Categories
Agenda Cultura japonesa

Japó a la 2ª setmana gastronòmica de la tonyina roja d’Ametlla de Mar

plats_tonyina_atmetllaDel 2 al 6 de maig té lloc una jornada gastronòmica a l’Ametlla de Mar (Tarragona), Japó és el convidat d’honor del dissabte 4 i diumenge 5 de maig.
El dia de Japó es dedica a la cultura tradicional del país amb propostes per a tots els públics: xerrades d’història, tallers o demostracions de cuina, ikebana, te , karate, una trobada amb el cònsol general del Japó a Catalunya o conferències pel 400 aniversari de les relacions Espanya-Japó. Entreu a veure el programa!
.
  • Dissabte 4 de maig, de 10:30h, a 19:00h.
  • Diumenge 5 de maig, de 10:30h. a 17: 00h.
    Lloc: L’Ametlla de Mar (Tarragona) –Moll turístic (Ctra. Del port, s/n)
  • Entrada  lliure fins a completar aforament

Programa
mnsJornades Populars

DISSABTE 3 DE MAIG

10.00 a 19.00h Activitats Espai Market
10.00 a 19.00h Tapes a preus populars
10.45 a 11.15h “El ronqueo”
11.30 a 19.15h Ponències dia de Japó
17.00 a 18.00h Cursa infantil
18.00 a 18.30h Xocolatada
10.00h / 16.00h Sortides Tuna Tour

Lloc: AULA BALFEGÓ (moll turístic) C/ del Port Lloc
10.45 – 11.30 h.El “ronqueo” Especejament tradicional de la tonyina en directe. Nobuyuki Tajiri – Grup Balfegó (マグロ解体ショー)
11.30 – 12.15 h. Taller participatiu de maki Shoko Nakanishi
12.15 – 12.45 h. Xerrada: 400 aniversari de les relacions entre Japó i Espanya. L’Embajada Hasekura. Dr. Àngel Ferrer, catedràtic emèrit de la Universitat d’Estudis Estrangers de Kyoto
12.45 – 13.30 h.“Tinc una pregunta per vostè” Takashi Fuchigami, Consul General del Japó a Barcelona (Sorteig Kit Japó entre els assistents)
13.30 – 14.00 h.  Xerrada: Protocol a la taula al Japó Natalia Mazarredo, Consulat General de Japó a Barcelona
17.00 – 18.00 h. Cerimònia del te Explicació i demostració. Takayo Fukano – Associació Wasabi
18.00 – 18.30 h.Divertir-se amb la tonyina roja Jordi Escobedo – Rest. Bella Cala (L’Ametlla de Mar)

Lloc: CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA PESCA (antiga llotja del peix)

11:30 – 12:15 Taller de karate per nens. Francisco Sol
12.30 – 14.00 h. Taller de cal·ligrafia japonesa. Takayo Fukano, Associació Wasabi

.
DIUMENGE 5 DE MAIG
Ikebana
.
Lloc: AULA BALFEGÓ (moll turístic)

12.15 – 12.45 h. Demostració de Kendo
12:45 h.-14:00 h. Ikebana. Explicació i demostració. Azusa Kito – Hanamizuki

.

DISSABTE (de 10.30 a 19h) i DIUMENGE (de 10 a 17h)

LLoc: ESPAI MARKET
Dedicat al coneixement de la cultura i productes japonesos.
Coneix i gaudeix:

– Exposició de maquetes de temples i castells
– El teu nom en japonès
quimono_exo– Taller de kimono
– Origami / papiroflexia
– Jocs infantils tradicionals: Fukuwarai, Kendama, Joc amb palillos
– Exposició de bonsais
– Taller de pintura de ceràmica Raku
– Venda de ceràmica japonesa
L’objectiu: acostar a la tonyina vermella al públic especialitzat i el general en una població, l’Ametlla de Mar, tonyinaire per excel·lència i ben coneixedora de la Tonyina Roja de la Me­di­te­rrà­nia. Grup Bal­fe­gó or­ga­nit­za durant cinc dies tot tipus d’ac­ti­vi­tats gas­tro­nò­mi­ques, es­por­ti­ves i de lleu­re.
Per exemple, el Tuna Tour, una ini­cia­ti­va de tu­ris­me eco­lò­gic i ma­rí­tim que busca cons­cien­ciar sobre la ne­ces­si­tat d’un model de pesca, comerç i con­sum res­pon­sa­ble de les es­pè­cies ma­ri­nes.

Una resposta a “Japó a la 2ª setmana gastronòmica de la tonyina roja d’Ametlla de Mar”

Respon a I Festival Mangatuna a l’Ametlla de Mar | Japanzone.cat Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *