats, trobareu informació aquí.

 

Rikuzentakata-shi (regió d'Iwate), destí dels donatius i les grues que es recullin a Olot

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *