Categories
Novetats manganime: còmic i DVD Reportatges Saló del Manga Hospitalet

Presentació Norma al Saló

Segona presentació comentada de la Cristina. Aquesta vegada és Norma Editorial que va tenir la sala una mica més plena de l’habitual, però completament comprensible si pensem que al Saló presentaven força novetats, comparada amb d’altres editorials i va portar de convidada una autora tan desitjada buscada com Kazue Kato, autora de Blue Exorcist. Els encarregats van ser l’ Annabel Espada, editora de la línia manga i l’ Òscar Valiente, director general de Norma Editorial.

A més havien pre-avisat que presentarien tres llicències pel 2012 -i ben sonades pels otakus: Sailor Moon, Pandora Hearts i Saint Young Men pel maig, al Saló del Còmic de Barcelona.
.
.

Com no, van començar per presentar Blue Exorcist, de Kazue Kato (7 toms, oberta), el manga que més han venut al seu stand – la presència de l’autora n’ha sigut el motiu principal-. Un mes abans van publicar el primer volum (amb el seu cofre, ja clàssic) i al Saló van treure el número 2 (inclou strap pel mòbil i dues postals exclusives de regal) i, alhora, un pack amb els dos manga, per si no es tenia encara el primer. La resta de volums seran bimestrals.

L’altre manga que estrenaven era Black Butler, de Yana Toboso (12 toms, oberta). Sembla ser que era una sèrie que els aficionats demanaven insistentment, encara que la llicència els va ser força difícil d’aconseguir. Com és habitual en Norma, el primer volum va amb el cofre i el segon tom (al novembre) tindrà unes enganxines de regal.

Una altra novetat amb cofre és Nura el señor de los Yokai, de Hiroshi Shiibashi (18 toms, oberta). Prové de la revista Shonen Jump. Basada en el folklore japonès, explica les aventures d’un noi d’institut amb sang de yokai (esperit o mostre) per part de l’avi.

Fairy Tail, de Hiro Mashima, té molt d’èxit, per això s’han decidit a portar del Japó un divertit producte derivat de la sèrie. Es tracta de Fair Tail Sorcerer, una revista del món del mags, on pots trobar mapes, posats de les magues, històries curtes…

També ha arribat el primer volum de la nova obra de les Clamp, Gate7. Aquesta és la primera sèrie que negocia amb l’editorial Shueisha. Com que el segon volum s’acaba de publicar al Japó, aquí no el veurem fins al primer trimestre de 2012.
Com sempre, Clamp en estat pur: fantasia, éssers sobrenaturals i gent que no és allò que sembla.

De les mateixes Clamp, Tokyo Babylon, una sèrie emblemàtica ja que els seus protagonistes apareixeran com a secundaris en una altra obra seva, X/1999.

Aquest any es publica Pechanko! com l’obra guanyadora del 5è Concurs Manga de Norma 2010. Les seves autores són el Skizocrilian studio i parlen sobre un noi otaku que vol ser amic d’un japonès peti qui peti. L’acció passa a Barcelona i, com no, retraten carrers de la ciutat i el Saló del Manga.

També van resoldre el veredicte del 6è Concurs Manga de Norma. L’obra guanyadora d’aquest any ha estat El síndrome del hilo enredado (que es publicarà al Saló del Manga 2012). La dibuixant és diu Lola, de Granada, i el guionista Miguel, de Madrid. La historia tracta d’una noia que vol ser escriptora, però que pateix la dita síndrome, que fa que pugui crear bocins d’història, però no trobi la manera de lligar-los (i acabar les novel·les).
El segon lloc ha estat per New West i el tercer, per Los pecados de Dios.

Amb estètica manga, també va presentar altres obres com:
Eros Psique. Edició provinent de França, un còmic amb clares influències del manga.
Synkope, de l’autora novell Laura Garijo. Es tracta d’un llibre d’il·lustracions de la col·lecció Eclipse.
Wakfu, que pertany a l’univers Dofus, pel qual tenen un acord amb la distribuïdora Ankama per tal d’editar el còmic.
Apocalypse, de Luis Royo i el seu fill Rómulo. Treuran novel·la, CD i una versió manga feta per un dibuixant espanyol conegut.

Repassa les Novetats manga Saló Manga 2011

Novetats pel 2012

Ja en vistes a l’any que vé, pel Saló del Còmic de Barcelona del maig de 2012, Norma va anomenar tres novetats confirmades (i algunes ben sucoses!):

Saint Young Men de Hikaru Nakamura (7 toms, oberta). Un manga d’humor i l’argument el resumien així: “Jesús i Buda comparteixen pis al Tòquio modern”. És tota una anècdota que l’editor japonès tingués por que es formés un escàndol en l’esglèsia catòlica per la representació moderna de Jesús al manga: per tranquil·litzar-lo, li van ensenyar uns quants números de la revista El Jueves, perquè veiés que no havia cap problema a l’hora de fer broma sobre la religió.

També tenen els drets d’un shonen molt demanat, Pandora Hearts de Jun Mochizuki (15 toms, oberta). Encara no tenen clar si el trauran per Sant Jordi o el Saló del Còmic. Norma assegura que els japonesos estan encantats amb les seves edicions, encara que, tot i així, es van necessitar dos a tres anys en aconseguir una llicència i que, per aquest motiu, ells no poden publicar al ritme que els lectors els demanen. Treuran els dos o tres primers volums de forma mensual, per “picar” els lectors, i la resta seran bimestrals.

Una altra obra demanada des de fa anys i panys és Sailor Moon de Naoko Takeuchi,… sí, per fi, Norma ha comprat la llicència de TOTA la sèrie: l’ original (és del 1992), Sailor V i històries curtes del manga del gènere “magical girls”.
Pel Saló del Còmic treuran el primer número de la sèrie i un volum d’històries curtes.
L’edició serà la kanzenban, la definitiva en 12 volums i pàgines a color.
Creuen que ho faran bimestral, però encara no ho han decidit.

.

En el torn de preguntes, van aclarir que els cofres només són per a les sèries noves. Si la sèrie és oberta, el cofre surt amb el darrer número que anirà en aquell cofre, per assegurar-se que els volums queben bé (no sempre tenen el mateix nombre de pàgines).

A la pregunta de si intentaran llicenciar Silver Spoon de Hiromu Arakawa (Fullmetal Alchemist), l’editorial diu que veu factible quedar-se-la.

Els seguidors de Fairy Tail demanàven que Norma porti a Hiro Mashima al Saló. Ells ja fa temps que ho demanen a l’editorial on publica, Kodansha, i tenen l’esperança que, tard o d’hora, ho aconseguiran ja que és un autor que no té inconvenients a viatjar, li agrada i ha anat a diversos salons fora del Japó.

Es pregunta per Clamp que ha reprès Lawful Drug, i Norma es planteja publicar-lo, però de moment vol esperar a que tinguin més material.

Davant les escasses vendes de sèries com Life, Norma es dedica a espaiar els volums, en lloc de cancel·lar la sèrie. Diuen que així donen més possibilitats a que es vengui, a que apareixin més lectors potencials (i si ho pensem una mica, també els serveix per espaiar les pèrdues que aquestes sèries els ocasionen).

Per al futur… no diuen res més, però a la fira de Frankfurt diuen haver pactat algunes coses per al proper Saló del Manga (ja diran el què més endavant). Mentrestant, continuaran procurant anar reeditant números esgotats de les sèries que tenen i, si més no, ja ens han deixat uns quants manga en què pensar.

.

PROPERES NOVETATS

A partir del 18 de NOVEMBRE,

Black Butler 2 de Yana Toboso – 12 toms, oberta – 7,50€
inclou enganxines de regal

Nura el señor de los Yokai 2 de Hiroshi Shiibashi – 18 toms, oberta – 7,50€

La Melodía de las estrellas 10 de Natsuki Takaya – 11 toms, oberta – 7,50€

Life 12 de Keiko Suenobu – 20 toms – 7,50€

Fairy Tail 23 de Hiro Mashima – 28 toms, oberta – 7,50€

Air Gear 29 de Oh! Great – 32 toms, oberta – 7,50€

Reedicions:
Fairy Tail 9
2ª edició
Hellsing 1 5ª edició, vol 5, vol. 7

Norma Editorial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *